Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Fennállása 20. évfordulóját ünnepli a NIGHTRAGE

2020-06-05
"Nagyszerű hírekre számíthatnak a világ legfantasztikusabb rajongói!" - közölte a görög banda.

Idén a Nightrage, a 20. évforduló alkalmából egy speciális kiadványt dob piacra, 'Demo 2000' címen. Ezen a lemezen olyan zenészek játéka hallható, mint Marios Iliopoulos vagy éppen a legendás Gus G. (ex-Ozzy Osbourne, Arch Enemy, Firewind).

A Nightrage új kiadványa, az 'At the Ends of the Earth - Demo 2000' a banda fennállásának 20. évfordulója alkalmából jelenik meg - a csapat legelső demó-kiadványát elevenítik fel rajta.

Marios így nyilatkozott a 'Demo 2000' kapcsán: "Itt vagyunk, 20 éve a Nightrage tagjaiként! Szinte olyan, mintha tegnap indult volna az egész. Ez a demó volt álmaim kezdete, és ezzel a demóval találtam rá azokra, akikkel megoszthatom ezt az álmot. Ez egy olyan banda, ami mindig is a legjobbra törekedett".

"Gus G. és jómagam annak idején kettesben rögzítettük ezt a demót, egy dob-gép és a digitális recorder segítségével; ezáltal remekül kihallatszik ezekből a dalokból az az éhség, vágy és szenvedély, ami minket jellemzett és jellemez most is. Már akkor is csak az volt a célunk, hogy kompromisszum-mentes, dallamos és drámai death metal zenét játsszunk. Az anyagot először Fredrik Nordström-nak, a legendás Fredman Stúdió főnökének küldtem el, aki rögtön bele is szeretett a dalokba. Ez a demó volt a jegyünk az első nagylemezük felvételéhez, és ahhoz is, hogy Svédországban folytassuk a banda működtetését".

"Ma, 20 évvel később boldogan és büszkén oszthatjuk meg veletek, szeretett rajongóinkkal ezt a ritka, soha nem hallott felvételt! Természetesen nem a legjobb hang-minőség hallható ezen a kiadványon, de annak idején csak ennyire voltunk képesek etekintetben. Annak ellenére, hogy eredetileg úgy terveztük, sosem adjuk ki ezeket a felvételeket hivatalos formában, most nagy örömmel osztjuk meg veletek eme csodálatos emlékeket!".

Az ünnepi kiadvány első single-dala, az 'At The Ends Of The Earth' hamarosan debütál...

"Mindemellett legyártottunk néhány ünnepi pólót is, amit Vagelis Petikas (Revolver Design) terveri alapját készítettünk el, és mondanunk sem kell, hogy zseniálisan néznek ki! Mi magunk is alig várjuk már, hogy minél hamarabb megkaparintsuk ezt az ékszert. Továbbá: itt van nektek Marios Iliopoulos, aki nagyszerű riffekkel készült! Éljen a metal! Vigyázzatok magatokra!".

A görög / svéd melo-death banda 2019 tavaszán adta ki legutóbbi stúdiólemezét, 'Wolf to Man' címmel. A 2019. március 29-én megjelent 'Wolf to Man' bortója és dallistája így néz ki:

01. Starless Night
02. Wolf To Man
03. Embrace The Nightrage
04. Desensitized
05. God Forbid
06. By Darkness Drawn
07. The Damned
08. Arm Aim Kill
09. Gemini
10. Disconnecting The Dots
11. Escape Route Insertion
12. Lytrosis (instrumentális)

A legfrissebb klip-premier, a 'Disconnecting The Dots' itt elérhető:

Az album első single-dala, a 'By Darkness Drawn' 2018. december 7-én jelent meg kislemez formájában, a Despotz Records jóvoltából. Egy héttel később a hivatalos videoklipet is bemutatták, ami lentebb megtekinthető.

A banda közleménye így szól: "A 'By Darkness Drawn' dalban saját jellegzetes NR gitár-dallamainkat ötvözzük színtiszta thrash metal zenével, és ritmusos, egyben fogós refrénnel. Egy lényegretörő Nightrage számról van szó - hogy úgy mondjuk. Ez a 'By Darkness Drawn'! Egy ütős thrasher! Élvezzétek".

Másik hír, hogy a Nightrage zenekarba nemrég új dobos érkezett, Dino George Stamoglou személyében. A 22 éves Stamoglou már a banda legutóbbi, Voivod-dal közös európai turnén bemutatkozott, de csak most vált hivatalos taggá, miután az előző ütős, Lawrence Dinamarca végleg kilépett a felállásból.

Lentebb elérhető a lemez címadó dalának és az 'Embrace The Nightrage' című számnak a szöveges videója is:

Február elsején jelent meg a 'Wolf to Man' második single-dala, a 'The Damned', ami egy "lebilincselően dallamos zenei kaland" - egy valós történetet mesél el, ami révén "megismerhetjük az emberiség elkerülhetetlen bukásának okait".

"Az emberek manapság lemondanak a valódi életről; belevetik magukat minden olcsó szar élménybe, és nem foglalkoznak a holnappal. Fontosabbnak tartják azt, hogy több "lájkjuk" legyen a közösségi média oldalaikon, mint azt, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a környezetükben élőkkel. Az emberek és a testük teljesen kiüresedett mostanra; eladták olcsón a lelküket egy hamis, online életért cserébe. Ez a mi saját magunk hibája. Ezért hibáztathatjuk és gyűlölhetjük saját magunkat. Mi vagyunk az elátkozottak!".

A Nightrage zenekart 2000-ben alapította Marios Iliopoulos és a híres gitáros, Gus G. (Firewind, Ozzy). Ez utóbbi a banda második, 'Descent Into Chaos' albumának megjelenése után távozott. A Nightrage 20 éves karrierje során eddig nyolc stúdióalbumot adott ki, és számos világkörüli turnét bonyolított le; többek közt olyan együttesek társaságában, mint az At The Gates, a Dark Tranquillity, az Evergrey és az Amaranthe. Utolsó előtti stúdiólemezük, a 'The Venomous' 2017 márciusában jelent meg, a Despotz Records jóvoltából. Az albumot egy Firewind-del közös, európai turnén mutatták be.


Fennállása 20. évfordulóját ünnepli a NIGHTRAGE
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.