Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

2022 januárjában látogat Budapestre az AMARANTHE - itt az új klipes dal a 'Manifest' albumról!

2020-11-30
A néhány hónapja hazánkat is megjárt, svéd Amaranthe zenekar 20222 januárjában ismét ellátogat Budapestre; méghozzá a Beyond The Black együttes társaságában.

Az Amaranthe 'Manifest' címmel 2020. október 2-án adta ki új albumát, a Nuclear Blast jóvoltából. Az Amaranthe ezúttal is új dimenzióba repíti a hallgatókat, és egy új, vibráns és epikus modern metal-mesterművel tér vissza!

A 'Manifest' kapcsán így szól a banda közleménye: "A 'Manifest' az Amaranthe evolúciójának újabb fejezete; egyben pedig bandánk leghatározottabb kinyilatkoztatása: Itt vagyunk, és itt is maradunk! A továbbiakban is rendkívüli szenvedéllyel űzzük azt, amit szeretünk, amihez értünk, és olyat alkotunk, ami nem hagy kívánnivalót maga után! A 'Manifest' album formájában egy igazi metal-hullámvasút született meg, ami egy pillanatig sem hagyja, hogy a hallgató pihenjen. Kezdve az első másodperctől, egészen az utolsóig egy vérbeli Amaranthe-anyagra számíthattok, tele súlyos riffekkel, szárnyaló és érzelmes vokálokkal, valamint kegyelmet nem ismerő metalos dühvel. Reméljük, Ti is épp annyira élvezitek ezt az albumot, mint amennyire mi élveztük annak elkészítését!".

A tracklista:
01.
Fearless
02. Make It Better
03. Scream My Name
04. Viral
05. Adrenaline
06. Strong (feat. Noora Louhimo)
07. The Game
08. Crystalline
09. Archangel
10. BOOM!
11. Wake Up And Die
12. Do Or Die

Az album megjelent CD-n, bakeliten, box-szettek formájában, valamint exkluzív mediabook-változatban is, négy bónusz dallal kiegészítve, melyek a következők:

13. 82nd All The Way (Sabaton feldolgozás)
14. Do Or Die (feat. Angela Gossow)
15. Adrenalina (akusztikus)
16. Crystalline (nagyzenekari változat)

November elején megjelent a legfrissebb single, a 'BOOM!1' hivatalos videoklipje - ez itt tekinthető meg:

A 'Manifest' rendelési infói itt találhatók meg. Az első hivatalos single-dal, a 'Viral' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában.

"Végre rászabadíthatjuk a 'Viral' című számot a gyanútlan világra! Ez az egyik legritmusosabb, egyben legkeményebb dal az Amaranthe történetében - minden tekintetben azt vázolja fel, amiről ez a banda mindig is szólt: masszív refrének, mennydörgés-szerű ritmus-szekció, és előretekintés a jövő felé. A 'Viral'-t előrelátóan neveztük el, még a világban jelenleg zajló járványt megelőzően, de aztán végül össze is köthettük a dalt az aktuális borzalmakkal. Üdvözlet az Amaranthe történetének új korszakában!".

A második single-dalban az Amaranthe "Finnroszág egyik legerőteljesebb hangjával" egyesül, Noora Louhimo (Battle Beast) személyében. A 'Strong' című dal hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető.

"Ördög és szent; mártír és bűnös, árulás és hűség... a 'Strong'  című szám arra hivatott, hogy kiemelje az emberi lények kettős természetét. Egy egyre inkább kiélezett, polarizált világban mindig izgalmakat nyújt a metalzene - mi is így találtunk partnerre és egységre a fenomenális Noora Louhimo személyében. Még ha lángokban is áll a körülöttünk lévő világ, és sokszor hátrány ér minket több szempontból is; ne feledd, egy részed mindörökké ERŐS marad!".

Íme az 'Archangel' dal hivatalos videója, és annak "így-készült" videoklipje:

Itt pedig az album megjelenésének napján megosztott, 'Fearless' című single:

Alább az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat néhány része tekinthető meg:

Az Amaranthe és a Beyond The Black közös európai turnéja Münchenben vette volna kezdetét, 2021. április 9-én (a körút az eredeti tervek szerint 2020. november 13-án indult volna, de a koncerteket áthelyezték 2021 tavaszára, majd pedig 2022 elejére). Budapestre, a Barba Negrába 2022. január 28-án ér el a körút.

