Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE GHOST NEXT DOOR - hamarosan új albummal jelentkezik a Bay Area-beli tech-doom banda

2019-01-25
A Ripple Music kiadóval kötötte meg első lemezszerződését a veterán zenészek alkotta, Bay Area-beli progresszív / technikás doom metal csapat.

A The Ghost Next Door felállását a legendás Joe Satriani egykori tanítványa, Gary Wendt énekes-gitáros vezeti. Wendt annak idejént alált egy elhagyott a akusztikus gitárt - ekkor szeretett bele a hangszerbe. A banda neve egyébként hamarabb megszületett, mint maguk a dalok: Gary megtudta, hogy szomszédjában egy üres ház áll, ahol éjszakánként szellemek kísértenek... innen a The Ghost Next Door elnevezés. Maga a zenész egyébként a világhírű Bay Area területén nőtt fel - annak idején ő volt a legendás crossover banda, a Sacrilege BC, valamint a híres alt-metal csapat, a Release frontembere. Ezután egy évet töltött a Skinlab tagjaként; majd belevágott önálló zenei megmozdulásaiba is. Az új banda stílusát egyébként a korábbiaktól eltérően képzelte el: a The Ghost Next Door színeiben a '80-as / '90-es évek sötét alt-zenei melankóliáját ötvözi agresszióval és jellegzetes Bay Area metal-stílussal. A banda emellett számos további műfajt (pl. punk, jazz, prog, sadcore, modern rock) felvonultat.

A The Ghost Next Door debütáló albuma 2015-ben jelent meg, a belga Mausoleum Records gondozásában. Ennek folytatása mostanra készült el: 2019. február 8-án lát napvilágot, 'A Feast For The Sixth Sense' címmel, a Ripple Music jóvoltából. Az újabb album kapcsán Gary elmondta: "Minket végképp nem érdekelnek a trendek. Egy dal egy adott ötlet szüleménye - ezt ötvözzük különféle alternatív zenei megoldásokkal; legyen szó akár fusion, akár extrém, akár shoegaze, akár thrash stílusról... mi arra törekszünk, hogy mindig a lehető legváratlanabb dolgot húzzuk".

Az 'A Feast For The Sixth Sense' album megjelenik deluxe LP-n, CD-n és digitális formában is. Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni.

A tracklista:
01. Deadworld
02. Fodder for the Meat Grinder
03. Doubt
04. Event Horizon
05. American Nightmare
06. Behind the Mask
07. LCD
08. I Am Become Death
09. The Sacrifice Person
10. Stop Here on Red

Az 'American Nightmare' című szám lentebb meghallgatható.

A The Ghost Next Door rendszeresen turnézik Észak-Amerikában, de maga Gary Wendt is meglehetősen aktív szólóban (legutóbb a Rob Flynn and Friends rendezvény-sorozat keretében járta az USA nagyvárosait, a Metallica, a Slayer, az Exodus, a Testament, a Death Angel és persze a Machine Head egyes tagjainak társaságában).

Bővebb infók a The Ghost Next Door zenekarról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon érhetők el.


THE GHOST NEXT DOOR - hamarosan új albummal jelentkezik a Bay Area-beli tech-doom banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.