Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Akusztikus európai turnéra indul a SONATA ARCTICA

2018-11-07
A finn prog-power metal banda egy hosszabb kihagyás után tér vissza az európai színtérre.

A banda most bejelentette: stúdióba vonult a csapat, hogy megkezdje tizedik stúdióalbuma munkálatait (a következő nagylemez 2019 folyamán jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából). Ezt megelőzően azonban egy speciális Sonata Arctica-kalandnak lehetnek tanúi az európai rajongók: jövő márciusban lezajlik a banda első akusztikus turnéja. A körút során az amerikai Witherfall lesz az előzenekar.

A Sonata Arctica billentyűse, Henrik "Henkka" Klingenberg így nyilatkozott: "A nyár végén bezárkóztunk a stúdióba, hogy nekilássunk következő stúdióalbumunk munkálatainak. Most úgy éreztük, szükségünk van egy kis szünetre - adunk néhány koncertet, hogy még jobban feltöltődjünk. 2016 nyarán lebonyolítottunk egy nyári akusztikus turnét Finnországban, ami nagyszerű élmény volt, mind mi magunk, mind pedig a rajongók számára... konkrétan olyan nagyszerű volt, hogy még egyszer meg akartuk csinálni az egészet - ezúttal azonban nem kizárólag Finnország, hanem egész Európa területén. Ilyen most először történik, tehát egy különleges esemény tanúi lehettek; lévén dalaink teljesen más megközelítésből szólalnak meg a körút során. Szettlistánk nem mellesleg olyan dalokat is tartalmaz majd, melyeket korábban sosem adtunk elő élőben, és ki tudja... talán egy vadonatúj dalt is eljátszunk majd a következő albumról?! Ott találkozunk!".

A márciusi akusztikus turné plakátja így néz ki (a teljes beosztás a Facebookon érhető el):

A Sonata Arctica legutóbbi, kilencedik nagylemeze, a 'The Ninth Hour' 2016-ban jelent meg. Idén júliusban a japán Avalon kiadó piacra dobott egy 'The Harvests' című dupla válogatás-lemezt is, ami a csapat 2007 és 2017 közötti legjobb dalait foglalja magában.


Akusztikus európai turnéra indul a SONATA ARCTICA
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.