Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ROTTING CHRIST - itt a frissen megjelent 'The Heretics' album új szöveges videója: 'Dies Irae'!

2019-02-19
A görög extrém metalista veteránok 2019. február 15-én adták ki új stúdióalbumukat, a Season Of Mist gondozásában.

A Rotting Christ a 'The Heretics' albummal új fejezetet nyit karrierje történetében. A banda frontembere, Sakis Tolis gitáros-énekes és testvére, Themis dobos mostanra megtalálta a tökéletes balanszot a banda klasszikus, egyedi stílusú riffjei és ritmuszszekciója, illetve az új és friss hatású zenei elemek között. Hogy az élmény a lehető legmagasabb fokú legyen, a csapat Jens Bogren hangmérnököt bérelte fel mixernek és maszter-mesternek; lévén az ő Fascination Street Stúdiójában (Amon Amarth, At The Gates, Amorphis, Borknagar, Moonspell, Devin Townsend, stb.) ehhez a különleges hangzáshoz remekül passzoló hangtechnikai eszközök találhatók.

A 'The Heretics' alább látható borítóját Maximos Manolis tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. In The Name of God (04:14)
02. Vetry Zlye (03:13)
03. Heaven And Hell And Fire (04:52)
04. Hallowed Be Thy Name (05:06)
05. Dies Irae (03:46)
06. I Believe (03:42)
07. Fire God And Fear (04:50)
08. The Voice of the Universe (05:23)
09. The New Messiah (03:07)
10. The Raven (05:23)

Az első ízelítők, a 'Fire, God And Fear', a 'Heaven And Hell And Fire', a 'Ветры злые (Vetry Zlye)', a 'The Sons Of Hell' és a 'Dies Irae' dalok hivatalos és szöveges videója (valamint a hivatalos album-előzetesek) lentebb elérhető. Szintén alább érhető el az Edgar Allan Poe vers-feldolgozás, a 'The Raven' audiója, plusz a teljes album-stream. A rendelési infók itt érhetők el.

A Rotting Christ jelenleg Európában turnézik, a svéd Watain zenekar társaságában; de már ismeretes néhány 2019-es koncert-dátum és -állomás is - ezeket itt lehet megtalálni.

A Rotting Christ 1987-ben alakult Athénban. Eredetileg a grindcore stílusban játszottak, később váltottak extrém metal műfajra. A dél-európai régióban kétségkívül ők voltak az első ilyen stílusú zenekar; sőtmitöbb ők felelnek az ún. "hellén metal" műfaj létrehozásáért (ez a görög tradícionális folk és a metalzene elegyét takarja). Fennállásuk során eddig összesen 12. stúdióalbumot adtak ki - ezek szinte mindegyike klasszikussá vált; de a legismertebb lemezük, a 'Thy Mighty Contract' konkrétan a műfaj egyik legalapvetőbb kiadványa.

Összefoglalván 30 éves munkásságukat, a csapat tagjai az idei évben egy több kiadványból álló pakkot dobtak piacra - erről bővebben itt írtunk. Másik hír, hogy Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ címmel hamarosan megjelenik egy 300 oldalas könyv, melyet Sakis Tolis és Dayal Patterson szerzett. A legendás banda illusztris történetét bemutató könyvben olyan egykori és jelenlegi bandatagok adnak interjúkat, mint Themis Tolis, Jim Mutilator, Morbid, George Emmanuel és George Tolias; valamint az Enslaved, a Behemoth, a Mayhem, a Cradle Of Filth, a Blasphemy, a Mystifier, a Moonspell, a Macabre Omen, a Septicflesh, a Death Courier, a Tiamat és az Immolation egyes zenészei. A könyvről bővebb infókat itt lehet találni.


ROTTING CHRIST - itt a frissen megjelent 'The Heretics' album új szöveges videója: 'Dies Irae'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.