Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FROM THE VASTLAND - 6. albumával tér vissza az iráni black metal banda; itt az új klipes dal, a 'Khan e Aval'!

2020-04-14
A Gaahlswyrd, a Horizon Ablaze és a Den Saakaldte egyes tagjai alkotta, nemzetközi felállású black metal banda két év után ad ki új stúdióalbumot.

A From The Vastland egy norvég és iráni tagokból álló black metal banda (amit 2010-ben alapított Sina). Mindeddig 5 nagylemeze és 1 EP-je jelent meg a csapatnak; valamint szerepeltek a norvég, Blackhearts című dokumentumfilmben is. A From The Vastland-ot 2014-ben a "Legjobb globális metalbanda" címre jelölték, a Metal Hammer Golden Gods díjátadón. Számos neves fesztiválon színpadra léptek - Inferno, Midgardsblot, Trondheim Metal Fest, Southern Discomfort -, illetve több globális terjesztésű magazinban (pl. Metal Hammer, No Clean Singing, Metal Injection) adtak interjúkat, írtak róluk cikkeket. Eddigi lemezeiket nevesebbnél nevesebb kiadók - Indie Recordings, Nuclear Blast - gondozták.

A banda most visszatért a legendás múlt hamvaiból! Két évnyi sötétséget követően a From The Vastland újabb támadást intéz, egy vadonatúj nagylemez, a 'The Haft Khan' formájában. Sina árnyékként lopózik vissza a nemzetközi black metal-színtérre, hogy ismét zenébe öntse legmélyebb érzelmeit. Az új lemezen a banda a sötétség, a démonok és az ősi világ témájával foglalkozik. Zenei tekintetben a 'The Haft Khan' erősen ajánlott a Gorgoroth, a Marduk, a régi Darkthrone és a Dissection rajongóinak.

A 'The Haft Khan' egy koncepcionális album, ami a perzsa irodalom egyik legjelentősebb művén, a Shahnameh-n (A királyok könyve; vagyis a világ egyik leghosszabb verseskötete) alapszik, amit az első évezred végén írt egy Ferdowsi nevű költő. A 'The Haft Khan' egy perzsa nemzeti hős, Rostam (valamint az ő legendás lova, Rakhsh) kalandozásait, kihívásait és megpróbáltatásait mutatja be hét tételen keresztül. Rostam az ősi perzsa mítológiák és legendák egyik legfontosabb, legismertebb karaktere.

Az alább látható lemezborító Victoria Pelejero műve:

A tracklista:
01. Khan e Aval
02. Khan e Dovom
03. Khan e Sevom
04. Khan e Chaharom
05. Khan e Panjom
06. Khan e Sheshom
07. Khan e Haftom

Az albumon a következő felállás zenél:

Sina - gitár, ének / dalszerzés
Tjalve - basszusgitár (Horizon Ablaze, ex-Den Saakaldte, ex-1349)
Spektre - dobok (Horizon Ablaze, Harm, Gaahl's Wyrd)

A lemezt itt lehet előrendelni limitált CD-n (12 oldalas szövegkönyvvel kiegészítve) és digitális formában, az orosz Satanath Records és a mexikói Iron, Blood And Death Corporation kiadók jóvoltából. Alább ízelítőképpen meghallgatható a 'Khan e Sevom' című tétel, valamint megtekinthető a 'Khan e Aval' hivatalos szöveges videója:


FROM THE VASTLAND - 6. albumával tér vissza az iráni black metal banda; itt az új klipes dal, a 'Khan e Aval'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.