Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új lemezt adott ki a kanadai NECRONOMICON - itt az új videoklip, a 'The Thousand Masks'!

2019-12-29
A veterán kanadai black / death metal csapat a 2016-os 'Advent of the Human God' album folytatását rögzítette és adta ki a közelmúltban.

A Rob "The Witch" Tremblay gitáros-énekes által 1988-ban alapított Necronomicon immáron 30 éve megállás nélkül zúdítja a világra az Ördög zenéjét. A banda fennállása során több mint ezer koncertet adott a világ minden táján - konkrétan ők a metal-történelem leghosszabb ideig Kanadában turnézó bandája (hazájukban egyszer 27 koncertet adtak egyhuzamban). A Necronomicon továbbá a nemzetközi death metal-szcéna egyik legbefolyásosabb bandája - köszönhető ez többek közt annak, hogy a megszokottól eltérő módon prezentálják muzsikájukat: dalaikban angyali vokálok és rendszeres narráció is feltűnik, az alapvetően destruktív gitár-riffek és erőszakos dob-témák mellett.

A Necronomicon-tábor felett az elmúlt két évben csend honolt, de ez most megtört; lévén az "Eternal Trio" nemrég bejelentette, hogy elkészült az új (hatodik) nagylemez! Az új album végül 'Unus' címmel jelent meg, 2019. október 18-án, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

Rob The Witch gitáros-énekes így nyilatkozott: "Amikor már minden elhangzott és minden megtörtént, a következő lépés az, hogy visszatérjünk a gyökerekhez, és ott kezdjünk új életet. Az 'Unus' eme új fejezet körforgásának első fogaskereke; az evolúció újabb fokozata. Üdvözlünk titeket az új inkarnációban!".

Legutóbbi, 'Advent of the Human God' című albumán a Necronomicon új hangzást prezentált, és új horizontokat fedezett fel; de az új, 'Unus' című lemezen önmagát is meghaladja zenei megszólalás és atmoszféra tekintetében. Az 'Unus' "éles riffek, gépszerű dob-témák és szimfónikus elemek egyedi ötvözete". A kanadai banda olyan legendás zenekarok klasszikus hangzását eleveníti fel, mint a Dimmu Borgir, a SepticFlesh, a Behemoth és a Deicide. Az új lemez tehát alapvetően egy death metal album, amit erős szimfónikus black metal-beütés ellensúlyoz.

Az új lemez felvételei a Sliver Wings Stúdióban zajlottak. A producer maga Rob The Witch volt. A keverést és a masztert a Darth Mader Stúdióban végezte el a híres Logan Mader (Machine Head). Vendégként nem mellesleg Geirlioz (Dimmu Borgir) zongorázik a 'From Ashes Into Flesh' című dalban. Az alább látható lemezborítót Nestor Avalos tervei alapján készítette Simon Bossert.

A tracklista:
01. From Ashes Into Flesh
02. Infinitum Continuum
03. Paradise Lost
04. The Price Of A Soul
05. Singularis Dominus
06. The Thousand Masks
07. Ascending The throne Of Baator
08. Fhtagn
09. Cursed MMXIX
10. Vox Draconis

Az első hivatalos album-előzetes és a teljes stream itt érhető el:

A megjelenést követően bemutatták a 'The Thousand Masks' című szám hivatalos, "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipjét is.

Újonnan megjelent a 'From Ashes Into Flesh' című szám dobos playthrough-videója, a 'Singularis Dominus' basszusgitáros playthrough-klipje és a 'Vox Draconis' gitáros playthrough-filmje is:

A Necronomicon észak-amerikai lemezbemutató turnéja október 24. és november 23. között zajlott le. Az A Relentless Onslaught nevezetű körúton részt vett a Belphegor, a Suffocation és az Abiotic is.

A Necronomicon legutóbbi, 2016-os albuma, az 'Advent of the Human God' itt teljes egészében meghallgatható.


Új lemezt adott ki a kanadai NECRONOMICON - itt az új videoklip, a 'The Thousand Masks'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.