Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a dán STATEMENT együttes új klipje, ami a 'California Dreaming' dal feldolgozásához készült!

2019-09-09
A dán hard rock banda március elsején dobta piacra a 'Force of Life' albumot, a Mighty Music kiadó révén.

A koppenhágai Statement zenekar az élő bizonyíték arra, hogy a tehetség, az ambíció és az őszinteség még mindig garancia a zeneiparon belüli fennmaradásra és sikerekre. A titok pedig: old-school hard rock muzsika, némi csavarral.

A banda új, 'Force of Life' című albumára 10 dallamos rock / metal-himnusz került fel. A lemez borítója Jobert Mello (Sledge Hammer / Sabaton, Primal Fear, stb.) műve.

Az album első videoklipje, az 'I Wonder Why' lentebb megtekinthető. Az albumra felkerült egy feldolgozás is: ez a 'California Dreaming', amit eredetileg a The Mamas & The Papas nevű formáció adott elő. Lentebb ezen felvétel hivatalos videója is megtekinthető.

A Statement nemrégiben tért haza egy európai turnéról, melynek során a legendás brit metalbanda, a Diamond Head előzenekaraként játszottak. “Ez volt bandánk első valódi turnéja, melynek során megismerkedhettünk új arcokkal és új bandákkal. A Diamond Head volt a headliner zenekar; a Gin Annie, a Statement és a Blinding Sparks pedig a kísérő-bandák. Az elmúlt öt évben rengeteg koncertet adtunk, de egyhuzamban még sosem játszottunk ennyit. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy ez még csak a kezdet volt. A turné-élet egyetlen dologra fókuszál; ez pedig az elő performansz - és mi ezért vagyunk itt” - nyilatkozta Niels Alex szólógitáros-vokalista.

A Statement első két albumát a neves Tue Madsen (Antfarm Stúdió / Sick Of It All, Moonspell, stb.) producelte; az új, 'Force of Life' című album producere azonban Soren Andersen volt. A felvételek ezúttal a Medley Stúdióban (Glenn Hughes, Mike Tramp, Artillery) zajlottak, két ütemben: első körben ugyanis meg kellett a tagoknak bizonyosodniuk arról, hogy "működik-e a kölcsönhatás" Andersen közreműködésével. "...Aztán rövid időn belül rájöttünk, hogy teljes mértékig egyre jár az agyunk. A végeredmény pedig olyasvalami lett, amit sosem gondoltunk volna: a Statement hangzása minden eddiginél magasabb szintekre jutott” - tette hozzá Jannick Brochdorf énekes.

Niels Alex így folytatta: “A Diamond Head-turnén azon kaptuk magunkat, hogy a legjobb haverjaink a brit Gin Annie együttes tagjai lettek. Ők is éppen új albumot rögzítettek, és leszerveztek egy lemezbemutató turnét az Egyesült Királyságban, ahova meghívták a Statement-et is. Alig várjuk már, hogy - karrierünk során először - felléphessünk Nagy-Britannia területén! 10 koncertet fogunk adni, és boldogan ismerjük majd meg a brit közönséget!”.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon olvashatók.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.