Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VOUNA - novemberben jelenik meg az amerikai funeral doom banda debüt-albuma

2018-10-19
A "szintetizátor-központú" funeral doom metal zenében utazó Vouna együttes november elején adja ki debütáló LP-jét, a Wolves In The Throne Room tagjai által alapított Artemisia Records jóvoltából.

A 'Vouna' album dalait a banda front-személyisége, Yianna Bekris (Vradiazei, Eigenlicht, Sadhaka) komponálta és rögzítette. A lemez felvételei a Wolves In The Throne Room zenekar stúdiójában (Owl Lodge) zajlottak, a washingtoni Olympia "ősi erdejében". A WITTR-ből ismert Nathan Weaver komoly szerepet játszott az album megszületésében - többek közt ő tervezte a borítót is, melyen egy "archaikus görög mítológiai alkotás" látható.

A 'Vouna' megjelenik CD-n, LP-n és digitálisan is, 2018. november 9-én. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. A Place To Rest
02. Cattle
03. Last Dream
04. Drowning City
05. You Took Me

A Vouna debütáló albuma egy "elsöprő erejű, epikus utazásra csábítja a hallgatót". "A lemezen hallható tremolo gitár-játék késként hatol a delikvens szívébe; míg a gyászos vokálok és a kinematikus dallamok - melyek súlyos doom-dobolással és primitív, '90-es évekbeli synth-témákkal vegyülnek - részegítő és nehézkes hang-tájképet kreálnak". A banda zenéjét elsősorban a finn funeral doom-színtér ihlette, de a kelet-európai black metal és a görög folk muzsika hatása is érezhető dalaikon. A 'Vouna' kötelező hallgatnivaló a My Dying Bride, a Skepticism és a Shape Of Despair rajongói számára!

Alább meghallgatható a 'Drowning City' című szám, valamint elérhető a hivatalos album-előzetes:

A banda jövőbeni koncertjeiről a Facebookon lehet értesülni.


VOUNA - novemberben jelenik meg az amerikai funeral doom banda debüt-albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.