Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Rock-Ness Top 10 - Ezek voltak a kedvenceink 2018-ban

2019-01-19
Ezúttal is összegyűjtöttük az elmúlt évben kiadott, általunk legjobbnak vélt 10 albumot. Íme személyes kedvenceink a 2018-as esztendőből!

Természetesen 2018 sem volt híján és jó a rock- és metal-lemezeknek, ezért idén is összeállítottuk az elmúlt év top 10-es listáját. Ezek mellett persze számos említésre méltó album jelent meg világszerte, de mindet szinte lehetetlen felsorolni. Ez a tény is arra enged következtetni, hogy a rockzene még véletlenül sem halott. Soha nem volt, és nem is lesz az. Persze maga az ipar és a gazdasági tényezők, már más kérdés, de a lényeg továbbra is ugyanaz: valamilyen formában támogatnunk kell kedvenc előadóinkat. Legyen szó lemez-, koncertjegy-, merchandise-vásárlásról, főként rajtunk, rajongókon múlik a nagybetűs zene jövőbeni életben tartása.

Az alábbiakban pedig következzenek azon albumok listái, melyek szerintünk a legjobbak voltak 2018-ban. Ezúton szeretnénk megköszönni minden olvasónknak és vásárlónknak a rendszeres visszatérést, érdeklődést. 2019-ben is számítunk Rátok!


 

Bohner László

 

01. FIFTH ANGEL - The Third Secret

01 FIFTH ANGEL The Third Secret

     Az amerikai metal-történelem néhány legnagyobb klasszikusaiért felelős, Seattle-i Fifth Angel zenekar közel 30 év után tért vissza új albummal. Az október 26-án megjelent 'The Third Secret' hellyel-közzel az eredeti, klasszikus felállással született meg: Kendall Bechtel énekes-gitárost Ken Mary dobos (alapító), John Macko basszusgitáros és Ed Archer gitáros kíséri. Az új lemezen tehát nem véletlen, hogy azt a hangzást hallhatjuk viszont, ami annak idején legendássá, kultikussá tette a Fifth Angel-t.

02. OBSCURA - Diluvium

02 OBSCURA Diluvium

     A német tech-metal mesterek 2017 őszén vonultak stúdióba, hogy felvegyék ötödik nagylemezüket, amit nemrég ki is adhattak. Az új Obscura lemez - koncepcióját tekintve - negyedik, egyben utolsó fejezete a banda aktuális album-sorozatának, ami a 2009-es 'Cosmogenesis'-szel indult. A csapat ezúttal is jól bevált producerével, V. Santurával (Triptykon, Pestilence) vette célba a Landshut-beli Woodshed Stúdiót. A 'Diluvium' albumon közreműködik többek közt a basszusgitáros Linus Klausenitzer édesapja, Ulf Klausenitzer professzor, aki hegedűsként és karmesterként olyan világhírű muzsikusokkal dolgozott már együtt, mint Arvo Pärt, Karl-Heinz Stockhausen, Mikis Theodorakis, Pierre Boulez, stb. Mellette egy korábbi Obscura-tag, Jonas Baumgartl (2002-2007) is vendégként tűnik fel a lemezen, mint csellista.

03. MUSTASCH - SIlent Killer

03 MUSTASCH Silent Killer

     Április 6-án jelent meg a svéd heavy metalisták kilencedik nagylemeze, a 'Silent Killer', amire 9 friss, ütős metal-himnusz és egy intró került fel. A fennállása 20. évfordulóját ünneplő csapat A.W. Nine, David Johannesson és Rikard Löfgren producerkedése mellett vette fel az új albumot. A hangmérnök és a mixer Oscar Nilsson (Crehate Stúdió) volt.

04. GHOST - Prequelle04 GHOST Prequelle  

A svéd rockbanda negyedik nagylemeze 2018. június elsején jelent meg, de már ezt megelőzően, áprilisban bemutatták az első, nagy sikereket hozó single-dalt, a 'Rats'-et. A 'Prequelle' album egyébként a Ghost valahavolt legerősebb debütálást fémjelzi: az első héten 66 ezer példány kelt el belőle az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard-lista 3. helyén landolt. A koncepcióját tekintve középkori témákkal (különösen a pestissel) foglalkozó album emellett Grammy-jelölést is kapott, a 'Legjobb rock-album' kategóriájában.

