Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ROXANNE - itt a los angelesi rockbanda 'Broken Chandeliers' című számának hivatalos videoklipje!

2020-06-12
'Radio Silence' címmel látott napvilágot a Roxanne második stúdióalbuma, 2018. október 26-án, a Rat Pak Records jóvoltából. Erről jelent most meg egy vadonatúj videoklip.

A '80-as évek végén alakult Roxanne annak idején nagy sikereket aratott 1988-as debüt-albumával, melynek két dala, a 'Cherry Bay' és a 'Sweet Maria' hosszú hónapokig nagy rádió-sláger volt az Államokban. A banda feldolgozta a Wild Cherry 'Play That Funky Music' dalát is - ez a felvétel 63. helyen végzett a Billboard single-listáján - előszeretettel játszották a dance- és a rock-rádiók egyaránt.

Mint akkoriban minden hasonló stílusú banda, a Roxanne is eltűnt a grunge / alternatív-szcéna nyomása alatt - a zenekar hosszú időre fel is oszlott. Azonban most, 30 évvel később eljött a várva várt bejelentés: a Roxanne egy 'Radio Silence' című albummal tért vissza 2018 októberében!

A 'Radio Silence' egy 11 számos, adrenalinnal teli klasszikus rock-album, melyen néhány neves vendégzenész is szerephez jutott - ők név szerint a következők: George Lynch (Dokken), dUg Pinnick (King's X) és Ray Luzier (Korn), azaz a KXM három tagja.

A Roxanne énekese, Jamie Brown így nyilatkozott: “Egy olyan rock-lemezt kívántunk összeállítani, amit maximum hangerőn, maximum sebesség és letekert ablakok mellett hallgathatsz a kocsidban... és szerintem sikerült is véghez vinnünk a feladatot!”.

Dave Landry dobos hozzátette: “Mindannyian nagyon büszkék vagyunk erre az albumra - nagyon izgalmas kis anyag lett! A dalok, a szólamok és a performanszok - egyszerűen fantasztikus minden. Két-inches analóg szalagra rögzítettük a dalokat; így rendkívül "valódian" szól a lemez - pont úgy, ahogy ennek a zenének szólnia kell!”.

A Roxanne stílusa meglehetősen széleskörű, még a rock / AOR műfajon belül is: a Queen, a Bad Company és a Thin Lizzy volt a bandára a legnagyobb hatással. A 'Radio Silence' albumot alapvetően egy classic-rock albumként lehetne jellemezni, de fontos szerepet kapnak a modenr zenei betétek is. A lemez producere Rich Mouser és Jamie Brown énekes volt. A keverésé és a maszterizálás a los angelesi Mousehouse Stúdióban zajlott.

A tracklista:
01. Someone To Kill
02. Girls Alright
03. Super Bad (ft. George Lynch)
04. Thin Blue Line
05. Broken Chandeliers
06. Man In The Moon (ft: Ray Luzier & dUg Pinnick)
07. Go Fuck Yourself (ft: George Lynch & dUg Pinnick)    
08. Without Us
09. Quarter To Four
10. I Don’t Want To Live This Way
11. First Mistake

Az albumot itt lehet megrendelni különféle változatban.

2020 áprilisában bemutatták a 'First Mistake' című szám hivatalos videoklipjét:

Májusban pedig megjelent a 'Man In The Moon' című szám playthrough-videója, Ray Luzier-rel és dUg Pinnick-kel közösen:

Júniusban továbbá megosztották a 'Broken Chandeliers' kisfimljét is:

Íme a korábban megjelent 'Someone To Kill', a 'Thin Blue Line', a 'Super Bad' és a 'Girls Alright' videoklipje, valamint a 'Go Fuck Yourself' kisfilmje, amiben George Lynch és dUg Pinnick is feltűnik! Ezek mellett lentebb elérhetők az album munkálatait dokumentáló videók is.


ROXANNE - itt a los angelesi rockbanda 'Broken Chandeliers' című számának hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.