Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FRACTAL UNIVERSE - teljes egészében előadták a 'Rhizomes of Insanity' albumt (videó)

2020-01-17
A Nancy-beli progresszív / technikás death metal banda a tavalyi évben a Metal Blade Records-szal kötött lemezszerződést. Új albumuk közel egy évvel ezelőtt jelent meg.

A 2014-ben alakult Fractal Universe első EP-je, a 'Boundaries of Reality' 2015 februárjában látott napvilágot. Ezt követően Európában turnézott a csapat; mégpedig többek közt a The Black Dahlia Murder, Exodus és a Monuments társaságában. A banda debütáló nagylemeze, az 'Engram of Decline' 2017. április 14-én került forgalomba, a francia Kolony Records jóvoltából, meglehetősen komoly nemzetközi visszhangnak örvendvén. A koncepcióját tekintve Nietzsche híres Thus Spoke Zarathoustra c. művére épülő, tízszámos album az emberi gondolkodás történelmét meséli el, egy közel 60 perces progresszív death metal-ópusz formájában.

2019 elején friss hírek érkeztek a banda háza tájáról: lemezszerződést kötöttek ugyanis a műfaj egyik legnevesebb kiadójával, a Metal Blade Records-szal. Ekkor jelentették be azt is, hogy a Fractal Universe második teljes értékű albuma, a 'Rhizomes of Insanity' 2019. április 19-én jelenik meg.

Az új albumot 2018 májusa és júliusa között rögzítette a banda saját stúdiójában (kivéve a dob-témákat, melyeket a Ghost City Recordings Stúdióban vettek fel, Nikita Kamprad hangmérnök közreműködésében). A keverést és a masztert ezúttal is Flavien Morel (Boundless Productions Stúdió) végezte el.

"A 'Rhizomes Of Insanity' egy koncept-album, aminek témája a gondolat-kísérletek és az elme-roggyantság köré épül" - nyilatkozta korábban Vince Wilquin énekes-gitáros. "Megkérdőjelezzük az úgynevezett "őrület" eredetét, és próbáljuk meghatározni az okokat. A dalok tehát a modern társadalomban oly gyakran felfedezhető őrületet hivatottak elemezni, a "normál" emberi lények szemszögéből".

Az új lemez - zenei tekintetben - "az elejétől a végéig egy pörgős, komplex, de ugyanakkor könnyen befogadható, dallamokban és invenciókban, valamint súlyos riffekben gazdag, tíz-számos kollekció".

Íme a 'Rhizomes of Insanity' borítója és dallistája:

01. Oneiric Realisations
02. Flashes Of Potentialities
03. Rising Oblivion
04. A Reality To Foreclose
05. Masterpiece's Parallelism
06. Parabola Of Silence
07. Madness' Arabesques
08. Architectural Aberrations
09. Fundamental Dividing Principle
10. Chiasmus Of The Damned
11. Collective Engram (unplugged / bónusz track)

A hivatalos lemezbemutató koncertet Franciaországban, a Nilvange-beli Le Gueulard+ klubban adták, 2019. április 19-én. A koncert során teljes egészében elhangzott az új album, valamint néhány közönség-kedvenc dal. Ennek teljes felvétele most látott napvilágot:

A lemezbemutató koncert felvétele hivatalos, digitális változatban is megjelent.

Lentebb elérhető az 'Oneiric Realisations' című single hivatalos, Vincent Tournaud által rendezett videoklipje, valamint a 'Masterpiece's Parallelism' és a 'Fundamental Dividing Principle' dal audiója / dobos és gitáros playthrough-videója és koncert-klipje, plusz a 'Rising Oblivion' újonnan megjelent kisfilmje, ízelítőképpen a rendeléshez, amiről itt lehet bővebb infókat találni.

A Fractal Universe 2020 februárjában és márciusában Európában turnézik, az Obscura, a God Deathroned és a Thulcandra társaságában. A körút február 23-án a budapesti Dürer Kertbe is elér. Erről bővebb infókat itt lehet olvasni.

Bővebb infók a bandáról, aktuális turné-beosztás: www.facebook.com/fractaluniverseband


FRACTAL UNIVERSE - teljes egészében előadták a 'Rhizomes of Insanity' albumt (videó)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.