Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SVARTELDER - bejelentette második nagylemezét Doedsadmiral black metal-projektje

2019-01-05
A Svartelder nevezetű norvég black metal horda második, 'Pits' című nagylemeze januárban jelenik meg, a Dusktone kiadó jóvoltából.

A Svartelder-t Doedsadmiral alapította azzal a céllal, hogy visszahozza az underground köztudatba az old-school norvég "true black metal" zenét, de ugyanakkor kibővítse azt sajátos stílusával, irányzataival és hangzásával. Habár a zenekar eredeti tagjai jólismert black metal csapatokból származnak (Carpathian Forest, In The Woods, Den Saakaldte, Pantheon I, Old Forest), a Svartelder-ben mindenki művésznéven fut; elkerülvén ezzel mindenféle pre-koncepciót és elvárást. Doedsadmiral énekes mellett jelenleg Maletoth gitáros-basszer, Spektre dobos és Renton billentyűs alkotja a csapatot, ami 2015-ben debütált, egy 'Askebundet' című EP-vel. Egy évvel ezután meg is jelent az első nagylemez, a 'Pyres'.

A Svartelder frontembere, Doedsadmiral (Nordjevel, Doedsvangr, Enepsigos) most friss hírekkel szolgált: "Elkészült második teljes albumunk, a 'Pits', ami annak ellenére, hogy összefüggő dalokból áll, nem koncept-lemez. Soha nem is állt szándékunkban ilyet csinálni. Ez egy olyan album, ami körüljárja az egyén legmélyebb fájdalmait és szenvedéseit - azt a kemény csatát mutatja be, amit a kétségbeesés gödréből való kimászással vívunk meg. Végül azonban rá kell döbbennünk, hogy egy élettelen, kiüresedett világba jutottunk; egy olyan helyre, ahonan legszívesebben azonnal visszamásznánk sötét gödrünkbe. Előző lemezeinkkel, a 'Pyres' albummal és az 'Askbundet' EP-vel megtaláltuk a Svartelder muzikális lényegét, a 'Pits' albummal pedig még tovább fejlesztettük magunkat zeneileg. A 'Pits' jóval agresszívabb és egyben melankólikusabb is elődjeinél. Úgy is mondhatnám, hogy a 'Pits'-ben benne van minden, ami a Svartelder-t jelenti".

A 'Pits' című lemeze január 26-án jelenik meg, a Dusktone kiadó jóvoltából, az alább látható, Khaos Diktator Design által tervezett borítóval:

A tracklista:
01. Part.I
02. Part.II
03. Part.III
04. Part.IV
05. Part.V
06. Part.VI
07. Part.VII

Első ízelítőképpen a 'Part.II' című tételt osztották meg. Íme a premier:

Bővebb infók a projektről és az albumról: www.facebook.com/SvartelderOfficial


SVARTELDER - bejelentette második nagylemezét Doedsadmiral black metal-projektje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.