Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új szólóalbummal készült Martin Barre, a JETHRO TULL gitárosa

2018-10-10
Az egyetemes rocktörténelem egyik legeredetibb hangzású, és egyik legismertebb zenekara, a Jethro Tull ikonikus gitárosa, Martin Barre bejelentette új szólólemezét.

Barre a Jethro Tull színeiben fejlesztette ki sajátos stílusát, ami eredeti hangzásáról, jellegzetes gitár-témáiról könnyen felismerhető. A gitáros új szólóalbuma, a 'Roads Less Travelled' 11 eredeti dalt tartalmaz, magukon viselvén Barre 50 éves karrierjének minden tapasztalatát, játék-stílusának védjegyét.

Az október 12-én megjelenő album kapcsán Barre elmondta: “Az elmúlt néhány évet azzal töltöttem, hogy dalszerzői munkámra koncentráltam. Ennek a vége az lett, hogy elkészült egy új CD-m, amire rettentően büszke vagyok. Annak ellenére, hogy több átkötő, elvont téma és időzítésbeli kihagyás szerepel a dalokban, rengeteget és roppentul keményen dolgoztam a hangszerelésen és a dalszövegeken. A célom az volt, hogy egy olyan CD-t tegyek le az asztalra, ami leköti a hallgatót az elejétől a végéig. A 'Roads Less Travelled' tükrözi a zene megújításábe vetett hitemet”.

Barre szólója a Jethro Tull 1971-es, 'Aqualung' című slágerében, minden idők egyik legjobb gitárszólójának számít. Barre ezáltal is lett a zenetörténelem egyik legbefolyásosabb virtuóza, aki olyan pionírokkal emlegetnek egy szinten, mint Joe Bonamassa, Steve Vai, Joe Satriani, Mark Knopfler, vagy Geddy Lee.

Annak ellenére, hogy alapvetően minden új dal elektromos gitár-játékon alapszik, a Barre-banda akusztikus gitáron és mandolinon is fitogtatja tehetségét. Az együttest a következő zenészek alkotják: Dan Crisp (ének), Alan Thomson (basszusgitár / fretless-bass), Darby Todd (dobok), Becca Langsford (ének, vokál), Josiah J (ütős hangszerek, Hammond), Aaron Graham (dobok), Alex Hart (ének, vokál) Buster Cottam (“stand up” bass).

A tracklista:
01. Lone Wolf
02. Out Of Time
03. On My Way
04. Roads Less Travelled
05. Badcore Blues
06. Seattle
07. For No Man
08. (This Is) My Driving Song
09. You Are An Angel
10. Trinity
11. And The Band Played On

Bővebb infók az új albumról Martin Barre hivatalos honlapján érhetők el.


Új szólóalbummal készült Martin Barre, a JETHRO TULL gitárosa
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.