Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Bring Out Your Dead' címmel mutatták be a VENOM új szöveges videóját

2019-04-04
A legendás brit Venom zenekar - aminek tagja Cronos énekes-basszer, La Rage gitáros és Dante dobos - december 14-én adta ki új nagylemezét, a Spinefarm Records jóvoltából.

A 'Storm the Gates' a 2015-ös 'From the Very Depths' folytatása. Az új albumra - ami CD-n és digitális formában (valamint 2019. április 19-én dupla, limitált bakeliten és kazettán) lát napvilágot - 13 új dal került fel.

"Készüljetek fel egy újabb gyilkos albumra, tele bombasztikus riffekkel és véres metal-támadással" - közölte korábban Cronos. "Két éven keresztül keményen dolgoztunk, hogy totálisan megbizonyosodjunk arról, hogy ez a lemez túlszárnyal minden eddigi munkánkat, a maga démoni, régi-új keverékével. "Get ready to Lay Down Your Souls Legions!".

A 'Storm the Gates' a Venom aktuális felállásának (Cronos, Dante, Rage) 10. évfordulóját fémjelzi. A csapat ezen reinkarnációja 2009 óta konkrét vízióval rendelkezik atekintetben, merre tart a kollektíva. Ahogy azt megszokhattuk, a Venom ezek után sem köt kompromisszumokat, és kitart saját hite és eredete mellett. Cronos 1979-ben keltette életre a Venom jellegezetes stílusát és hangzását - azóta mind előadóként, mind producerként, mind frontemberként ő jelképezi a banda lüktető, fekete szívét.

A fennállásának 40. évfordulója felé közeledő Venom az elmúlt évtizedek alatt erővel teli entitássá nőtte ki magát. A negyedik X-et a banda egy minden eddiginél gyorsabb, hangosabb és durvább albummal ünnepli meg. A 'Storm the Gates' - ami a csapat 15. sorlemeze - producere természetesen ezúttal is maga Cronos volt, aki - mint mindig - most is mellőzött mindenféle modern technológiai trükköt.

2018-ban a Venom bebizonyítja, hogy semelyik másik banda nem képes arra, amit Cronos, Rage és Dante közösen kivitelez. "Basszák meg az álszentek, a Venom uralja az éjszakát!".

A tracklista:
01. Bring Out Your Dead
02. Notorious
03. I Dark Lord
04. 100 Miles To Hell
05. Dark Night (Of The Soul)
06. Beaten To A Pulp
07. Destroyer
08. The Mighty Have Fallen
09. Over My Dead Body
10. Suffering Dictates
11. We The Loud
12. Immortal
13. Storm The Gates

Íme a 'Bring Out Your Dead' című szám hivatalos szöveges videója, ami 2019 áprilisában jelent meg:

A nagylemez előzetese, a '100 Miles To Hell' EP egy évvel ezelőtt jelent meg, 2018. december 22-én, Európában a Spinefarm Records, Észak-Amerikában pedig a D2C jóvoltából (ott január 19-én látott napvilágot).

A '100 Miles To Hell' című mini-albuma három új dal került fel ('We the Loud', 'Beaten To A Pulp' és a címadó). Ez tehát az első, új felvételeket tartalmazó Venom albuma a 2015-ös 'From the Very Depths' album óta.

A limitált EP háromféle különböző formátumban elérhető: 12-hüvelykes bakeliten (óriásposzterrel kiegészítve); kazettán és digitálisan. Emellett exkluzív pólóval kiegészített szettben is megrendelhető a kiadvány.

Zene, dalszövegek és borító tekintetében a '100 Miles To Hell' a Venom klasszikus időszakát idézi: "minden kereszt megfordul, amint támadásba lendül az énekes-basszer-producer Cronos vezette Venom, egy ikonikus metalbanda évtizedek óta kiváló érzékkel ötvözi a punk-attitűdöt és a black / thrash metal durva hangzását".

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Venom zenekar 1985 és 1987 között kiadott egy nagyszabású EP-kollekciót, amit hamarosan egyetlen box-szett gyűjteményben elevenítenek fel. Az 'Assault'-sorozat egyes albumai Kanadában, az USA-ban, Japánban, Skandináviában és Franciaországban jelentek meg - ezeken az országokon kívül ritkaságnak számít minden eredeti példány (nem hivatalos, bootleg formában persze máshol is megjelentek ezek a lemezek, de az is csak a feketepiacon volt elérhető). Az EP-sorozat legsikeresebbje a kanadai Banzai Records által kiadott példány volt: ez a mini-album az észak-amerikai országban (50,000 eladott példánnyal) aranylemez lett.

A fentebb említett EP-ket most remaszterizálták, és összegyűjtötték egyetlen nagyszabású kollekció formájában. Az 'Assault Box Set' elnevezésű pakk január 5-én lát napvilágot, a Dissonance kiadó jóvoltából.

A pakkban összesen 42 szám kapott helyet (stúdió- és koncert-felvételek vegyesen), hat kislemez formájában. A rendeléseket itt lehet leadni.


'Bring Out Your Dead' címmel mutatták be a VENOM új szöveges videóját
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.