Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'The Clearing Blind' címmel basszusgitáros playthrough-videót osztott meg a NOVEMBERS DOOM zenekar

2020-06-28
A Chicago-i death / doom metalista Novembers Doom nemrég a Prophecy Productions kiadóhoz igazolt, és kiadta új nagylemezét.

A Novembers Doom a kezdetektől fogva komoly mértékű hatást gyakorol a globális metal-színtérre. A bandát 1989-ben alapította Paul Kuhr dalszövegíró / énekes, akinek gyászosan vontatott kompozíciói stílusilag kívül esnek minden kategórián: Kuhr és zenekara az elmúlt évtizedekben több különböző zenei stílussal és hang-elemmel kísérletezett, de death / doom metalista gyökereit sosem hagyta el.

Kezdve az 1995-ös 'Amid Its Hallowed Mirth' albummal, át a 2005-ös 'The Pale Haunt Departure' lemezen, egészen a 2016-os 'Hamartia' albumig, a csapat rendre megújult, megújította a műfajt, közben pedig hű maradt sajátos, egyedi, jellegzetes hangzásához. A banda a világ minden táján széles körű rajongótáborral rendelkezik - Kuhr és zenekara sok őket kívánja meglepni, a banda közelgő, 30. évfordulója alkalmából.

A Novembers Doom 2019-ben a Prophecy Productions kiadóval kötött új lemezszerződést. Ezt a bandavezér annak idején így kommentálta: “Felállásunk hosszú ideje alatt - amibe beleértendők a hibázásaink is - megtanultunk egy fontos leckét: sose vessük bele magunkat olyasvalamibe, ami nem hiteles, nem őszinte. Most végre egy olyan projektnek lehetünk részesei, aminek révén valóban kiadhatjuk magunkból minden potenciálunkat, és a lehető legtöbb emberhez juttathatjuk el zenénket. Izgattan tesszük meg a következő lépést ezzel a szerződéssel, illetve azzal, hogy belevágunk egy újabb nagyszerű kalandba: büszkén csatlakozunk a Prophecy-családhoz, és látunk neki következő albumunk megírásának”.

A 2016-os 'Hamartia' album folytatása 2019. november elsején jelent meg, 'Nephilim Grove' címmel. Az új album - Kuhr elmondása alapján - "a 'Hamartia' kibővítése; egyben a banda eddigi legmerészebb, legtudatosabb kiadványa, mely új színekkel, új hangokkal, de a régi tökösséggel és kísértetiességgel van felszerelve. Mi csak is arra törekszünk, hogy olyan dalokat írjuk, amiknek van értelme és tele vannak érzésekkel. Olyan nótákról beszélek, melyek hűen tükrözik az adott pillanatbeli hangulatunkat, miközben dalszövegi és emócionális konzisztencia jellemzi őket".

Az új dalokat a legendás svéd Unisound Stúdióban keverte véglegesre Dan Swanö (Edge Of Sanity, Dissection, Opeth, stb.), aki szerint "egyértelműen ez a Novembers Doom legkiválóbb anyaga".

A tracklista:
01. Petrichor
02. The Witness Marks
03. Nephilim Grove
04. What We Become
05. Adagio
06. Black Light
07. The Clearing Blind
08. Still Wrath
09. The Obelus

Újonnan megjelent a 'The Clearing Blind' című szám basszusgitáros playthrough-videója, amit Mike Feldman prezentál:

Az új album több különféle változatban is megrendelhető - erről bővebb infókat itt lehet találni. Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Petrichor' című szám hivatalos stúdió-videója, valamint a címadó dal szöveges klipje és a 'What We Become' hivatalos kisfilmje:


'The Clearing Blind' címmel basszusgitáros playthrough-videót osztott meg a NOVEMBERS DOOM zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.