Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Fistful of Fire' címmel új stúdiólemeze jelenik meg a BONFIRE zenekarnak - itt az új videoklipes dal, a 'The Devil Made Me Do It'!

2020-03-20
A veterán német hard rock banda "minden hatalmas rock-legenda" előtt tiszteleg új kiadványával.

A 14 számos 'Fistful of Fire' album 2020. április 3-án lát napvilágot, az AFM Records jóvoltából. Az új lemezen felfedezhető "a Bonfire által mesterien űzött keménység / dallamosság tökéletes kombinációja"; vagyis a legendás banda "továbbra is azon van, hogy lenyűgözze globális rajongótáborát a tőle megszokott stílus-jegyek révén; vagyis karizmatikus vokálokra, fogós riffelésekre és lüktető ritmusokra" kell számítani.

A 'Fistful of Fire' kapcsán a dalszerző / gitáros Hans Ziller elmondta: "A fejlődés megállíthatatlan, és ez már legutóbbi albumunk esetében is nyilvánvalóvá vált. Ezúttal azonban minden eddiginél erősebben összpontosítottunk, és megalkottuk bandánk történetének legerősebb albumát!".

A tracklista:
01. The Joker
02. Gotta Get Away
03. The Devil Made Me Do It
04. Ride The Blade
05. When An Old Man Cries
06. Rock'n'Roll Survivors
07. Fire And Ice
08. Warrior
09. Fire Etude
10. Breaking Out
11. Fistful Of Fire
12. The Surge
13. Gloryland
14. When An Old Man Cries (akusztikus verzió)

Az új albumot itt lehet előrendelni különféle változatban. Az első két ízelítő, a 'Rock'n'Roll Survivors' és a 'The Devil Made Me Do It' dalok hivatalos videoklipje itt érhető el:

Mint arról beszámoltunk, a Bonfire történetének első feldolgozás-albuma, a 'Legends' 2018. október 19-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

CD1
01. Africa
02. Hold The Line
03. Rosanna
04. Man On The Silver Mountain
05. I Surrender
06. Stone Cold
07. Death Alley Driver
08. Black Masquerade
09. Burning Heart
10. Eye Of The Tiger
11. Caught In The Game
12. Doctor Doctor
13. Lights Out
14. Rock Bottom
15. Child In Time

CD2
01. Jet City Woman
02. Silent Lucidity
03. Eyes Of A Stranger
04. Tears In The Rain
05. The First Time
06. Save Up All Your Tears
07. Hot Cherie
08. Dr. Love
09. Hallelujah
10. Rebellion
11. Heavy Metal Breakdown
12. Love Don't Lie
13. I Wanna Be Loved
14. King Of Dreams
15. Frei wie die Geier
16. Erinnerung
17. Alt wie ein Baum

Íme a feldolgozás-album két ízelítője, a Toto-féle 'Africa' sláger és a Survivor-féle 'Eye Of The Tiger' feldolgozása:

A Bonfire a 2018-as év elején adta ki legutóbbi stúdiólemezét, a 'Temple of Lies'-t.

Kevés német rockbanda létezik, ami olyan hosszú és sikeres múltra tekinthet vissza, mint a Bonfire. Beleszámítva a csapat elő-bandáját, a Cacumen-t (amit Hans Ziller gitáros alapított többé-kevésbé ugyanezzel a felállással) immáron 1972 óta létezik a banda (jelenlegi formájában, Bonfire néven 1986 óta); azóta pedig két tucat albumot tett le az asztalra.

Karrierje csúcsán a Bonfire kiérdemelte méltó helyét a két német rock-legenda, a Scorpions és az Accept mellett, lévén ők is hatalmas sikereket arattak Európa- és világszerte. A Bonfire védjegyei mindig is a végtelenül dallamos hard rock-nóták voltak, melyeket letaglózó gitár-játék, feszes ritmusok és kísérteties vokál-dallamok tarkítanak. Mindezen hozzávalók összessége megannyi klasszikus albumot eredményezett - köztük a '87-es 'Fireworks', a '89-es 'Point Blank', vagy akár a 2011-es 'Branded' lemezt; és ugyanez a formula a legújabb, 'Temple of Lies' című album esetében is.

