Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

10 év után tért vissza új albummal a FOREST OF SHADOWS

2018-12-08
A svéd melankólikus doom / death metal banda visszatérő albuma, az 'Among the Dormant Watchers' december 7-én látott napvilágot, a finn Inverse Records jóvoltából.

A Forest Of Shadows alapítója / mestere, Niclas Frohagen így nyilatkozott: "Az 'Among the Dormant Watchers' album végre megjelent, közel 10 évnyi kemény munka gyümölcseként. Ezidő alatt sok különféle stílusú zene volt rám hatással, és rengeteg dolog történt az életemben; így ezek a dalok jóval sokszínűbbek és változatosabbak, mint a korábbi albumok nótái. Emellett persze könnyen felfedezhetitek a klasszikus Forest Of Shadows-hangzást, a maguk epikus struktúráival, melankólikus beütésével és alapvetően sötét hangulatával. Habár ezúttal új vizekre is eleveztem, nem kell ezt úgy felfogni, mint egyfajta irányváltás - egyszerűen csak szerettem volna tovább bővíteni zenei, dalszerzői nyelvezetem és a Forest Of Shadows muzikális vízióját".

A Forest Of Shadows 1997-ban alakult, mint Frohagen szóló-projektje. 1998-ban megjelent a 'The Silent Cry' című demó, amit követően Micce Andersson multi-instrumentalista is beszállt a bandába. Kettejük közreműködése újabb szintre emelte a Forest Of Shadows zenéjét - ez pedig a később kultikussá vált 'Where Dreams Turn to Dust' albumon vált igazán nyilvánvalóvá. A projekt néhány évvel később ismét szólóvá vált: Frohagen-t egymagát igazolta le a finn Firedoom kiadó, ahol megjelent két nagylemez, a 2004-es 'Departure' és a 2008-as 'Six Waves Of Woe'. Ezután sokan azt hitték, bevégeztetett a projekt, valójában azonban az elkövetkezendő 10 évben egy újabb kaland vette kezdetét - ennek végeredményét hallhatjuk az 'Among the Dormant Watchers' albumon, amit 2018. december 7-én adott ki az Inverse Records.

A tracklista:
01. Self Inflicted Torment
02. Drowned By Guilt
03. Lost Within
04. Dogs Of Chernobyl
05. We, The Shameless
06. Lullaby
07. Yours To Devour

A 'Drowned By Guilt' című szám hivatalos videoklipje itt tekinthető meg:

Bővebb infókat, híreket a projektről a www.forestofshadows.com oldalon lehet találni.


10 év után tért vissza új albummal a FOREST OF SHADOWS
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.