05. HOTH - Astral Necromancy05 HOTH Astral Necromancy 

A Hoth egy amerikai black / death metal-duó, ami 2011-ben alakult Seattle-ben. A bandának mindeddig 3 nagylemeze, 1 EP-je és 1 kislemeze jelent meg. A felállást Eric Peters és David Dees alkotja, de azt nem árulták el, ki milyen hangszeren játszik. A Hoth aktuális albuma 2018. június 15-én jelent meg, 'Astral Necromancy' címmel. A Dissection, az Immortal és a Thulcandra rajongóinak erősen ajánlott 'Astral Necromancy' három év kemény munkájának gyümölcse; a 2014-es 'Oathbreaker' album folytatása..

06. KALMAH - Palo06 KALMAH Palo

A svéd dallamos death metal csapat április 6-án adta ki új albumát, a Spinefarm Records jóvoltából. "Abban a korban, amikor a melodic death metal műfaj legtöbb bandája leginkább a kereskedelmi szempontból könnyen befogadható, sztenderdeknek megfelelő zenét művel, a Kalmah továbbra is hű marad gyökereihez. A finn örökséget magán viselő, "never-say-die" attitűddel, valamint skandináv kultúrával gazdagon felszerelt 'Palo' album egy olyan dal-kollekció egyaránt tartalmaz zord agressziót és felemelő dallamokat, bemutatván a banda megállíthatatlan evolúcióját, melynek köszönhetően a nemzetközi death metal-szcéna egyik legjelentősebb erőművévé váltak".

06. CHAPEL OF DISEASE - ...and as We Have Seen the Storm...07 CHAPEL OF DISEASE ...and as We Have Seen the Storm, We Have Embraced the Eye

A német death metalisták '...and as We Have Seen the Storm, We Have Embraced the Eye' címmel adták ki új nagylemezüket. A 2008-ban alakult banda a '80-as évek nyers death metal-hangzásával operál. Első lemezük 2012-ben jelent meg, 'Summoning Black Gods' - ezt követte a 2015-ös 'The Mysterious Ways of Repetitive Art' album, mellyel véglegesre csiszolódott dalaik egyedi megszólalása. A Chapel Of Disease tehát most egy hároméves szünet után tért vissza új albumával. Az '...and as We Have Seen the Storm...' követi a korábbi albumok stílus-vonalát, egyben mellőz minden korlátot és megkötést. Egy alapjában véve kegyetlen és durva, de mégis sokszínű, változatos lemezre kell számítani, "valahol a black és a death metal sötét atmoszférája között; megspékelve a '70-es évek dicső napjainak aranyat érő riffjeivel és a '80-as évek jellegzetes szintetizátor-játékaival".

08. URIAH HEEP - Living the Dream08 URIAH HEEP Living the Dream

A legendás prog-rock banda a tavalyi évben felvette és kiadta új, 25. nagylemezét. Az új album stílszerűen a 'Living the Dream' címet kapta. "Immáron 47 éve együtt van a banda - ezidő alatt pedig számtalan zenekart láttunk jönni és menni. Mi viszont továbbra is itt vagyunk; továbbra is "Éljük az álmunkat"; így hát ezt a kifejezést választottuk új lemezcímnek" - nyilatkozta a Uriah Heep gitárosa / alapítója, Mick Box. Az új albumra felkerült néhány tipikus, Heep-féle rock-himnusz, de természetesen nem maradtak el a bandától megszokott, epikus, progresszívabb szerzemények sem.

09. JUDAS PRIEST - Firepower09 JUDAS PRIEST Firepower

A legendás brit metalbanda tavaly kiadta új nagylemezét, és nagy sikereket aratott vele. Az új Priest-album - aminek producere Andy Sneap és Tom Allom volt - 2018. március 9-én jelent meg; ezt követően pedig március 13-án indult a banda világkörüli lemezbemutató turnéra. Rob Halford, Richie Faulkner, Ian Hill és Scott Travis tehát 2018-ban hivatalosan is visszatért a színpadra (mivel az eredeti gitárost, Glenn Tipton-t nemrég Parkinson-kórral diagnosztizálták, a koncertek nagy részén a producer Andy Sneap gitározik). Az első heti, USA-beli lemezeladások alapján a 'Firepower' a 200-as Billboard lista 5. helyén végzett.

