Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PALACE - itt a svéd dallam-rock banda új dala / videoklipje, a 'Queen Of The Prom'!

2018-12-15
Michael Palace és bandája december 7-én adta ki második stúdiólemezét. A 'Binary Music' a Frontiers gondozásában jelent meg.

A Palace együttest Michael Palace énekes-gitáros alapította. A felállást Rick Digorio gitáros, Marcus Johansson dobos és Soufian Ma’Aoui basszusgitáros teszi teljessé. A zenekar imázsát és zenéjét a '80-as évek klasszikus rockzenéje ihlette, de a Palace elsősorban lendületes aréna-rockot és modern hangzású AOR-t játszik.

Debütáló albumuk, a 2016-os 'Master of the Universe' fogós refrénekkel, dallamos szólókkal, lüktető dob- és basszus-témákkal, túlvilági billentyű-játékkal és szárnyaló vokálokkal van tele. Ahogy a kiadó nevezi: a Palace első nagylemeze egy "vérbeli 'vissza-a-jövőbe' anyag".

Fiatalkoruk ellenére mind a négy tag meglehetősen nagy zenei tapasztalattal rendelkezik; mind stúdiózás, mind turnézás tekintetében. Együtt és külön-külön is olyan zenekarokban fordultak meg (vagy jelenleg is tagjai), mint az Adrenaline Rush, a Reach, a Houston, a Find Me, a Gutterdämerung, vagy a Big Time.

Michael Palace eleinte dalszerzőként és gitárosként kezdett el dolgozni a Frontiers kötelékében. Szerzeményei és szólói olyan bandák lemezein hallható, mint a First Signal (aminek énekese Harry Hess), a Cry of Dawn (Göran Edman vokáljával) és a Kryptonite (a Poodles-ből ismert Jakob Samuel-lel). Sikeres kollaborációi azonban odáig vezettek, hogy a kiadó világraszóló szerződést kötött Palace-szal és bandájával, és még azon a nyáron (2016) kiadta első stúdióalbumát.

Természetesen fontos, hogy egy rockzenekar élőben is kiválóan szóljon. A Palace már a kezdetektől fogva biztosítja rajongóit, hogy amit a lemezen hallhatnak, ugyanazt kapják a koncerteken is; ezért "készüljön fel mindenki egy felejthetetlen élményre, ha a közelébe ér a zenekar"!

"Svédországból indultunk, és végigdolgoztuk magunkat egész Európán. Célunk a kezdetektől fogva az, hogy minden rajongónk láthasson minket élőben, a saját városában, vagy a kedvenc rockfesztiválján” - nyilatkozta a frontember. “Mi magunk imádjuk a zenét, amit játszunk, és ezt a boldogságot szeretnénk átadni mindenkinek, olyan hosszú távon, amennyire csak lehet!".

A 'Master of the Universe' album - ami itt megrendelhető - 2016. augusztusában jelent meg. Abban az évben több illetékes rockmagazin is besorolta a lemezt az éves toplistára.

Nem mellesleg 2018 második felére felvette második albumát is a zenekar: a 'Binary Music' december 7-én jelent meg, a Frontiers gondozásában.

"Ezúttal egy olyan albumot szerettem volna letenni az asztalra, ami még többet ad a rajongóknak, mint amennyit az előző alkalommal kaptak. Természetesen azért továbbra is megmaradtunk kreatívnak és nem tértünk le eredeti utunkról" - nyilatkozta Palace, aki az elmúlt hónapokban olyan előadókkal turnézott és stúdiózott együtt, mint például a Code Red, Jim Jidhed, Erika, Hank Erix, a Find Me és a Big Time. "Az első Palace-album megjelenése óta lehetőségem nyílt részt venni néhány fantasztikus zenei projektben. Az utóbbi két évben továbbá több zenét írtam, mint amennyit egész életem során összesen. Nagyszerű élmény volt ez az egész; rengeteg tudásra tettem szert - és ezt kamatoztatni is tudtam a 'Binary Music' albumon. Jómagam voltam a producere az új lemeznek, de természetesen a munkálatok során jelen volt jóbarátom, mentorom, Daniel Flores (Find Me, First Signal, The Murder Of My Sweet) is. Alig várom már, hogy a jövőben újabb lemezeket gyártsunk!".

A 'Binary Music' az alábbi dalokat tartalmazza:

01. Binary Music
02. Tears Of Gaia
03. Nothing Personal
04. Promised Land
05. Love Songs
06. Dangerous Grounds
07. Queen Of The Prom
08. Who's Counting Time
09. Julia
10. To Have And To Hold

Lenteb elérhető a lemez címadó dalának hivatalos klipje, a 'To Have And To Hold' audiója és a 'Queen Of The Prom' gitárszóló playthrough-videója, amit maga Palace prezentál; itt pedig a rendelési infók. A munkálatokról és a jövőbeni koncertekről bővebb infók a Palace hivatalos Facebook-oldalán olvashatók.


PALACE - itt a svéd dallam-rock banda új dala / videoklipje, a 'Queen Of The Prom'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.