Hála az új énekesnek (Alexx Stahl) - aki két évvel ezelőtt csatlakozott a felálláshoz - és a hangszerek mögött álló tapasztalt veteránoknak, a banda kreativitása kirobbanó formát mutat a 'Temple of Lies' lemezen is, amely célzottan szólítja meg a fiatalabb rock-generációt.

Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy megtaláltuk Alexx-et” - nyilatkozta a gitáros, Hans Ziller bandája jelenlegi kreatív és muzikális ereje kapcsán. “Ő egy igazi csapatjátékos, aki teljes mértékig professzionális megvilágításba helyezi saját énekhangját, és úgy bánik vele, mint az egyik legfontosabb zenei eszközzel - mivel az is. Nem dohányzik, és optimálisan felkészül minden bulira. Mindemellett Alexx egy nagyon rendes fickó. Nagyon örülünk, hogy a bandánk vezéralakja”.

Ziller hasonlóan lelkes a zenekar ritmus-szekcióját illetően is: mind Ronnie Parkes basszusgitáros, mind Tim Breideband dobos (akik “minden bizonnyal újra feltalálták a groove-ot”), és persze természetesen Frank Pané másod-gitáros (aki “az egyik legtehetségesebb zenész", akivel Ziller valaha is együtt dolgozott) csúcsformában teljesít. Ziller így folytatta mondandóját: “Ezzel a felállással képesek leszünk megemelni a lécet bandánk és a hard rock zene minőségét illetően. Az olyan dalok, mint a 'Temple Of Lies’ és a ‘Stand Or Fall’ meg sem születhetett volna az előző felállásokkal...”.

A 'Temple of Lies' producere maga Hans Ziller volt - a felvételek az ingolstadti Flatliners Recording Stúúdióban zajlottak. Az album - kezdve a legelső szólammal - egy változatos, magas dalszerzői szinten prezentáló hard rock-remekmű, melyet középtempós dalok (‘Feed The Fire’, ‘On The Wings Of An Angel’, ‘Fly Away’, ‘Crazy Over You’), pörgős rock-nóták és dallamos balladák (‘Comin` Home’, ‘I Help You Hate Me’) kiváló arányban alkotnak. Mindezen felül egy meglepetés "reggae groove-verse" is szerepel az egyik dalban!

A tracklista:
01. In The Beginning
02. Temple Of Lies
03. On The Wings Of An Angel
04. Feed The Fire (Like The Bonfire)
05. Stand Or Fall
06. Comin' Home
07. I'll Never Be Loved By You
08. Fly Away
09. I Help You Hate Me
10. Crazy Over You
11. Comin' Home" (kibővített akusztikus verzió) (digipak bónusz track)
12. Friedensreich - Let The Madness Continue (rendezői változat) (digipak bónusz track)

A 'Temple of Lies' az ‘In the Beginning’ című intróval indul - ennek szövegét egy amerikai szinkron-színész, David Michael Williamson (Gyűrűk ura) mondja fel. További meglepetés az album egyik bónusz trackje, ami a ‘Friedensreich II. - The Return Of The Zünsler Into The T.O.L.’ című 20 perces kompozíció; egy humoros hang-kollázs, amiről kétségkívül Frank Zappa jut majd zenerajongók eszébe. A programatikus albumcím és a kifejező lemezborító továbbá szintén azt bizonyítja, hogy a Ziller-vállalat ezúttal is társadalom-tudatos zenészek felelősségét vállalja; lévén amiről a koncepció szól, az “a világunk és politikusaink hazugságai”. Kétség nem fér hozzá: a 'Temple of Lies' albummal a Bonfire felülkerekedik saját történelmén!

Íme az új album első ízelítői, a 'Crazy Over You' dal hivatalos szöveges videoklipje, a 'Stand Or Fall' kisfilmje és a címadó dal audiója:

 


'Fistful of Fire' címmel új stúdiólemeze jelenik meg a BONFIRE zenekarnak - itt az új videoklipes dal, a 'The Devil Made Me Do It'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.