10. GRETA VAN FLEET - Anthem of the Peaceful Army10 GRETA VAN FLEET Anthem of the Peaceful Army

Az amerikai hard rock / blues rock csapat legelső nagylemeze 2018-ban jelent meg. Az 'Anthem of the Peaceful Army' a népszerű band két EP-jének ('Black Smoke Rising', 'From the Fires') folytatása. A nagylemez hatalmas sikereket aratott az USA-ban: az első héten aranyérmes helyezést ért el a Billboard-listán, köszönhetően 80,000 eladott példánynak. Nem véletlen, hiszen - ahogy a Classic Rock magazin is írja - az 'Anthem of the Peaceful Army' "az utóbbi idők legizgalmasabb lemeze, minden műfaj tekintetében".

 


 

Bohner Balázs

 

01. VALDRIN - Two Carrion Talismans

01 VALDRIN Two Carrion Talismans

     A Carter Hicks énekes-gitáros-billentyűs vezette Valdrin egy 2010-ben alakult, Ohio-i black metal banda, ami a műfaj '90-es évekbeli legendái (Covenant, Emperor, Dissection) előtt tiszteleg dalai jellegzetes, dallamos és szimfónikus megszólalásával, misztikus koncepcióival. A szeptember 28-án (a Blood Harvest Records jóvoltából) megjelent 'Two Carrion Talismans' a zenekar második nagylemeze; a 2014-es 'Beyond the Forest' folytatása.

02. SPECTRAL WOUND - Infernal Decadence

02 SPECTRAL WOUND Infernal Decadence

     A Spectral Wound egy kanadai melodic black metal banda, ami 2018. június elsején adta ki második stúdióalbumát, az 'Infernal Decadence'-et, ami a Vendetta Records jóvoltából megjelent limitált CD-n és bakeliten is. A Profane Order egyes tagjait is magában foglaló együttes Pat McDowall hangmérnökkel rögzítette új lemezét, a Soundhole Stúdió falai között. Az album végleges keverését a neves James Plotkin végezte el. Amire számítani kell: klasszikus "Québec black metal" zene, erős skandináv beütésekkel (Sargeist, Naglfar, Dark Funeral, stb.).

03. RITES OF THY DEGRINGOLADE - The Blade Philosophical

03 RITES OF THY DEGRINGOLADE
The Blade Philosophical

     A Rites Of Thy Degringolade egy kanadai progresszív black / death metal banda, ami immáron több mint 20 éve fennáll, mint az edmontoni extrém metal-színtér egyik legnagyobb legendája. A Paulus Kressmann dobos-énekes (Warmarch, ex-Ouroboros, ex-Weapon, ex-Witchblade, ex-Crypt) vezette alakulat negyedik nagylemeze, a 'The Blade Philosophical' egy 13 éves szünet után jelent meg, mint a 2005-ös 'An Ode to Sin' album folytatása. Ezen az új albumon a banda elhagyja korábbi, "war-metalként" jellemzett stílusát, és egy komplexebb, progresszívabb dal-kollekcióval áll elő, hű maradván a zenéjét jellegzetesen meghatározó harci ritmusokhoz.

04. SWORN - Dark Stars and Eternity04 SWORN Dark Stars and Eternity 

9 év után új albummal tért vissza a norvég dallamos black metal banda! A Sworn a 2007-es 'The Alleviation' albumával letarolta az akkori skandináv extrém metal-szcénát, és a lendület a 2009-es 'Bastards and Conquerors' lemezzel sem hagyott alább. Annak ellenére - vagy éppen azért -, hogy egy hosszabb 8-9 éves szünetre kényszerült a csapat - tavaly előálltak eddigi legerősebb, legdallamosabb anyagukkal, ami előszeretettel ajánlott a Catamenia, a Windir és a Dawn rajongóinak.

05. SHINING - X - Varg utan flock 05 SHINING X - Varg utan flock

A Niklas Kvarforth vezette svéd black metal alakulat 10. nagylemeze, a 'Varg utan flock' [magyarul: "csorda nélküli farkas"] 2018. legelején, január 5-én látott napvilágot, a Season Of Mist kiadó jóvoltából. A harmadik évtizedét taposó Shining ezúttal is epikus és radikális alapokra fektette szuicid black metal zenéjét, újra bebizonyítván, hogy ez a banda napjaink színterének egyik legegyedibb formácója. A lemez normál verzióját egy Chopin-klasszikus átdolgozása; a deluxe változatokat pedig egy Placebo- és egy Gerard McMahon-feldolgozás teszi még különlegesebbé.

