Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE DARK ELEMENT - november 8-án adja ki második albumát Anette Olzon és Jani Liimatainen közös projektje; itt az új klip!

2019-11-05
A The Dark Element projekt - amit az egykori Nightwish énekesnő, Anette Olzon és egy finn gitáros / dalszerző, Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica) hozott létre - friss hírekkel szolgált.

A The Dark Element következő albuma 'Songs the Night Sings' címmel lát napvilágot, 2019. november 8-án, a Frontiers Music Srl kiadó jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Not Your Monster
02. Songs The Night Sings
03. When It All Comes Down
04. Silence Between The Words
05. Pills On My Pillow
06. To Whatever End
07. The Pallbearer Walks Alone
08. Get Out Of My Head
09. If I Had A Heart
10. You Will Learn
11. I Have To Go

Anette Olzon énekesnő nemrég a következőket közölte: "Nagy örömömre szolgált, hogy Jani-val újra közös dalokat írhatok! Első albumunk továbbra is nagy sikereket arat, és részemről is kijelenthető, hogy ez volt életem eddigi legfantasztikusabb kalandja. Jelenleg újabb rendkívüli nótákon dolgozunk, és örömmel figyeljük, milyen szépen fejlődnek a kompozíciók, kezdve az első demóktól, egészen a végleges maszterig. Már fel is vettem egy pár vokál-témát, és büszkén mondhatom: épp olyan remekül szólnak ezek a dalok is, mint az egyes lemez nótái! Nagyszerű idők elé nézünk, és már alig várjuk, hogy ti is hallhassátok a végereményt!".

Jani hozzátette: "Nagyon örülök, hogy folytathatom ezt a nagyszerű kalandot a csodálatos Anette-tel. Első albumunk jobb lett, mint amire számítottam - a hihetetlenül pozitív fogadtatásról nem is beszélve... Tavaly tavasszal - ezen felbuzdulva - neki is láttam az új dalok megírásának... Biztos vagyok benne, hogy ez is végtelenül fantasztikus album lesz. Azt kérdezitek, zenei tekintetben mire számíthattok? Érzésem szerint ez a lemez pontosan ott folytatódik, ahol a legutóbbi album abbamaradt. Egy kemény, de ugyanakkor hiper-dallamos dal-kollekciót várhattok tehát - ezúttal azonban új zenei vizekre is eleveztünk. Miután jómagam és Anette már rendelkezünk egy közös albummal, kitapasztaltuk egymás stílusát és feltérképeztük a kollektív munka idealitását. Ennek fényében bátran kijelenthetem, hogy az új albumon rajta lesz minden, ami az előzőt nagyszerűvé tette - annyi különbséggel, hogy most még grandiózusabb, még epikusabb, még feszesebb nótákra kell számítani!".

Az új The Dark Element album első ízelítője, a címadó dal hivatalos videoklipje itt megtekinthető:

Újabban megjelent a 'The Pallbearer Walks Alone' című szám szöveges videója és a 'Not Your Monster' kisfilmje is:

A két tehetség kollaborációja eddig egy grandiózus albumot eredményezett, ami új sztenderdeket állított fel az európai metal-színtéren. A 'The Dark Element' című album 2017. november 10-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából.

Anette-et - remekbeszabott szólólemezei mellett - olyan népszerű Nightwish albumokról ismerheti a közönség, mint a 'Dark Passion Play' és az 'Imaginareum'; Jani pedig jelenleg a Stratovarius énekesével (Timo Kotipelto) közös Cain's Offering együttest vezeti, de mély nyomot hagyott a power metal rajongókban a Sonata Arctica korai lemezivel is. Kettejük állt tehát nemrég össze egy projektben, ami fontos fejezetnek ígérkezik az európai metal-színtér könyvében!

Jani korábban így nyilatkozott: "Mindig is nagy rajongója voltam Anette hangjának; így amikor felmerült, hogy esetleg dolgozhatnék vele egy közös projektben, felkaptam a fejem, és azonnal rábólintottam a dologra! Mondanom sem kell, nagyszerűen éreztük magunkat a munkálatok során; zseniálisak lettek a dalok; maga az album pedig egyszerűen epikus! Ezek a nóták végtelenül dallamosak és lényegretörőek; de eleve ez volt a célom, miközben írtam őket. Egyszóval azt mondhatom: "mission accomplished"!".

Anette hozzátette: "Nagyon vártam már, hogy egy Jani-val közös albumon énekelhessek; és a Frontiers-szel közösen dolgozhassak! Szerintem kettőnk közreműködése tökéletes párosítás - nagyon örülük, hogy Jani és a Frontiers is egyből rám gondolt a projekt kiteljesítése végett!".

A Frontiers elnöke, Serafino Perugino - akinek fejéből kipattant a kollaboráció ötlete - így nyilatkozott: "Eredetileg egy olyan zenei egyezséget képzeltem el, aminek részese két zenész-óriás, akik kidolgoznak egy speciális koncepciót, amire büszke lehetek! Az, hogy két ilyen világ-klasszis zenésszel dolgozhatok, mint Jani és Anette, elmondhatatlanul nagy megtiszteltetés számomra! Mi is megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, hogy a páros kedvére legyünk, és egy olyan lemezt adjunk ki, ami boldoggá tesz minden dallamos- és power metal rajongót!".

A Frontiers tehát 2017. november 10-én adta ki a projekt első lemezét, az alább látható borítóval és tracklistával:

A tracklista:
01. The Dark Element
02. My Sweet Mystery
03. Last Good Day
04. Here’s To You
05. Someone You Used To Know
06. Dead To Me
07. Halo
08. I Cannot Raise The Dead
09. The Ghost And The Reaper
10. Heaven Of Your Heart
11. Only One Who Knows Me

Lentebb meghallgatható a bandáról és az albumról elnevezett dal és a 'Here's To You', valamint megtekinthető a 'My Sweet Mystery' című videoklip és a 'Dead To Me' című szöveges videó. A megjelenés napján közzétették a 'The Ghost And The Reaper' dal videoklipjét is.

A The Dark Element élőben 2018 júniusában, a Sweden Rock fesztiválon mutatkozott be. Az első fellépésről itt látható egy felvétel:

Az első albumon az alábbi felállás zenél:

Anette Olzon - ének
Jani Liimatainen - gitárok, billentyűk
Jonas Kuhlberg - basszusgitár
Jani “Hurtsi” Hurula - dobok

Jarkko Lahti - zongora a 'Someone You Used To Know' és a 'Heaven Of Your Heart' dalban
Anette Olzon, Petri Aho, Anssi Stenberg, Jani Liimatainen - háttér-vokál
Niilo Sevänen - hörgés a 'Dead To Me' dalban

Alább elérhető az album hivatalos 'így-készült' videója:


THE DARK ELEMENT - november 8-án adja ki második albumát Anette Olzon és Jani Liimatainen közös projektje; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.