Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újra a RHAPSODY név alatt egyesült Luca Turilli és Fabio Lione - nyárra várható a reunion-album; itt az új klip, a 'Zero Gravity'!

2019-07-06
A legendás Rhapsody zenekar két eredeti tagja, Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes ismét összeállt, és Turilli / Lione Rhapsody néven folytatja a banda örökségét.

A Turilli / Lione Rhapsody név alatt 8 év után most először rögzített közös zenét a két legenda. A zenekar felállását a korábban Luca Turilli-féle Rhapsody néven ismert együttes egyes tagjai, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth teszik teljessé. A Rhapsody zenekar ezen változata nem összekeverendő azzal a formációval, ami Rhapsody Of Fire néven adott ki nemrég új albumot. Szimplán Rhapsody néven ez a szóban forgó formáció 2018 elején turnézott.

A Turilli / Lione Rhapsody 2018 végén be is vonult a stúdióba, hogy új albumot vegyen fel (rajongói támogatással).

A Turilli / Lione Rhapsody zenekar történetének kezdete a Rhapsody 20. évfordulós ünnepi / búcsúturnéja idejére datálható. Luca Turilli, Fabio Lione, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth ekkor tért vissza újra a színpadra, hogy még egyszer utoljára közösen előadjanak néhány klasszikus Rhapsody-nótát. Ez eredeti tervek szerint a körút végeztével Luca és Fabio más-más irányban folytatta volna karrierjét - előbbi konkrétan felfüggesztette a Luca Turilli's Rhapsody működését, azzal a céllal, hogy végleg szakít a metal műfajjal. A búcsúturné (pontosabban a kitartó rajongók és tömegek szüntelen szeretete és támogatása) azonban megváltoztatta mindkettejük döntését: Luca és Fabio ráeszmélt, hogy amit annak idején - 20 évvel ezelőtt - megalkottak, azzal metal-történelmet írtak. Innentől kezdve közös mottójuk lett: "Újjászületés és evolúció".

Miután tehát lezárult a Rhapsody-fejezet, a két barát elkezdett újabb kreatív, eredeti és innovatív utakat keresni, művészi vízióik kifejezésére. Nekiláttak egy új kollaboráció kiötlésének. Együttműködésük végül odáig vezetett, hogy eldöntötték, új és tiszta lappal vágnak bele a Rhapsody-projektbe; méghozzá Turilli / Lione Rhapsody néven.

A zeneipar persze rengeteget változott az elmúlt évtizedekben - annak ellenére, hogy a Rhapsody rajongói hűségesek és kitartóak voltak mindvégig, ez a lemezeladásokon mégsem mutatkozott meg. Jelenleg a legtöbb zenekar már csak a fanok pénzügyi támogatása révén tud újabb lemezeket rögzíteni. Turilli és Lione nem akarta, hogy ezek a változások befolyásolják az új Rhapsody működését, ezért úgy döntöttek, ők is belevágnak egy "crowdfunding" kampányba.

Luca Turilli így szólt: "A búcsúturné kezdetén - abban a pillanatban - még véletlenül sem gondoltam volna, hogy folytatom aktivitásaimat a metal műfaján belül. Miután azonban személyesen is részese lehettem a klasszikus Rhapsody és a banda eredetének ünnepének, új művészi víziók robbantak be az agyamba, és az elmémben felszólalt egy mantra: "Újjászületés és evolúció". Most őszintén mondhatom, hogy rendkívül izgatott vagyok, hogy a jövőben korlátok nélküli lehetőségeim lesznek atekintetben, hogy továbbfejleszthetem, megújíthatom azt a hangzást, amiben a Rhapsody fundamentális lelki ereje és érzelmei rejlenek".

Fabio Lione hozzátette: "Totális mértékig hiszünk és bízunk az új Turilli / Lione Rhapsody projektben, a vízióinkban és a lehetőségeinkben; továbbá abban, hogy valami igazán különlegeset, innovatívat, modern és friss dolgot készülünk letenni az asztalra. Tesszük mindezt kompromisszumoktól mentesen, a lehető legmodernebb technológiák segítségével. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy rajongóink hozzájárulása révén képesek leszünk elérni minden célunkat; így jómagam, Luca, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth tiszta lappal kezdhetjük újra zenei karrierünk legjelentősebb fejezeteit, összeállítván egy vadonatúj albumot. Számítunk rátok!".

