Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a SEVEN KINGDOMS új videoklipje, a 'Monster'!

2020-01-21
A floridai power / thrash metal banda bemutatta aktuális EP-je, az október 22-én megjelent 'Empty Eyes' friss videoklipjét.

Az 'Empty Eyes' mini-album a nagysikerű 'In the Walls' EP és a 'Decennium' című nagylemez folytatása. Az új kiadványra négy vadonatúj dal és egy Heart-feldolgozás ('Barracuda') került fel. Az 'Empty Eyes' független gondozásban jelenik meg; lévén a banda egy crowdfunding-kampány révén maga gyűjtötte össze a stúdós munkálatokhoz szükséges $13,000-os összeget. A Kickstarter.com oldalon már 2019. szeptember 13-án; egyébként pedig október 22-én jelent meg az új EP (400 példányszámra limitált CD-n és 250 darab LP-n), az alább látható, Bo Bradshaw által tervezett borítóval.

A tracklista:
01. Empty Eyes
02. Monster
03. The Water Dance
04. Valonqar
05. Barracuda (Heart feldolgozás)

Az 'Empty Eyes' stúdiós felvételei Jim Morris (Iced Earth, Savatage, Death, stb.) hangmérnök társaságában zajlottak, a floridai Morrisound Recording falai között. A Seven Kingdoms ezúttal a dán Jacob Hansen (Avantasia, Evergrey, Volbeat, stb.) hangmérnököt választotta maszterizálás céljából.

Az első hivatalos single-dal, a 'The Water Dance' videoklipje lentebb megtekinthető. Ezt a dalt a Trónok harca sorozat ihlette. A videót egy "élő stúdióban" forgatták egy kisebb közönség előtt, maga Jim Morris aktív részvételével.

Alább elérhető a 'Barracuda' című Heart-feldolgozás videója is:

A lemez címadó dalának hivatalos videoklipje, valamint a 'Valonqar' és a 'Monster' dal kisfilmje itt érhető el:

A Seven Kingdoms zenekarban 2018-ban történt tagcsere. A banda leváltotta Aaron Sluss basszert. "A mai napon szeretnénk eszközölni egy felállásbeli változtást" - közölte június végén a Seven Kingdoms. "Szakítottunk Aaron-nal... Habár nem volt könnyű, de meg kellett hozni ezt a döntést annak érdekében, hogy gördülékenyen folytatódhasson a banda munkája. Aaron-nak a legjobbakat kívánjuk, és egyben köszönjük az együtt töltött 8 évet, amire főként az elkötelezettség és a kemény munka volt jellemző! Itt megnézhetitek Aaron másik bandáját, a Soulmass-t. Ahol pedig bezárul egy ajtó, ott kinyílik egy másik. Ezúton szeretnénk bemutatni nektek John Tyler McDaniel-t, az új basszusgitárosunkat. Tyler már hosszú ideje közeli jóbarátja a bandának; a jövőben pedig még szorosabb lesz a kapcsolat, lévén hivatalosan is ő lett az új csapattársunk. Őt is jól ismerhetitek egy másik bandából, a Monotheist-ből. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a jövőben ezzel az új felállással turnézhatunk. Hamarosan bejelentünk további koncerteket is!".

A Monotheist énekes-gitárosaként ismert Tyler közleménye így szól: "Amikor 2011-ben megismertem a Seven Kingdoms együttest, azt hittem, egy professzionális bandát hallok! Akkor azt kívántam, bárcsak egyszer én is egy ilyen színvonalas bandának lehetnék a tagja. Később az a szerencse ért, hogy közelebbről is megismerhettem mindenkit ebben a zenekarban. Sőt, ők segítettek át engem egy nehéz időszakon, és vettek a szárnyaik alá 2013-ban, az európai Stratovarius / Amaranthe turné alatt. Ekkorra bizonyossá vált, milyen csodálatos emberekkel van teli ez a banda. Rögtön szerettem is volna viosznozni mindazt, amit kaptam tőlük. Az évek során szinte minden időt együtt töltöttünk - kezdve a kerti partiktól, egészen a stúdió-munkákig. Aztán én lettem az asszisztens hangmérnök a 'Decennium' albumon... Amint eljött az idő a felállás megváltoztatására, senki nem hezitált, azonnal engem kértek fel Aaron utódjának. Tisztában vagyok vele, hogy egy komoly feladatot vállaltam; és igyekszem is beleadni mindent, ami tőlem telhető - a színpadon és azon túl egyaránt. Úgy érzem, mindenki számára új fejezet nyílt. Nagyon kíváncsian várom, mire leszünk képesek közösen!".

A Seven Kingdoms 2017 májusában adta ki legutóbbi nagylemezét (a banda fennállásának 10. évordulója alkalmából). Bővebben a 'Decennium' albumról itt írtunk.

A banda aktuális turné-beosztása a Facebookon érhető el.


Itt a SEVEN KINGDOMS új videoklipje, a 'Monster'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.