Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az AETHER REALM zenekar új klipes dala, a 'Guardian'!

2020-04-16
Az észak-karolinai Greenville-ből származó Aether Realm együttes 'Redneck Vikings from Hell' címmel adja ki új nagylemezét május elsején, a Napalm Records jóvoltából.

A 2010-ben alakult Aether Realm sajátos metalzenei stílusban utazik: a melo-death muzsikát ötvözik népzenei himnuszokkal, dalbetétekkel. A Greenville-i kvartettet már a világ minden táján ismerik a metal-színtéren, köszönhetően egyedülálló dalszerzői és performansz-stílusuknak, mely legintenzívebben utóbbi, 'Tarot' című stúdióalbumukon mutatkozik meg, ami már most örökös klasszikusként tartanak számon a rajongók és a kritikusok.

Az Aether Realm zenekart 2018 novemberében a neves Napalm Records kiadó igazolta le. A banda már ekkor nekilátott következő stúdióalbuma munkálatainak, melyek mostanra értek véget. A végeredmény egy "elképesztő death / thrash / neo-klasszikus shred-metal hullámvasút" lett, ami a 'Redneck Vikings from Hell' címet viseli.

Amellett, hogy a 'Redneck Vikings from Hell' bebetonozza az Aether Realm pozícióját, az új lemez egyben megkérdőjelezi a hallgatók előtt: valójában mit is művelnek ezek a srácok?! Az album minden egyes dala nagyban különbözik a másiktól: amellett, hogy felelevenedik a banda southern-rockos gyökere (például a banjo-központú, epikus, folk metal-hatású címadó dalban), a 'Goodbye' című single-dal egy vérbeli sláger-thrash nóta; a 'Hunger' egy erővel teli himnusz; a 'Slave To The Riff' egy brutális szimfónikus tétel; a 'Craft And The Creator' című záró-nóta pedig egy túlvilági hangzású, technikás témákkal és libabőrt okozó zenei megoldásokkal teli kompozíció. Összességében az albumot több kolosszális nagyzenekari elem köti össze, új szintre emelvén ezzel az Aether Realm hangzását.

A frontember Vincent "Jake" Jones így nyilatkozott: "Nem az volt a célunk, hogy megalkossuk a 'Tarot' második részét; de nyilván nem azért, mert ne szeretnénk azt az albumot... Azóta ugyanis, hogy előálltam a címadó dal refrénjével, nem tudom azt kiverni a fejemből. Innentől fogva az volt a szándékunk, hogy rövid, lényegretörő és változatos dalokat kreáljunk. Amellett, hogy zeneileg változatos ez a lemez, a dalszövegek is rengeteg témát ölelnek fel; de a központi kérdés az, kik is vagyunk valójában... Én csak a magunk nevében beszélhetek: mi négy észak-karolinai srác vagyunk, akik szeretik az epikus, bombasztikus metalzenét, és akiket senki és semmi nem állíthat meg".

A 'Redneck Vikings from Hell' megjelenik digipak CD-n, limitált bakeliten és digitális formában is. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Redneck Vikings From Hell
02. Goodbye
03. Lean Into The Wind
04. Hunger
05. Guardian
06. One Hollow Word
07. She’s Back
08. Slave To The Riff
09. Cycle
10. TMHC
11. Craft And The Creator

Az első single-dal, a 'Goodbye' hivatalos videoklipje alább elérhető. E dal kapcsán Jones elmondta: "Nehéz elhagyni azokat, akiket szeretünk, akikhez közel állunk. Addig halogatjuk a dolgot, amíg csak lehet, és addig ígérgetünk, amíg bele nem rokkanunk: "Talán ezúttal meg tudunk változni; talán ezután jól alakul majd minden"... Néha azonban tudni kell búcsút inteni...".

Újonnan megjelent a 'Slave To The Riff' dal szöveges videója is. Ez a "piszkos ritmusokkal felszerelt" dal erős szimfó-metal beütéssel, dallamos szólókkal és latin-amerikai / flamenco-témákkal egyaránt operál, "bemutatván a banda zenészeinek sokrétű tehetségét".

A harmadik single-dal egy "introspektív filmzenei ballada", a 'Guardian'. Ez a szám "bebetonozza a banda sokoldalú dalszerzői tehetségét; bebizonyítja, hogy az Aether Realm kétségkívül egy változatos és magas mértékű zenei készségekkel megáldott banda". Az alább látható vizualizációs vieoklipet egy CHURCH GRiM nevű művész készítette.

Az Aether Realm felállását Donny Burbage gitáros, Vincent Jones basszusgitáros-énekes, Tyler Gresham dobos és Heinrich Arnold gitáros-vokalista alkotja.

A banda az eredeti tervek szerint 2020. április 22-én indult volna észak-amerikai turnéra, a Paladin zenekar társaságában, de ez a körút - a globális koronavírus-járvány miatt - elmarad.

Bővebb infók, hírek a bandáról és a koncertekről a Facebookon olvashatók.


Itt az AETHER REALM zenekar új klipes dala, a 'Guardian'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.