Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE CARDS - kiadta debüt-albumát a Saxon gitárosával felálló blues-rock banda

2019-01-27
A The Cards egy nemzetközi felállású blues-rock trió, amit egykori és jelenlegi U.D.O. / Dew-Scented / Saxon tagok alkotnak.

A The Cards együttest Paul Quinn (Saxon) brit gitáros, Harrison Young (ex-Doro, ex-U.D.O.) amerikai énekes-basszusgitáros és Koen Herfst (ex-Dew-Scented, ex-I Chaos) holland dobos alapította. Az új banda debütáló albuma 2019. január 18-án jelent meg, a lent látható, Sophia den Breems által tervezett borítóval.

A fentebb említett zenészek egy német metal-fesztiválon ismerkedtek meg - Paul és Harrison azonos zenei ízlése rögtön közös dalszerzői együttműködést eredményezett. Miután Koen is beszállt az alkotásba, rövid időn belül összeállt egy album, amit 2019 elején végre a metal-világra szabadíthatott a csapat.

The Cards debütáló albumának keverését nem más, mint a legendás metal-guru, Dan Swanö végezte el. A lemezen a klasszikus blues zenén át, a "totális rock 'n' roll-ig" minden műfaj felvonul - ezen belül "semmilyen zenei terület nem marad felfedezetlenül". Swanö így szólt: "Ez egy zseniális blues / hard rock album, ami tele van fantasztikus meglepetésekkel!".

Harrison Young elmondta: "Ez az album szoros barátság és elvtársiasság eredménye. Eleinte csak közösen zenélgettünk, de aztán valami jóval nagyobb entitás nőtte ki magát a dologból".

A tracklista:
01. No Soul
02. Bandit On The Run
03. Rock & Roll Rocketship
04. The Process
05. Pitfalls
06. Ride The Freight Train
07. Sweet Lowdown Dirty Love
08. If I Had You
09. Agent Orange
10. Long Way To Go
11. For You

A The Cards 2018 májusában adott először koncertet; méghozzá az orosz Arkangelsk Blues Festival headliner zenekaraként (e koncert összefoglaló videója lentebb látható). Hamarosan bejelentik az első teljes körű turnét is a 2019-es évre...


THE CARDS - kiadta debüt-albumát a Saxon gitárosával felálló blues-rock banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.