Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BRAVE THE WATERS - februárra várható a második album, amihez itt az első dal-premier!

2019-01-02
'Chapter II: Days of Solitude' címmel jelenik meg a new yorki duó, a Brave The Waters új albuma, február elsején.

A Brave The Waters együttest két new yorki metal-veterán, Tom Anderer és Rick Habeeb alkotja, akik korábban olyan kultikus zenekarokban fordultak meg, mint a doom metalista Grey Skies Fallen és az deathgrinder Buckshot Facelift (aminek frontembere az Artificial Brain énekese, Will Smith).

A Brave The Waters második albuma, a 'Chapter II: Days Of Solitude' egy különleges poszt-rock zenei kaland, aminek hangzása elsősorban improvizációra és elvonut muzikális elemekre épül. A két zenész egy új, melankólikus világot hozott létre, melynek megértéséhez nincs szükség szavakra. A Brave The Waters a magány, a gyász, az önismeret és a remény érzéseit öntötte dalok formájába a következő módon: Rick Habeeb improvizációs, elektromos gitár-témáira Tom Anderer írt akusztikus basszus- és gitár-szólamokat, egyedi struktúrájú kompozíciókkal összefonva az egészet.

A Brave The Waters közleménye a 'Chapter II: Days of Solitude' album kapcsán, így szól: "Ezek a dalok szomorúak és lehangolóak, de ugyanakkor gondolatokat ébresztenek, és az öntudat legsötétebb bugyraiban is képesek reményt sugározni. A lemez szavak nélkül mesél el egy részletes történetet, amibe a rajongók totálisan beleélhetik magukat; belebújhatnak az egyes karakterek bőreibe, és az egész élménynek csak a képzeletük szab határt".

Az alább látható borítót ezúttal is Travis Smith (Amorphis, Opeth, Strapping Young Lad, Megadeth, stb.) készítette:

A tracklista:
01. Endless Pursuit
02. Above The Broken Clouds
03. Written In Stone & Locked Away
04. To Be Alone
05. Transcending Horizons
06. Vague Shadows
07. Trials Of The Sunken Swamp
08. Out Of Nowhere
09. Maze Of Winding Roads
10. Arrival At The Gates Of Torment

Lentebb első ízelítőként meghallgatható a 'Written In Stone & Locked Away' című tétel. Hamarosan közzéteszik az előrendelést illető részleteket...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.