Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ALTITUDES & ATTITUDE - megjelent Frank Bello és David Ellefson közös projektjének új klipje, a 'Part Of Me!

2019-03-11
Az Anthrax-ből ismert Frank Bello és jóbarátja, a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson közös bandája, az Altitudes & Attitude a tavalyi évet egy hollywoodi stúdióban töltötte.

Az együttes Jay Ruston producer (Anthrax, Stone Sour, stb.) társaságában vette fel 2014-es debütáló EP-je folytatását, ami 'Get It Out' címmel jelent meg 2019. január 18-án, a Megaforce kiadó jóvoltából. A zenekarban továbbra is Jeff Friedl (A Perfect Circle, Ashes Divide) dobol.

Bello a brazil Kazagastão magazinnak adott interjújában mondta el a következőket: "Néhány évvel ezelőtt adtuk ki a debütáló EP-t; idén pedig visszatérünk egy új, teljes lemezzel, aminek okán nagyon izgatottak vagyunk!".

A 'Get It Out' egy "vérbeli rock ‘n’ roll-terápia; egy közel négy-éves dalszerzői folyamat - és persze több évtizednyi turnézás, stúdiózás és élet-tapasztalat - gyümölcse.

"A dalszerzés számomra rendkívül katartikus élmény" - nyilatkozta Bello, akinek az utóbbi időben napi rutinjává vált a zeneszerzés. Amikor az Anthrax éppen nem turnézik, Frank akkor is New York City stúdióit járja. "Az album dalszövegeinek nagy része életem belső viszályait tükrözik; összefoglalját mindazt a haragot, amit eddig felhalmoztam magamban - ezzel kapcsolatos testvérem meggyilkolása, és az is, hogy apám fiatalkorunkban elhagyta a családot, és magával vitte az összes pénzt... Tehát összességében az élet hullámvölgyeiről van itt szó. Számomra a zene segít kiadni ezt a dühöt".

"Szerintem ez az albumcím tökéletes" - tette hozzá Ellefson. "A zene pedig olyasvalami, ami bennünk él már jó hosszú ideje. Mindkettőnknek van egy olyan muzikális oldala, amit sokan nem ismernek".

Ellefoson továbbá a következőket is elmondta: "Az A&A a tökéletes pillanatban született meg.; akkor, amikor a thrash metal Nagy Négyesének titánjai már öregebbek, bölcsebbek, okosabbak, és kreatív szempontból nyitottabbak. Ha még az elején vagy; ha még mászol fel a hegyen, akkor nincs helye baráti versengésnek. Viszont amikor már fent vagy a hegy csúcsán, és büszkén letekintesz - ahogy azt a Nagy Négyes minden tagja megteheti -, akkor minden rendben van; nyugalom és lazulás van - iszunk egyet közösen. Vagy az Altitudes & Attitude esetében: belevetjük magunkat a hard rock-dalszerzésbe...".

A lemezen vendégként szerepel két legendás gitáros, a KISS-ből ismert Ace Frehley (a 'Late' című számban), valamint az Ozzy-bandából és a Firewind-ből ismert Gus G..

Az első új single-dal, az 'Out Here' szöveges videója itt megtekinthető, ízelítőképpen az előrendeléshez:

Újabban megjelent a 'Late' című single-dal is, ami itt érhető el. A dal hivatalos videó formájában is megjelent január elején:

A 'Part Of Me' című számot itt lehet megtekinteni hivtalos videó formájában, amit a banda Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators-szal közös európai turnéján forgattak:

Az Altitudes & Attitude tehát 2019 februárjában nagyszabású európai turnét bonyolított le (aminek keretében néhány estén felléptek a Slash-banda előzenekaraként is). A következő, áprilisi körút beosztása itt érhető el.

A két basszusgitáros a 2013-ban megrendezett, Metal Masters néven ismert kurzus-turnén látott neki a közös dalszerzésnek: így született meg az Altitudes & Attitude, és annak debütáló EP-je, amiről bővebben itt írtunk.

"Amikor elkezdtük, még csak szimpla basszusgitár-témáink voltak, ám ezek hamar kifejlődtek nagyszerű nótákká" - mondja korábban Ellefson a projekt kapcsán. "A rajongóink szerintem el sem tudják képzelni, hogy két basszusgitáros hogy tud közösen dalokat írni, viszont nekünk ez sikerült. Nagyon izgalmas dolog ilyen változatos dallamokat írni, miközben végletek nélkül folyamatosan előretérbe helyeződik a basszusgitár-játék. Frank énekhangja, a gitár-témák és a többi hangszer; ez mind-mind újabb kreatív lehetőséget biztosít számunkra. Úgy gondoltuk, jó lenne, ha a rajongóink belehallgathatnának abba, amire tőlünk számíthatnak - így tehát: íme, ez az Altitudes & Attitude!".


ALTITUDES & ATTITUDE - megjelent Frank Bello és David Ellefson közös projektjének új klipje, a 'Part Of Me!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.