Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FORGED IN BLACK - új videoklippel jelentkezett a brit heavy metal csapat

2019-05-09
A brit metalbanda a spanyol Fighter Records-szal kötött lemezszerződést második, 'Descent of the Serpent' című stúdióalbumára, ami március 5-én jelent meg.

A Forged In Black 2013-ban alakult, amikor a Merciless Fail tagjai úgy döntöttek, egy még erősebb, még tökösebb, még metalosabb formációt alapítanak. Céljuk az volt, hogy a tradícionális metalzenéből ismert gitár-virtuozitást és dallamokat ötvözzék a thrash metal energiájával és lendületével, valamint a doom atmoszférájával és a power metal epikusságával. Ebből jön létre egy különleges metal-mágia, amit Forged In Black-nek hívnak.

Miután a banda kiadott egy saját elnevezésű nagylemezt - pontosabban a 'Merciless Fail' EP kibővített változatát -, a srácok azonnal nekiláttak egy új anyag munkálatainak: ennek gyümölcse végül egy négy-számos EP, a 'The Tide' formájában látott napvilágot. A mini-lemez sikerein felbuzdulva később egy önálló single-t is felvettek, 'The Exodus' címen - ennek producere nem más, mint a Motörhead-del, a Sylosis-szal és a Bullet For My Valentine-nal közös munkáiról ismert Romesh Dodangoda volt.

2016-ban a Forged In Black kiadta "eddigi legkiforrottabb" albumát: a 'Fear Reflecting Fear' című EP-t egy szintén világhírű hangmérnök, a legendás Chris Tsangarides vette kezelésbe (mint ismeretes, Tsangarides olyan nevekkel dolgozott annak idején, mint a Thin Lizzy, a Judas Priest, a Black Sabbath és a King Diamond).

A Forged In Black zenekar a 'Fear Reflecting Fear' révén valódi lábnyomot hagyott a metal-színtér talaján, és a fentebb említett legendák örökségét viszik tovább; épp úgy, ahogy a később kiadott 'Sinner Sanctorum' EP, amit szintén Tsangarides közreműködésében vettek fel, 2017 nyarán.

A Forged In Black ezúttal ismét Romesh Dodangoda producerrel állt össze, hogy egy újabb mágiát állítsanak elő: második nagylemezük, a 'Descent of the Serpent' mostanra készült el, Dan Goldsworthy (Alestorm, Hell, Accept) borítójával. A 'Descent of the Serpent' - a hivatalos közlemény szerint - felülmúl minden eddigi Forged In Black-anyagot, még a kritikusok által egyébként nagyra méltányolt 'Fear Reflecting Fear'-t is! Kimunkáltabb, erőteljesebb és agresszívabb, mint bármi, amit a banda korábban kiadott: a 'Sinner Sanctorum' büszkén állhat be a Romesh Dodangoda nevéhez fűződő, illusztris lemez-sorba.

A tracklista:
01. Seek No Evil
02. One In The Chamber
03. Shadowcasters
04. Descent Of The Serpent
05. One Last Sign
06. Palm Of Silver
07. Aphelion Tormentor
08. Vendetta
09. When Hell Is Done

"Ez az album tíz évnyi kemény munka gyümölcse - teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ezeket a nótákat imádni fogja minden metal-fan. Jelenleg a lemezbemutató turné leszervezésén dolgozunk, mivel szeretnénk élőben is bemutatni ezeket a jövőbeli klasszikusokat. Találkozunk az első sorban!" - közölte a banda.

A Fighter Records március 5-én adta ki a 'Descent of the Serpent' albumot, CD-n és digitális formában. Első ízelítőképpen lentebb meghallgatható a lemez címadó dala, valamint elérhető a 'Shadowcasters' szöveges videója:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.