"Frissen hazatérve a Sabaton-nal közös turnénkról, lelkesen jelentjük, hogy jövő tavasszal újabb teljes értékű európai turnéra indulunk! Ezúttal német elvtársainkkal, a Beyond The Black zenekarral osztjuk meg a turné-buszt; ami azt jelenti, hogy minden este kemény és tempós ritmusokra és lüktető melodic metal-őrületre számíthattok! Ezen a turnén komoly meglepetésekkel állunk színpadra; lévén egy teljesen új vizuális élmény, és egy felturbózott szettlista tanúi lehettek. Nem is beszélve az ÚJ dalkról! Ne hagyjátok tehát ki ezt a gigantikus turnét!" - közölte az Amaranthe.

"Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye az európai turné, egy új albummal a zsebünkben! Az eredeti tervek szerint 2020-ban buliztunk volna, de ez az év - a járvány miatt - nem tűnik a legmegfelelőbbnek erre. Bármilyen nehéz is, de most türelmesnek kell lennünk, és be kell tartanunk a szabályokat; ezért áthelyeztük ezt a grandiózus körutat 2022-re. Addig is vigyázzatok magatokra!" - tették hozzá a tagok.

A budapesti koncertről bővebb infók itt találhatók.


Az Amaranthe zenekar az Arch Enemy egykori énekesnőjével, Angela Gossow-val közösen készített nemrég el egy új dalt, és forgatott hozzá videoklipet.

Olof Mörck gitáros így nyilatkozott: "Habár az Amaranthe zenéje sokszor felemelő, energikus és pozitív, előbb-utóbb mindannyiónknak szembe kell néznünk azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy a körülöttünk lévő világ összedől - méghozzá igencsak gyors ütemben dől össze, köszönhetően annak, hogy folyamatosan pusztítjuk otthonunkat, Föld Anyát!".

"Felkerestük ar Arch Enemy egykori énekesnőjét, a legendás Angela Gossow-t, hogy rögzítsen velünk közösen egy soron kívüli új dalt és videoklipet, melyben eltérő metalzenei nézeteink masszív robbanásban elegyednek. Ennek lett az eredménye a 'Do Or Die'! Az Overbeck Media rendező-stábjával közösen valami igazán különlegeset sikerült előállítanunk; Angela pedig új erővel látta el az Amaranthe védjegyes hangzását. Ez a dal szabadul most a metal-világra! Halál és Tűz!!!".

Íme az Amaranthe és Angela Gossow (ex-Arch Enemy) közös dala, a 'Do Or Die':

A népszerű svéd pop-metal banda nemrég feldolgozta a szintén svéd power-metalista Sabaton egyik dalát. Az Amaranthe-féle '82nd All The Way' dal megvásárolható digitális single formájában, valamint megtekinthető hivatalos videoklipen.

"Ez egy hatalmas főhajtás aktuális turné-partnerünk, a Sabaton előtt. A dal eredeti változatát megtalálhatjátok legújabb siker-albumukon, a 'The Great War'-on" - közölte korábban az Amaranthe.

Az Amaranthe legutóbbi nagylemeze, a 'Helix' egy másfél évvel ezelőtt, 2018. október 19-én jelent meg, a Spinefarm Records jóvoltából.

A 'Helix' albumon mutatkozott be az Amaranthe új vokalista, Nils Molin (Dynazty), akinek révén a banda hangzása újabb magaslatokba emelkedik. A 'Helix' bebizonyítja, hogy az Amaranthe minden eddiginél tovább fejlesztette dallam-érzékét, ugyanakkor pedig a korábbiaknál is durvább, metalosabb - és egyben egyedibb - hangzást fejlesztett ki.

Az Amaranthe jelenlegi felállását Elize Ryd énekesnő, Henrik Englund Wilhelmsson hörgős, Nils Molin vokalista, Olof Mörck gitáros-billentyűs, Johan Andreassen basszer, Morten Løve Sørensen dobos alkotja.

A tracklista:
01. The Score
02. 365
03. Inferno
04. Countdown
05. Helix
06. Dream
07. GG6
08. Breakthrough Stardust
09. My Haven
10. Iconic
11. Unified
12. Momentum

Elsőként a '365' című szám hivatalos klipjét mutatták be, majd később megjelent a 'Countdown' dal kisfilmje, az 'Inferno' szöveges videója, valamint a 'Dream' koncert-klipje is. Íme a premierek:

2019 szeptemberében továbbá megjelent a 'Helix' címadó dalának hivatalos videoklipje, novemberben pedig a 'GG6' kisfilmje is:

Az Amaranthe 2020 elején bonyolította le legutóbbi európai turnéját; méghozzá a Sabaton The Great Tour nevezetű körútja keretében, melyen részt vett az Apocalyptica is. A körút január 22-én a Budapest Arénát is érintette!


2022 januárjában látogat Budapestre az AMARANTHE - itt az új klipes dal a 'Manifest' albumról!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.