Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Metallica 'Battery' című klasszikusát dolgozta fel a RODRIGO Y GABRIELA - november végén jelenik meg az új EP

2019-11-20
Az "agresszív akusztikus gitár-témákat latin ritmusokkal vegyítő" mexikói duó, a Rodrigo y Gabriela 20 éves történetében újabb fejezet nyílik.

A Rodrigo Y Gabriela 'Mettal' címmel adja ki új EP-jét, az ATO Records révén; méghozzá Fekete Péntek napján, 2019. november 29-én.

Az új mini-lemez az áprilisban megjelent 'Mettavolution' album "kiegészítő albuma", melyen Rodrigo Sanchez és Gabriela Quintero a thrash metal műfaj ikonjai előtt tiszteleg. Az EP-re három feldolgozás került fel: a Metallica 'Battery' című klasszikusa mellett a Megadeth 'Holy War' dalát és a Slayer epikus, 'Seasons In The Abyss' című művét adja elő a latin-amerikai gitár-duó. Mindhárom feldolgozást egy Oslo-beli stúdióban rögzítették; a végleges csiszolásokat pedig Rod mexikói stúdiója, a Lumbini falai között végezték el. A 'Mettal' EP keverését Jim Monti (Slipknot, Metallica, Korn), maszterizálását pedig a Grammy-díjas Ted Jensen (Bring Me The Horizon, Disturbed, Halestorm) látta el, a Nashville-i Sterling Sound Stúdióban.

A 'Mettal' EP megjelenik digitálisan, valamint 2500 példányszámra limitált, 12 hüvelykes bakeliten is.

A Metallica 'Battery' című számának feldolgozása lentebb meghallgatható. Ennek kapcsán így szólt Sanchez: "Nem titok, hogy imádjuk a Metallicát. A 'Master of Puppets' volt az a lemez, ami megváltoztatott mindent, amikor annak idején először meghallgattuk. A 'Battery' című szám egyes részleteit már évek óta játsszuk a koncerteken; most pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy végre kiadhatjuk a feldolgozás teljes, hivatalos stúdió-változatát is. Hálás köszönet a rajongóknak, hogy elkísérnek minket ezen az utazáson; és végtelen hálánk a Metallicának is ezért a fantasztikus muzsikáért".

A csapat idén kiadott egy másik albumot is: ez a 'Mettavolution' című nagylemez. A Rodrigo Y Gabriela új albuma, a 'Mettavolution' - ami több mint három éven keresztül készült - Rod és Gab buddhizmus, emberi fejlődéstörténet iránti érdeklődését hivatott megzenésíteni, két akusztikus gitáron.

A 'Mettavolution' album producere Dave Sardy volt, aki korábban olyan legendás előadókkal dolgozott együtt, mint az Oasis, az LCD Soundsystem, az A Perfect Circle és a Band Of Horses.

A lemez április 26-án jelent meg, az ATO Records jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Mettavolution
02. Terracentric
03. Cumbé
04. Electric Soul
05. Krotona Days
06. Witness Tree
07. Echoes (Pink Floyd feldolgozás)

Az új dalokat a duó saját stúdiójában vették fel, a mexikói Ixtapában. A munkálatok során több teltházas észak- és dél-amerikai turnét, valamint egy ausztrál körutat is lebonyolítottak, így folyamatosan friss erővel alkothatták meg hat új kompozíciójukat, és rögzítették a Pink Floyd 'Echoes' című klasszikusának feldolgozását.

"Hatalmas Pink Floyd rajongók vagyunk mind a ketten; az 'Echoes' című szám - különösen annak élő, Pompeii-ben rögzített verziója pedig nagyon sokat jelent nekünk. 'Hanuman' című videónkban például vizuális utalást is tettünk eme klasszikus irányába. Arról nem is beszélve, hogy ez a dalszöveg jóval relevánsabb most, mint annak idején, 45 évvel ezelőtt. A bennünk rejlő tudás felkutatása napjainkban kulcsfontosságú túlélő-kellék... tulajdonképpen végül is erről szól az egész evolúció..." - közölte a duó az 'Echoes' feldolgozása kapcsán, ami az alábbi lejátszón meghallgatható:

Az eredetileg Mexikóvárosból származó Rodrigo Y Gabriela duó két tagja, Rodrigo Sanchez és Gabriela Quintero egy helyi, Tierra Acida nevű heavy metal bandában kezdték karrierjüket. Ennek az underground körökben sikeres zenekarnak több mint 7 évig volt tagja Rodrigo és Gabriela.
"Mint a legtöbb mexikói fiatal, mi magunk is az amerikai metal bandák befolyása alatt álltunk - ilyen a Megadeth, a Metallica, a Pantera, vagy akár a Sepultura" - nyilatkozta Gabriela. "A Tierra Acida egy teljes értékű banda volt, ahol Rodrigo volt a hörgős frontember".

A mára világsztárokká avanzsált, teltházas koncerteket adó Rodrigo Y Gabriela eddig öt stúdióalbumot, három koncertlemezt és egy EP-t adott ki. A páros számos neves előadóval és zeneszerzővel működött közre; ilyen volt például a veterán filmzeneszerző, Hans Ziller, vagy a The Cult dobosa, John Tempesta. A duó többek közt a Metallica figyelmét is felkeltette: Robert Trujillo basszusgitáros rendszeresen zenél vendégként az együttes koncertjein - egy ilyen esetről számoltunk be korábban itt és itt.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.