06. ADAESTUO - Krew Za Krew06 ADAESTUO Krew Za Krew

Az Adaestuo egy 2016-ban alakult, nemzetközi felállású, "transzcendentális black metal" banda, amit két multi-instrumentalista - a Sargeist, a Horna és a Saturnian Mist zenekarokból ismert P. E. Packain, plusz a Demoncy, a Nightbringer, a Sargeist és a Kult Ov Azazel egykori / jelenlegi gitárosa, VJS -,valamint egy lengyel énekesnő, Hekte Zaren alkot. A 'Krew Za Krew' album egy "borongós csillagközi rémálom, aminek hangvételét és elvont atmoszféráját modern klasszikuszene és nukleáris metal-muzsika egyaránt meghatározza".

07, UADA - Cult of a Dying Sun07 UADA Cult of a Dying Sun

A portlandi melodic black metal banda 2018-ban adta ki második nagylemezét; a mércét magasra helyező, 2016-os 'Devoid of Light' folytatását. A német Eisenwald kiadó jóvoltából megjelent 'Cult of a Dying Sun' lemezen az Uada tovább bővíti hipnotikus zenei palettáját; méghozzá éles riffek, kísérteties dallamok és zajos black metal-himnuszok révén. Epikus, atmoszférikus és halálos - ezek az új album kulcsszavai.

08. KRIEGSMASCHINE - Apocalypticists08 KRIEGMASCHINE Apocalypticists

A lengyel Kriegsmaschine a "gondolkodó ember black metal zenéjét" játssza. A krakkói banda nietzscheizmusra, spenglerizmusra, kereszténység-ellenességre és nihilizmusra alapozza egyedi hangzású zenéjét és dalszövegeit. A 2002-ben alakult Kriegsmaschine harmadik teljes értékű stúdióalbuma 2018. október 21-én jelent meg, a No Solace kiadó jóvoltából, mint a 2014-es 'Enemy of Man' folytatása.

09. HARAKIRI FOR THE SKY - Arson09 HARAKIRI FOR THE SKY Arson

A bécsi depresszív black metal banda február 16-án jelentette meg új nagylemezét, az 'Arson'-t. Az AOP (Art Of Propaganda) Records jóvoltából megjelent album felvételei alatt most először alkalmazott a banda stúdió-dobost, aki pedig nem más, mint Kerim “Krimh” Lechner, a SepticFlesh ütőse (de megfordult korábban a Behemoth és turné-felállásában is). Misztikus, fagyos és emócionális - ilyen kifejezésekkel lehetne jellemezni a Harakiri For The Sky zenéjét, amit a black metal melankólikus élvezete és a post-rock műfaj által sugárzott feszültség tesz különlegessé. A 2011-ben alakult, bécsi együttes egyedi hangzását a dallamok és az agresszió speciális keveréke, valamint az alternatív melankólia definiálja.

10. BAISE MA HACHE - F.E.R.T10 BAISE MA HACHE F.E.R.T

A Baise Ma Hache egy francia "nacionalista-anarchista" black metal banda, ami 2018 októberében adta ki negyedik sorlemezét. A 'F.E.R.T' zeneisége és koncepciója "Franciaország dicső történelmén és a szabadság ideológiáján" alapszik. Ennek megfelelően népi és katonai dal-betétekkel felvértezett, agresszív black metal-himnuszok hallhatók a lemezen. A 'F.E.R.T' egyébként a Baise Ma Hache első albuma, melyen három tagú banda zenél: ezen a lemezen mutatkozik ugyanis be a mikrofon mögött az Anorexia Nervosa egykori frontembere, RMS Hreidmarr.

 


 

Kovács Zsolt

 

01. FIFTH ANGEL - The Third Secret

01 FIFTH ANGEL The Third Secret

     Az amerikai metal-történelem néhány legnagyobb klasszikusaiért felelős, Seattle-i Fifth Angel zenekar közel 30 év után tért vissza új albummal. Az október 26-án megjelent 'The Third Secret' hellyel-közzel az eredeti, klasszikus felállással született meg: Kendall Bechtel énekes-gitárost Ken Mary dobos (alapító), John Macko basszusgitáros és Ed Archer gitáros kíséri. Az új lemezen tehát nem véletlen, hogy azt a hangzást hallhatjuk viszont, ami annak idején legendássá, kultikussá tette a Fifth Angel-t.

