Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Videoklipet forgatott első szólólemeze, a 'One Voice' címadó dalához az Axel Rudi Pell-banda és a Hardline énekese, Johnny Gioeli

2019-01-08
A tehetséges hard rock-énekes egy önálló albummal kívánja megkoronázni illusztris karrierjét; egyben pedig jótékony célra fordítja a bevételeket.

Gioeli a klasszikussá vált 1992-es Hardline album, a 'Double Eclipse' révén futott be világszerte. Az énekes azóta közel harminc további lemezt rögzített, többnyire a Hardline és az Axel Rudi Pell-banda, valamint a Sega-témájú Crush 40 zenekarok tagjaként.

Gioeli legelső szólólemeze 'One Voice' címmel jelent meg, a Frontiers Music Srl révén, 2018. december 7-én. A lemez elnevezése az énekes egy rajongójára, támogatójára utal, aki súlyos betegséggel küzd. A pozitív hangvételű, reményt keltő albumot Gioeli ennek a fiatalembernek a hatása alatt alkotta meg.

A kérdésre, miért döntött úgy Gioeli, hogy szólóalbumot készít, az énekes így válaszolt: "A zene-csinálás az életem. Kezdődik az egész egy apró ötlettel, ami megihlet valakit... onnantól pedig történelem az egész - kiteljesedek zeneileg. Nemrég láttam szülővárosomban egy fiatalembert, akit egy baleset életre szóló traumaként ért. Ekkor tudtam, hogy tennem kell valami különleges dolgot. Azért készítettem el ezt a lemezt, mert segíteni akartam neki a rehabilitációban. Egyúttal azt is tudom, hogy akik szeretik a zenémet, azok készséges, jó emberek - ők is bármikor segítenének ilyen helyzetben. Ez a lemez egyfajta testamentum, ami a világ minden jó lelkéhez szól. Egyik reggel arra keltem, hogy a fejembe ötlött egy kifejezés: "One Voice"... ekkor már tudtam, hogy most el kell vonulnom, hogy kiénekelhessek magamból mindent. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ez egy felemelő érzést nyújtó album lett. Mások is azt mondják, hogy ez "a 21. század feel-good albuma". Nagyon hálás vagyok ezekért a szavakért".

A Gioeli által említett fiatalember Joe Barber. Az album bevételeinek javarésze tehát közvetlenül Joe és családja számlájára kerül jóváírásra.

"A 'One Voice' összegzése minden erőfeszítésnek, ami a zene szeretete révén összehozza az embereket” - mondja Gioeli. "Képzeljétek el, hogy rajongók a világ minden tájáról - a Közel-Keltről, Európából, Ázsiából, Skandináviából, Ausztráliából, stb. - összefognak, hogy pénzt gyűjtsenek egy gyereknek, akit igazából nem is ismernek... Konkrétan ez a lényege a 'One Voice' címadó dalának. Mi, közösen "egy hang" vagyunk; mi vagyunk a szeretet és a remény; egy világ vagyunk, és segítünk egymáson".

Az album megalkotásában több vendégzenésznek, zenésztársnak is nagy szerepe volt. Johnny ennek kapcsán elmondta: "Egy rendkívül tehetséges csapat vett körül engem a 'One Voice' album munkálatai közben: Eric Gadrix gitáros - aki a zenei kompozíciók nagyrészét írta; Marco di Salvia dobos; Nik Mazzucconion basszusgitáros, és Hardline-beli bandatársa, Alessandro del Vecchio billentyűs, az én megbízható producerem, hangmérnököm és "kistesóm". Ez a banda egy igazi erőmű, amivel bármikor turnéra indulnék. E lemezt elkészíteni, fantasztikus élmény volt. Számtalan nappalt és éjszakát töltöttem a stúdióban - gondolkoztam, énekeltem, dolgoztam annak érdekében, hogy megbizonyosodjak: Ti, a rjaongók szeretni fogjátok a saját dalaimat. Egy képet akartam festeni; egy olyan képet, amit mindenki örömmel akaszt ki a falára. A festmény címe pedig: 'One Voice'".

A tracklista:
01. Drive
02. It
03. One Voice
04. Mind Melt
05. Running
06. Deeper
07. Let Me Know
08. Hit Me Once, Hit Ya Twice
09. Price We Pay
10. Out Of Here
11. Oh Fathers

Íme az első dal, a 'Drive', valamint az album címadó számának hivatalos kisfilmje:


Videoklipet forgatott első szólólemeze, a 'One Voice' címadó dalához az Axel Rudi Pell-banda és a Hardline énekese, Johnny Gioeli
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.