Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VOLBEAT - itt a 'Leviathan' dal hivatalos animációs klipje!

2020-05-14
A dán rockerek megosztották aktuális albumuk, a 'Rewind, Replay, Rebound' első hivatalos single-dala, a 'Leviathan' animációs videóját.

A 'Leviathan' kisfilmjét Steven Mertens animálta, rendezte és szerkesztette meg, Karsten Sand festményei alapján. Íme a premier:

A Volbeat korábban megosztotta 'Die To Live' című száma hivatalos videoklipjét. A 'Die To Live' kisfilmjét Adam Rothlein (Ghost Atomic Pictures) rendezte. A dalban és a videóban - Neil Fallon mellett - Raynier Jacob Jacildo és Doug Corcoran vendégeskedik.

Neil Fallon a következőket nyilatkozta: "Néhány hónappal ezelőtt Boston-ba repültem, hogy találkozzak a Volbeat zenekarral, egy új single-da / videoklip, a 'Die To Live' felvétele erejéig. Kemény munka volt; nagyjából négy órán keresztül dolgoztunk. Egyébként egy fogós, ütős rock-nótáról van szó, amiben jómagam örömmel vettem részt".

Michael Poulsen, a Volbeat frontembere hozzátette: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy Neil, Raynier és Doug velünk egy helyiségben, egy közös munka során forgatták ezt a videót. Rettentően büszkék vagyunk a végeredményre! Reméljük, Ti is épp annyira élvezitek ezt a dalt és kisfilmet, mint amennyire mi élveztük a stúdiózást és a forgatást!".

Így készült a klip:

A Volbeat hetedik stúdióalbuma 'Rewind, Replay, Rebound' címmel jelent meg 2019. augusztus 2-án, a Vertigo Records jóvoltából.

Michael Poulsen énekes-gitáros, Rob Caggiano gitáros, Kaspar Boye Larsen basszer és Jon Larsen dobos ezúttal egy "egyedülálló, punk-hatású rock 'n' roller psychobilly" albumot tett le az asztalra, de közben "új kreatív horizontokat" ért el.

"Célunk az, amikor stúdióba vonulunk, hogy bizonyítsunk önmagunknak. Nem csak a rajongók előtt kell teljesíteni, hanem önmagad előtt is" - mondta Poulsen. "Egyébként képtelenek lettünk volna az új album megalkotására, ha a múltban nem dolgoztunk volna keményen. Nem számít, mennyi idő egy banda, vagy mennyi albumot tett le az asztalra, mindig a jellegzetes hangzás az, ami egyedivé teszi őket".

A 'Rewind, Replay, Rebound' album megrendelhető különféle változatokban - köztük dupla, deluxe CD-n, limitált LP-n és speciális box-szettben.

Az album deluxe változatának dallistája így néz ki:

CD1
01. Last Day Under The Sun
02. Pelvis On Fire
03. Rewind The Exit
04. Die To Live (feat. Neil Fallon)
05. When We Were Kids
06. Sorry Sack Of Bones
07. Cloud 9
08. Cheapside Sloggers (feat. Gary Holt)
09. Maybe I Believe
10. Parasite
11. Leviathan
12. The Awakening Of Bonnie Parker
13. The Everlasting
14. 7:24

CD2
01. Under The Influence
02. Immortal But Destructible
03. Die To Live
04. Last Day Under The Sun (Demo)
05. Rewind The Exit (Demo)
06. When We Were Kids (Demo)
07. Maybe I Believe (Demo)
08. Leviathan (Demo)

Az új Volbeat régi producer-társa, Jacob Hansen segítségével rögzítették. A hangmérnöki pultnál természetesen ott ült Rob Caggiano és Michael Poulsen is. Nem mellesleg ez a banda első stúdióalbuma, amin Kaspar Boye Larsen basszusgitározik. A tökéletes hangzás és összkép elérése végett a csapat több neves vendéget is meghívott a lemezre - köztük van például Mia Maja háttér-vokalista, valamint a Harlem Gospel Kórus. A 'Cheapside Sloggers' dalban az Exodus / Slayer gitáros Gary Holt szólózik; míg a Clutch énekes Neil Fallon a 'Die To Live'-ben vokálozik. Mellettük Raynier Jacob Jacildo zongorista és Doug Corocran szaxofonos vállalt vendégszerepet.

A Volbeat fennállása során olyan legendás előadók előtt állt színpadra, mint a Metallica, a Motörhead és a Slipknot. 2014-ben ők voltak az egyik jelöltjei a 'Legjobb Metal-performanszért' járó Grammy-díjnak (a 'Room 24' című dalért); emellett pedig számtalan dán zenei díjat elnyertek. Az új albumon a csapat "kiaknázza saját, személyes históriáját és alapvetően eme műfaj történelmét": a 'Last Day Under The Sun' dal szövegét például egy Johnny Cash-önéletrajzi könyv ihlette - erről Poulsen így beszélt: "Amikor elolvastam Cash könyvét, rájöttem, milyen kemény időket élt át ez a fickó; mennyit küzdött az alkohollal és a drogokkal. Aztán bemászott egy barlangba, ahol meghalhat... Majd pedig felkelt, és felfedezte, hogy kapott egy második esélyt...". Továbbá ott van a 'When We Were Kids' című szám, amiben a Volbeat a gyermeki naivitással összefüggő halhatatlanság témáját boncolgatja. Emellett a 'Rewind The Exit' és a 'Die To Live' dalok a beteljesületlen emberi célokról szólnak.

