Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE WANDERING ASCETIC - új albumot ad ki a Rudra tagjai által alapított black-death banda

2019-01-11
A hindu vallás ezoterikus bölcsességeihez köthető védák elsőszámú metalista képviselői, azaz a szingapúri Rudra zenekar egyes tagjai új albumot rögzítettek mellék-projektjük színeiben.

A The Wandering Ascetic a Rudráéhoz hasonló stílusban - de elhagyva az egzotikus hangszerelést - alkotta meg második albumát; pontosabban első nagylemezét, ami 'Crimson' címmel jelenik meg, 2019. február 12-én. A The Wandering Ascetic zenéje jóval lényegretörőbb és durvább a Rudrától megszokott hangzásnál, de ezen banda dalaiban is felfedezhetők disszonáns spirituális utalások.

A Rudra egyes tagjai tehát 6 év után újra színtiszta black / thrash / death metal zenével kísérleteznek. A The Wandering Ascetic dalainak lényegét a pusztító groove-ok és a "sötét extrém metal-művészet hatásai" képezik. Nem mellesleg inspirációként szolgált a szingapúri zenészek számára az úgynevezett "hellén black metal" színtér is, tehát erős Rotting Christ / Necromantia / Varathron-beütés is érezhető dalaikon. A ‘Crimson’ kétségkívül a (négytagúvá formálódott) zenekar eddigi legkiemelkedőbb alkotása.

Az alább látható lemezborítót Mark Riddick (Fetid Zombie) készítette; a layout pedig Turkka Rantanen (Demilich, Demigod) műve:

01. Eva Braun
02. I Sing The Body Electric
03. The Exorcism Of Mrs. Doe
04. The Gods Bleed!
05. Beast Of Burden
06. The Will To Live
07. To Hell, Back And To Hell Again
08. Here For The Good Things
09. Assassins
10. Orang Laut

Az albumot digitálisan és CD-n is meg lehet rendelni, a Transcending Obscurity kiadó révén. Ízelítőképpen alább meghallgatható a 'The Will To Live' és az 'I Sing The Body Electric' című szám.

A The Wandering Ascetic felállását Jayakumar (basszusgitár), Kannan K (dobok), Kathir (ének / Rudra) és Vinod (szóló- és ritmusgitár / Rudra) alkotja.

A banda Facebook-oldala itt érhető el.


THE WANDERING ASCETIC - új albumot ad ki a Rudra tagjai által alapított black-death banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.