Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PURSER/DEVERILL - új klipet mutatott be a Tygers Of Pan Tang egykori tagjai által alapított banda: 'Factor X'

2019-04-04
A legendás Tygers Of Pan Tang zenekar két egykori tagja, Fred Purser és Jon Deverill egy új projektben állt ismét össze, és kötött lemezszerződést a Mighty Music Records-szal.

Fred Purser (ex-Penetration, Tygers Of Pan Tang) immáron 30 éve egy hangtechnikai stúdió főnöke. Éppen ennyi időbe tellett, amíg újra összeállt egykori bandatrásával, Jon Deverill-lel...

Purser és Deverill tehát immáron több mint 30 éve egy közös projekten dolgozik, de 2018 végén végre eljött a megvalósítás ideje!

A Purser/Deverill projekt debütáló albuma, a 'Square One' 2018. december 14-én jelent meg CD-n, bakeliten és digitálisan. Lentebb elérhető a hivatalos album-előzetes, valamint a címadó dal szöveges videója és a 'Factor X' hivatalos klipje, amit 2019 áprilisában mutattak be.

A cardiffi származású Jon - aki magát "amatőr profinak" tartja - annak idején egy Melody Maker nevezetű punk-bandában kezdte karrierjét, később pedig a legendássá vált Tygers Of Pan Tang tagja lett. Már pályafutása kezdetén magasra került a léc; lévén a ő énekelt a klasszikus 'Spellbound' albumon, melyen erőteljes, szenvedélyes hangja John Sykes mesteri gitár-játékával párosulván egy igazi világ-produkciót eredményezett: ezáltal headliner státuszba jutott a TOPT.

Egy albummal később Sykes kilépett a bandából; a Tygers-nek tehát szüksége volt egy új gitárosra (egy közelgő franciaországi turné nyomása alatt). Ekkor lépett be a képbe Fred Purser. Fred - aki az észak-kelet angliai Durham Megyéből származik - korábban egy new wave banda, a Penetration tagja volt. A gitáros két album erejéig zenélt a TOPT-ben; ezután azonban önálló útra lépett, szólókarrierbe vágott.

Egy újabb album (a bestseller 'The Cage'), valamint néhány sikeres turné után a Tygers pihenőt fújt, Fred azonban még a távozása előtt megírt egy teljes új albumot, amit mindeddig talonban tartott. 30 évet kellett várni arra, hogy megszülessen ez a lemez; lévén Fred kizárólag barátja, Jon Deverill énekhangjával tudta elképzelni a dalokat; ő viszont rendkívül elfoglalt volt az utóbbi évtizedekben. 30 évvel később azonban sikerült végre véglegesíteni az anyagot, és a kiadáshoz megfelelő partnert is találni; mégpedig - a sors fura fintora - éppen a jelenlegi Tygers-kiadó, a Might Music Records személyében.

Az olvasó mostanra minden bizonnyal kíváncsi, milyen stílusú zenét alkotott a két mester. Yes-, Pink Floyd-, Queen- és Zeppelin-rajongók előnyben! Ennyi, ami biztos. A többi a hallgatókra van bízva... "Egy kicsit prog-os lett ez a lemez - ez vitathatatlan" - mondta Fred. "És persze jó adag rock... erre kell számítani" - tette hozzá Jon.


PURSER/DEVERILL - új klipet mutatott be a Tygers Of Pan Tang egykori tagjai által alapított banda: 'Factor X'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.