Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [364. rész]

2018-12-05
Ma Kanada egyik legalulértékeltebb rockbadája szolgáltatja a zenei alapot.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 364. rész

EMERALD RAIN - 'You'

Az Emerald Rain Kanada egyik legbefolyásosabb melodic rock bandája volt a '90-es / 2000-es években. A zenekar felállását Murray Daigle énekes, Mike Dmitrovic gitáros, Sean Gregory basszusgitáros és Lorne Boyle dobos alkotta.

Murray, Mike és Sean zenei kapcsolata 1993-ig nyúlik vissza - a három rocker ekkoriban játszott együtt a Pain nevezetű együttesben. Később már Emerald Rain néven rögzítettek dalokat és albumokat. Debütáló, 'Broken Saviours' című nagylemezük 1998-ban látott napvilágot, és onnantól fogva Kanada egyik legígéretesebb dallam-rock bandájaként építették karrierjüket. Az Emerald Rain egyes albumai a rendkívül képzett vokál-témákról, a fülbemászó refrénekről és a professzionális hangszerelésről ismerszenek meg.

Az Emerald Rain az 1998-as The Gods fesztiválon (mai nevén Frontiers Rock Festival) szerzett hírnevet élő bandaként, mint a legendás Bob Catley háttér-zenekara (Catley-nek ez volt a Magnum-on kívüli első szóló-turnéja). Az Emerald Rain az elkövetkezendő években is intenzív és sikeres turnékat folytatott - 'Live 2K' címen meg is jelent 2000-ben egy koncertlemezük, melyen az első két album, a 'Broken Saviours' és az 'Age of Innocence' egyes himnuszai csendülnek fel.

Lévén az Emerald Rain tagjai maguk is magasan képzett, kompetens producerek és stúdió-tulajdonosok (The Recording House, Voodoo Records, MDS Recording, stb.) nevük olyan közismert kanadai előadók albumain köszön vissza, mint a Cauterize, a Not By Choice, a Warmachine, a The Livid és a Rides Again.

Az Emerald Rain karrierje az ötödik, 'Sleepwalk' című stúdióalbummal ért körbe (ezen egyesültek újra eredeti dobosukkal, Lorne Boyle-lal); azóta azonban semmit nem hallani a banda háza tája felől... 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [364. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.