02. GHOST - Prequelle

02 GHOST Prequelle

     A svéd rockbanda negyedik nagylemeze 2018. június elsején jelent meg, de már ezt megelőzően, áprilisban bemutatták az első, nagy sikereket hozó single-dalt, a 'Rats'-et. A 'Prequelle' album egyébként a Ghost valahavolt legerősebb debütálást fémjelzi: az első héten 66 ezer példány kelt el belőle az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard-lista 3. helyén landolt. A koncepcióját tekintve középkori témákkal (különösen a pestissel) foglalkozó album emellett Grammy-jelölést is kapott, a 'Legjobb rock-album' kategóriájában..

03. AMORPHIS - Queen of Time

03 AMORPHIS Queen of Time

     A legendás Amorphis nemrég kiadta a 2015-ös 'Under the Red Cloud' album folytatását. A 'Queen of Time' producere természetesen ezúttal is Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Katatonia, stb.) volt. A banda tagjai - sozkásukhoz híven - zenei és dalszerzői tekintetben most is minden részletet gondosan kidolgoztak; sőt, arra is ügyeltek, hogy váratlan meglepetésekkel kedveskedjenek a rajongóknak! Ezen meglepetések egyike az, hogy a banda most egy vonós- és fúvószenekar, valamint egy komplett nagyzenekar és kórus bevonásával dolgozott! Továbbá most először hallhatjuk a banda dalszövegírója, Pekka Kainulainen hangját; lévén ő maga is felmondott egy finn nyelvű költemény az egyik dalra.

04. SHYLMAGOGHNAR - Transience04 SHYLMAGOGHNAR Transience 

A kétszemélyes holland progresszív / melodic death / black metal banda, a Shylmagoghnar atmoszférikus zenéje filozófiai, élettel és álmokkal, természettel és az univerzummal kapcsolatos témák köré épül. Mindezt "súlyos érzelmek és absztrakt miszticizmus" tarkítja. A Shylmagoghnar zenekart Nimblkorg és Skirge vértestvérek alkotják. A duó  második nagylemeze, a 'Transience' 2018. június 29-én jelent meg. A 'Transience' albummal a banda "tökélyre fejlesztette azt az egyedülálló hangzást, ami az utóbbi években egyértelműen a nevükhöz ragadt".

05. CONCEPTION - My Dark Symphony05 CONCEPTION My Dark Symphony

Az 1989 és 1998 között működött norvég prog-power metal banda, a Conception fennállása során négy stúdióalbumot adott ki - ezek mindegyikén a későbbi Kamelot frontember, Roy Khan énekelt (a zenekart eredetileg a Street Legal gitárosa, Tore Østby alapította). Habár a szakma mindvégig egyöntetű, megérdemelt elismerésben részesítette a Conception-t, a '97-es 'Flow' album megjelenése után a tagok szétszéledtek: míg Khan a Kamelot-ban folytatta karrierjét, addig Østby flamenco-gitárra váltott, majd Jorn Landéval közösen elkészítette az Ark első lemezét. Arve Heimdal dobos és Ingar Amlien basszusgitáros stílusa később black metal-irányt vett: utóbbi jelenleg is a Crest Of Darkness zenekar frontembere. A Conception újjáalakulására 20 évet kellett tehát várni: 2018 novemberének elején a banda egy vadonatúj kislemezzel lepte meg epekedő rajongóit: a három-számos, 'Re:Conception' című kislemez tehát a banda első felvétele több mint két évtized elteltével. És ez még nem minden: 2018. november 23-án megjelent egy új mini-album is, 'My Dark Symphony' címen - erre hat vadonatúj dal került fel (közülük kettő a kislemezen is megtalálható).

06. KALIDIA - The Frozen Throne06 KALIDIA The Frozen Throne

Az Inner Wound Recordings kötött tavaly lemezszerződést az olasz melodic power metal bandával. A Kalidia új albuma november 23-án jelent meg. A banda zenéjét olyan klasszikus power metal bandák ihlették, mint a Rhapsody Of Fire, a HammerFall és a Stratovarius, de olyan modernkori zenekarok is éreztetik hatásukat dalaikon, mint például a Beast In Black. A Kalidia alapvetően "felemelő érzés nyútjó melodic power metal zenét" játszik, klasszikus és modern ízekkel egyaránt megfűszerezve.