Az első két kedvcsinálót, a 'Parasite' és a 'Leviathan' című számot itt lehet megrendelni digitális változatban. Alább elérhető a két dal hivatalos klipje:

Így készült a 'Leviathan' klipje:

Június közepén megjelent a 'Last Day Under The Sun' című szám hivatalos klipje is, amit az a Jakob Printzlau rendezett, aki korábban a 'The Devil’s Bleeding Crown', a 'Lonesome Rider', a '16 Dollars' és a 'Cape Of Our Hero' című Volbeat-klipeket is "kezelte".

Újabban megjelent a 'Pelvis On Fire' című szám audiója is:

Így készült az új klip:

A friss premier a 'Cheapside Sloggers' dal hivatalos videója, amit Shan Dan Horan (Shadow Born Group) rendezett. Ebben a dalban vendégként szólózik Gary Holt (Exodus, Slayer).

Az új kiadvány "kicsomagoló" videója itt tekinthető meg:

A Volbeat 2018 decemberében adta ki új koncertlemezét, amivel egy nagyszabású, történelmi jelentőségű bulit elevenítettek fel.

2017. augusztus 26-án vált a Volbeat az első dán zenekarrá, ami headlinerként léphetett fel a Telia Parken teltházas közönsége előtt. Egyben ez volt az eddigi legnagyobb szabású koncert, amit dán előadó valaha is adott ebben a csarnokban; lévén 48250 ember előtt zenélt a banda. Hogy megörökítsék ezt a rekord-eseményt, a Volbeat tagjai és a Republic Records elkészített egy live-albumot és egy koncertfilmet, 'Let’s Boogie! Live From Telia Parken' címen. A kiadvány 2018. december 14-én látott napvilágot.

Michael Poulsen énekes a következőket nyilatkozta a történelmi koncert kapcsán: “A Telia Parken színpadán headlinerként koncertezni... ezzel egy álmunk vált valóra. Hatalmas öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Volbeat-família számos tagja eljött hozzánk egészen messziről, hogy közösen ünnepelhessen velünk. Nagyon izgatottan vagyunk, hogy most végre ilyen formában is megoszthatjuk mindenkivel ezt a mérföldkövet!”.

A 26 tételből álló 'Let’s Boogie! Live From Telia Parken' olyan toplistás Volbeat-klasszikusokat is magában foglal, mint például a 'Still Counting', a 'For Evigt', a 'The Devil’s Bleeding Crown' és az 'A Warrior’s Call' - nem is beszélve egy vadonatúj dalról, a 'The Everlasting'-ről!

Vendégként olyan neves legendák tűnnek fel a koncertfilmben, mint Mille Petrozza (Kreator), Johan Olsen (Magtens Korridorer), Mark “Barney” Greenway (Napalm Death), Lars Ulrich (Metallica), Mikkel Kessler bokszoló és Danko Jones.

A tracklista:
01. The Devil’s Bleeding Crown
02. Heaven Nor Hell
03. Radio Girl
04. Lola Montez
05. Let It Burn (feat. Mia Maja)
06. Doc Holiday
07. Sad Man’s Tongue
08. 16 Dollars
09. 7 Shots (feat. Mille Petrozza & Rod Sinclair)
10. Fallen
11. Slaytan
12. Dead But Rising
13. Goodbye Forever
14. Maybellene I Hofteholder
15. The Everlasting
16. For Evigt (feat. Johan Olsen, Mia Maja & Rod Sinclair)
17. Evelyn (feat. Mark “Barney” Greenway)
18. Lonesome Rider
19. Seal The Deal
20. The Garden’s Tale (feat. Johan Olsen)
21. Guitar Gangsters and Cadillac Blood (feat. Lars Ulrich)
22. Enter Sandman (feat. Lars Ulrich)
23. A Warrior’s Call (feat. Mikkel Kessler)
24. Black Rose (feat. Danko Jones)
25. Pool Of Booze, Booze, Booza
26. Still Counting

A kiadvány megvásárolható BluRay / 2CD, DVD / 2 CD, 2CD, 3LP és digitális formában. A rendeléseket itt lehet leadni. Az első ízelítők, a 'The Devil’s Bleeding Crown', a 'The Everlasting', a 'For Evigt' és az 'Evelyn' hivatalos koncert-verziója itt elérhető:


VOLBEAT - itt a 'Leviathan' dal hivatalos animációs klipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.