Hogyan lehet segíteni a Turilli / Lione Rhapsody projektet? "Rendeljétek meg előre az albumot. Ha ezt megteszitek minél többen, nagy részben képesek leszünk finanszírozni az album stúdió munkálatait. A lemez már most megrendelhetitek különféle formátumokban; továbbá ezáltal részesei lehettek számos különleges, egyedi és exkluzív élménynek!".

Az előrendelési infók és egyéb érdekességek a projekt IndieGogo-oldalán olvashatók (innen kiderül az is, hogy immáron több mint €60,000 gyűlt össze).

A legfrissebb hírek szerint a Turilli / Lione Rhapsody lemezszerződést kötött a Nuclear Blast Records-szal és a japán King Records-szal, a szóban forgó album kiadása végett. Az új album - ami a 'Zero Gravity (Rebirth and Evolution)' címet kapta - 2019. június 28-án jelenik meg, rajta 10 dallal, amit Luca, Fabio és bandája a híres Simone Mularoni (Domination Studio, San Marino) társaságában rögzített, kevert és maszterizált.

Vendégként szerepel az albumon Elize Ryd (Amaranthe) és Mark Basile (DGM). A lemezborító Stefan Heilemann műve (aki korábban együtt dolgozott a Luca Turilli's Rhapsody formációval).

Luca így szólt: "A 'Zero Gravity (Rebirth and Evolution)' kifejezés több mint egy szimpla album-cím. Ez egy valódi banda-mantra, ami előtérbe helyezi kettőnk művészi kollaborációjának fejlődés-történetét; egyben modern megközelítésben láttatja a banda hangzását, mind koncepcionális, mind zenei és dalszövegi tekintetben. Ez a debüt-album egyértelműen felvonultatja új bandánk minden aspektusát: modern, ultra-súlyos gitárok; Queen által inspirált ének-hullámvasutak; drámai hangszerelés; lélegzetelállító hangképek; etnikus, több országon átívelő zenei elemek; és érzelmes, intenzív dalszövegek. A Heile által tervezett lemezborító az evolúció szintézisét reprezentálja, és komoly, mély üzeneteket foglal magában!".

Fabio hozzátette: "A 'Zero Gravity (Rebirth and Evolution)' egy régi muzikális vízió evolúciójának tökéletes reprezentációja; egy fantasztikus ötletekkel felszerelt, új és friss hangzás hordozója; nagyszerű zenészek együttműködése és egy új éra kezdete. A Heile által megvalósított illusztráció remekül összegzi az egész kalandot, amit mi magunk átéltünk, és amit ti is át fogtok élni a lemez hallgatása során".

A tracklista:
01.
Phoenix Rising
02. D.N.A. (Demon And Angel) (feat. Elize Ryd - Amaranthe)
03. Zero Gravity
04. Fast Radio Burst
05. Decoding The Multiverse
06. Origins
07. Multidimensional
08. Amata Immortale
09. I Am (feat. Mark Basile - DGM)
10. Arcanum (Da Vinci's Enigma)
11.
Oceano (feat. Sascha Paeth - Avantasia, Arne Wiegand - Santiano) [digi / LP bónusz track]

Íme az első dal / videoklip, a 'Phoenix Rising':

Újonnan megjelent az Elize Ryd-del közös 'D.N.A. (Demon And Angel)' dal szöveges videója is:

Itt a 'Zero Gravity' dal hivatalos klipje tekinthető meg:

Alább elérhető az első öt hivatalos album-előzetes:

A Turilli / Lione Rhapsody projekt nem mellesleg idén nyáron belevág a turnézásba is: július 5-én fellépnek a Barcelona-beli Rock Fest-en; négy nappal később pedig a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon állnak színpadra. Július 11-én továbbá a cseh Masters Of Rock fesztiválon adnak koncertet.


Újra a RHAPSODY név alatt egyesült Luca Turilli és Fabio Lione - nyárra várható a reunion-album; itt az új klip, a 'Zero Gravity'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.