07. ANIMAL DRIVE - Bite!07 ANIMAL DRIVE Bite!

A zágrábi Animal Drive együttes a Frontiers jóvoltából adta ki bemutatkozó stúdióalbumát, 2018. február 23-án. Az olasz Frontiers kiadónak nem más, mint a legendás Jeff Scott Soto mutatta be az Animal Drive zenekart, akik rögtön lenyűgözték az illetékeseket, köszönhetően Dino Jelusic énekes egyedi karakterének, és a banda által prezentált, lendületes hard rock-himnuszoknak. A horvát fővárosból származó Animal Drive-ot 2012-ben alapította Jelusic, aki azóta is a csapat fő dalszerzője / hajtóereje. Dino-t egyébként a néhai legenda, Paul O’Neill fedezte fel - ezután rögtön "be is sorozta" őt a Trans-Siberian Orchestra turné-felállásába, ahol Soto-val keresztezték egymást útjaik; innentől kezdve pedig történelem az egész... Az Animal Drive felállását Ivan Keller gitáros, Roko Rokindja Nikolic basszer és Adrian Boric dobos teszi teljessé. Az együttesre olyan veteránok voltak a legnagyobb hatással, mint a Skid Row (a 'Slave to the Grind'-érából), a korai Whitesnake és a prog-metalista Dream Theater. Az Animal Drive ennek megfelelően egy őrületes, vad hard rock-kalandra hívja a hallgatókat.

08. SEVENTH WONDER - Tiara08 SEVENTH WONDER Tiara

A stockholmi progresszív metalista Seventh Wonder zenekar - aminek tagja a Kamelot jelenlegi énekese, Tommy Karevik - 2018 októberében adta ki régóta esedékes, ötödik stúdiólemezét, a 'Tiara'-t. Ez a banda első teljes értékű albuma a 2010-es 'The Great Escape' óta; habár 2016-ban a Frontiers kiadta a 'Welcome to Atlanta' című koncertlemezt is (amit a 2014-es ProgPower fesztiválon rögzítettek). Andreas Blomqvist basszusgitáros így nyilatkozott: "Sok éven át készült, de végre megszületett; és nem is lehetnénk elégedettebbek a végeredménnyel. A 'Tiara' albumban minden benne van, amit elvárnátok a Seventh Wonder-től, de érzésem szerint némi új ízzel is sikerült megspékelnünk a dalokat, hogy azok még izgalmasabbak legyenek. Konkrétan nem sok tervünk volt a végleges hangzásra nézve, és nem is csináltunk semmit kényszerből: minden természetesen jött belőlünk - mondjuk az igaz, hogy ehhez idő kellett... A lényeg az, hogy roppantul büszkék vagyunk erre az albumra!".

09. VEONITY - Legend of the Starborn09 VEONITY Legend of the Starborn

A Sliptrick Records igazolta le a svéd Veonity zenekart, aminek harmadik nagylemeze 'Legend of the Starborn' címmel jelent meg november 27-én. A Ronny Milianowicz hangmérnök társaságában rögzített, és a Fascination Street Stúdióban véglegesített 'Legend of the Starborn' album a második része a Veonity "űr-kalandjának", ami az előző, 'Into the Void' című stúdióalbummal vette kezdetét. Az új lemezre 13 mesterien megkomponált, intenzív és erőteljes dal került fel, a klasszikus power metal zene rajongóinak nagy örömére. Az új A albumon vendégként tűnik fel Tommy Johansson (Sabaton, Reinxeed) és Patrik Selleby (Bloodbound, Shadowquest). A lemezborítót Thomas Holmstrand készítette.

10. KISSIN' DYNAMITE - Ecstasy10 KISSIN' DYNAMITE Ecstasy

A Kissin' Dynamite 'Ecstasy' címmel jelentette meg új stúdióalbumát, 2018. július 6-án, világszerte a Metal Blade Records jóvoltánól (kivéve Ausztriában, Németországban és Svájcban; ahol a Sony Music leányvállalata, a Columbia gondozza a lemezt). Az 'Ecstasy' a 2016-os 'Generation Goodbye' (2016) album folytatása. Az új album producere ezúttal is maga a Kissin' Dynamite énekese, Hannes Braun volt. Az 'Ecstasy' dalai a banda korai napjait idézik; tehát energia-vezérelt, lüktető és egyben dallamos rock-himnuszokra kell számítani ezen a lemezen.

 



 


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.