Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

10 év után tér vissza új albummal a Stilla egyes tagjai alkotta BERGRAVEN

2019-01-08
A black metalista Stilla zenekar három tagja (Pär Stille énekes-gitáros, Andreas Johansson basszer és J. Marklund dobos) idén kiadja a 2009-es 'Till makabert väsen' album folytatását.

A svéd Bergraven mindig is arról volt híres, hogy bátran feszegette a black metal műfaj határait. A 'Till Makabert Väsen' album megjelenése óta eltelt kilenc évben a zenekar mindhárom tagja a Stilla projekttel volt elfoglalva, ami önmagában is egy végtelenül különleges, izgalmas megmozdulás; ám a hosszú évek új Bergraven-anyag iránti sóvárgással teltek a rajongók számára. (A Stilla aktuális, negyedik, 'Synviljor' című nagylemeze egyébként 2018. november 30-án jelent meg.)

A Bergraven tulajdonképpen a Stilla három tagjának komplex, kísérletezős projektje. A trió visszatérő, 'Det framlidna minnet' című nagylemeze egy emlékeken nyugvó, a kétségbeesett, megbántott lelkek romlását feldolgozó koncepcionális album. Az új dal-kollekció - zeneiségét tekintve - a Bergraven tipikus struktúráival van felszerelve, tele jazz-hatású passzusokkal, valamint kaotikus, nyugtalanságot tükröző hangképekkel. Nyolc zenemű található ezen a korongon - mindegyik a banda intelligens, összpontosított dalszerzői stílusában fogant. Ezen kompozíciók révén emlékeztet mindenkit a Bergraven arra, hogy az elvárások szinte soha nem érnek össze a realitással; és a végén mindannyian elfeledett, üres, semmis anyaggá válunk.

A 'Det framlidna minnet' album megrendelhető az alábbi lejátszó révén, ahol egyúttal meghallgatható a 'Minnets melankoli' című tétel:

A 'Det framlidna minnet' album március 8-án jelenik meg, a Nordvis kiadó jóvoltából, digitálisan, digipak CD-n és limitált bakeliten.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.