Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

30 év után új albummal tér vissza a STEELWINGS

2018-10-10
A veterán svéd heavy metal / hard rock banda visszatért! A csapat szerződést kötött a Sliptrick Records kiadóval.

A Steelwings klasszikus hard rock / heavy metal zenében utazik immáron a '80-as évek eleje óta. A banda 1982-ben alakult, és zászlóvivője volt az FWOSHM (First Wave Of Swedish Heavy Metal) mozgalomnak. A zenekar első körben közel tíz évig volt aktív - ezidő alatt számos koncertet adtak, és közel száz dalt rögzítettek - ezek majdnem mindegyike megjelent valamilyen formában.

Mindez még az internet előtti időkben történt; amikor a zenét főként szalagon terjesztették. 1983-ban a banda Angliába utazott, hogy felvegyen két dalt az Ebony Records részére - ezek közül a 'Live Your Life' végül a 'Metal Plated' című válogatás-albumra került fel. Manapság ez a single - és egyéb korábbi felvétel - a Spotify révén érhető el. A csapat továbbá szerepelt a 'Swedish Metal Aid' című jótékonysági lemezen, melyen hallható többek közt egy-egy Europe-, Treat- és Heavy Load-dal is. 1989-ben megjelent a zenekar utolsó albuma, a 'Steelwings' - ezt LP-n és CD-n is kiadta az Air Music Scandinavia.

2007-ben alapításának 700. évfordulóját ünnepelte Markaryd város. Erre az ünnepségre felkérték játszani a Steelwings zenekart is. A veterán muzsikus újra összeálltak: ez lett a kezdete az új Steelwings-érának. Annak ellenére, hogy azóta is eltelt néhány év, a tagok rendszeresen próbáltak, írták az új dalokat. Újabb koncertek is következtek - felléptek többek közt például a 2015-ös, svéd Muskelrock fesztiválon. Időközben megnövekedett az igény egy új Steelwings-albumra; így a kész demókat elküldte a banda néhány kiadónak. Végül a Sliptrick Records ajánlata bizonyult a legideálisabbnak - ennél a cégnél fog megjelenni a csapat visszatérő albuma, a 'Back', 30 évvel a legutóbbi album kiadása után, 2019 folyamán. Ezzel kapcsolatban hamarosan közzéteszik a további részleteket...

A Steelwings jelenlegi felállásának tagja Tommy Söderström énekes, valamint Michael Lindman és Gert-Inge Gustafsson gitáros (vagyis a három alapító); továbbá Peter Fredriksson basszusgitáros és Marcus Fritiofsson dobos.


30 év után új albummal tér vissza a STEELWINGS
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.