Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

RAVENOUS DEATH - elkészült a mexikói death metal banda bemutatkozó nagylemeze

2019-01-09
A mexikói death metal-kollektíva első, 'Chapters of an Evil Transition' című albuma január 21-én szabadul a világra, a Memento Mori kiadó révén.

A Ravenous Death zenekar Mexikó "death metal-melegágyából" származik: a bandát olyan nevesebb zenekarok egyes tagjai alkotják, mint a Remains, a Demonic Manifestation és a Death´s Forsaken. A Ravenous Death embriója 2016-ban fogant, a Remains harmadik albumának munkálatai közben, amikor Miguel Angel gitáros-énekes és Esteban Salcedo dobos egy death metal-projekt összeállításán dolgoztak.

A két zenész később maga mellé vette Enrique Fray szólógitárost, akivel közösen elhatározták, félretesznek minden más projektet, és csak ezentúl az új zenekarra koncentrálnak. Enrique és Miguel Angel nekiláttak a dalszerzésnek, majd megtörtént a banda elnevezése; méghozzá egy Vomitory dal, a 'The Ravenous Dead' nyomán.

2016 októberében véget értek a Ravenous Death debütáló demójának / EP-jének ('Ominous Deathcult') munkálatai - ez a promó-lemez 2017 márciusában jelent meg a Bandcamp -en, rajta 5 könyörtelen hangzású, brutális és intenzív dallal, melyek szövegüket tekintve a halál, az okkultizmus és a blaszfémia témájával foglalkoznak.

A Ravenous Death első koncertje 2017. május 13-án volt esedékes, egy Guadalajara-beli klubban. Ezen alkalomból további két bandatagot is bevettek soraikba - név szerint Alejandro Mendez basszusgitárost és Diego Gomez gitárost. Miguel Angel így innentől fogva kizárólag a vokálokra koncentrálhatott. A koncert fantasztikus fogadtatásán felbuzdulva Alejandro és Diego úgy döntött, hivatalosan is belép a bandába.

Eközben lefektették a Ravenous Death első, 'Chapters of an Evil Transition' című nagylemezének alapjait; méghozzá a '90-es évek klasszikus death metal-esszenciájának mentén. A divatoktól és trendektől mentes dal-kollekcióval a banda igyekezett elérni azt a hatást, amikor a death metal műfaj még valóban "Halál-metal" volt, mind a zene erejét, mind mélységét tekintve. A Ravenous Death tehát büszkén viszi tovább (többek közt) a Vomitory és a legendás (szintén mexikói) Shub Niggurath, valamint a Sadistic Intent, a Seance, a régi Grave, a '90-es évekbeli Immolation, a Vader és a Demigod örökségét.

A debütáló nagylemezt Javier Félez (Graveyard) hangmérnök társaságában rögzítették, a Moontower Stúdió falai között. A borítót egy Mörtuus nevű művész tervezte.

"No bullshit & no sellout!"

A tracklista:
01. Prelude to Evilness
02. Doomed to Exist
03. Harvesting Hate
04. Evil Dementia (The Voices of the Nobodies)
05. Awakening of the Damned
06. Cursed Origin
07. Initiation Ritual
08. The Sinister Being
09. Massacre Cult
10. Soul Consumned by the Occult

A 'Harvesting Hate', az 'Evil Dementia (The Voices of the Nobodies)' és a 'The Sinister Being' című számok lentebb meghallgathatók:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.