Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TRIUMPH OF DEATH - augusztus folyamán is színpadra áll Tom G. Warrior kultikus bandája, a Hellhammer

2019-07-10
A Celtic Frost előd-zenekaraként ismert, ikonikus Hellhammer 2019-ben visszatért a színpadra, egy hiteles tribute-banda formájában.

A Hellhammer mindössze két évig létezett, 1982 májusa és 1984 májusa között. Ezidő alatt a banda három demót és EP-t adott ki, valamint szerepelt a legendás 'Death Metal' válogatás-albumon. Ezen kívül több kiadatlan száma is maradt a néhai zenekarnak.

A Hellhammer státusza mostanra ikonikussá vált a globális metal-színtéren, pedig dalaik többsége sosem hangzott még el élőben.

A Hellhammer folytatásaként számon tartott Celtic Frost - amit Tom Gabriel Warrior és Martin Eric Ain alapított és vitt tovább - a korai években két Hellhammer-számot is rendszeresen játszott a koncerteken, de ezzel a szokásukkal felhagytak, amint megszületettek az első eredeti Celtic Frost-nóták. Tom Gabriel Warrior 2008-ban megalapította a Triptykon-t, melynek színeiben szintén előad néha egy-egy ritka Hellhammer-dalt, de az ős-banda munkásságának java továbbra is a polcon hevert...

...egészen idáig!

A Hellhammer zenéjének újjáélesztése természetesen Tom Gabriel Warrior és Martin Eric Ain ötlete volt. A zenészpáros már évekkel ezelőtt tervbe vette a néhai banda feltámasztását - erre irányulóan történtek utalások is: például a Celtic Frost 2000-es évekbeli re-aktiválása kapcsán, illetve Warrior második könyvében (2009 - Only Death Is Real), ami részletesen mesél a Hellhammer a Celtic Frost korai megmozdulásairól.

Tom Gabriel Warrior nemrég így nyilatkozott: "A Hellhammer sosem fog visszatérni; sosem fog újjáalakulni. Szinte teljesen lehetetlen életre kelteni egy olyan bandát, ami konkrétan egy specifikus, egyedi időszakhoz köthető. Ilyen terveim soha nem is voltak; és nem is érdekeltek az erre vonatkozó, magasabbnál magasabb pénz-ajánlatok sem. Viszont a Hellhammer zenéje továbbra is létezik, és rendkívül fontos szerepet tölt be életutam viszonylatában. Ezért szeretném élőben is előadni ezeket a számok, még a kipusztulásom előtt".

A realizáció első lépéseként a Triumph Of Death projekt valósul meg, amit a Hellhammer egyik leghírhedtebb száma nyomán neveztek el. Egy tiszteletteljes és autentikus Hellhammer-tribute-ról van szó, melyben részt vesznek Warrior közeli barátai, zenésztársai, akik nem csak szereti ezt a fajta extrém muzsikát, de teljes mértékig át is érzik annak jelentőségét.

A zürichi székhelyű Triumph Of Death projekt 2019-ben az alábbi felállással áll színpadra:

Tom Gabriel Warrior (Hellhammer, Celtic Frost, Triptykon) - ének, gitár
Mia Wallace (Niryth, The True Endless, Kirlian Camera) - basszusgitár
André Mathieu (Punish, Unlight) - gitár, vokál
Alessandro Commerio (Forgotten Tomb, Hiems) - dobok

A Triumph Of Death első hivatalos koncertje a francia Hellfest Open Air fesztiválon került megrendezésre, 2019. június 21-én. Ezt megelőzően két "bemelegítő" koncertet adott a banda, Frankfurtban és Essenben; augusztusban pedig újabb európai fesztivál-koncertek várhatók, plusz az amerikai Psycho Las Vegas is fellép a csapat (az aktuális beosztás itt érhető el). E koncertek összefoglalásaként a jövőben várhatóan egy exkluzív koncert-EP-t is kiad a banda, de annyi biztos, hogy a Triumph Of Death sosem fog új dalokat írni és rögzíteni; csakis a klasszikus Hellhammer-nóták előadásával áll színpadra!

Hamarosan jönnek a friss hírek a megmozdulás és a további koncertek kapcsán...

Az alábbi videó-interjú a francia Hellfest-en készült. A Duke TV Tom Gabriel Warrior-ral és Mia Wallace-szal beszélgetett, többek közt a Hellhammer, a Triptykon és a Celtic Frost öröksége kapcsán:


TRIUMPH OF DEATH - augusztus folyamán is színpadra áll Tom G. Warrior kultikus bandája, a Hellhammer
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.