Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

KATECHON - "Dalok Auschwitzból"

2019-01-09
A norvég black / death metalista Katechon együttes következő albuma 'Sanger Fra Auschwitz' címmel jelenik meg március elsején, a Saturnal Records jóvoltából.

A Katechon az elmúlt 8 év alatt bebiztosította hírnevét az underground extrém metal-színtéren, köszönhetően két erős stúdióalbumnak. A norvégiai Trondheim-ből származó alakulat most készen áll harmadik ópusza, a 'Sanger Fra Auschwitz' kiadására.

Az új album - témáját tekintve - a totalitárius rendszerek ellen lép fel - különös hangsúlyt fektetve a második világháború borzalmaira, annak utóhatásaira. A banda a kollektív emberi psziché legsötétebb bugyrait tárja a hallgatók elé. Jelen esetben Auschwitzot a Föld színén rejlő gonosz metafizikai manifesztációjaként kell érteni.

Zenei tekintetben az új lemez egy zord és borongós hangvételű anyag. Az egy éven át tartó stúdió-munkálatok (Nordstern Studios) során a banda tovább gazdagította muzikális palettáján; lévén a korábbiakhoz képest több gitár-effektust, szintetizátort és mellotront alkalmaztak. A Katechon célja a kollektív őrület entrópiájának bemutatása. Stílusilag kevésbé death metal, annál inkább nyers black metal muzsikára számíthatunk; de ami a lényeg: a 'Sanger Fra Auschwitz' 37 percnyi totális sötétség!

A 'Sanger Fra Auschwitz' egyébként egy új éra kezdetét fémjelzi a banda történetében; ugyanis ez az első kiadványuk a finn Saturnal Records szárnyai alatt. Az új album CD-n és digitálisan jelenik meg március elsején, az alább látható borítóval (amit Martin Schreiner tervezett) és dallistával:

01. Fotspor
02. Eloi
03. Renselsen
04. Ankomst
05. Mørkets Hjerte
06. Tre Hoder
07. Davids Skjold
08. Unheimlich

Alább ízelítőképpen meghallgatható a 'Renselsen' című tétel:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.