Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DAUGHTER CHAOS - új nevet vett fel a Christopher Amott-féle Armageddon zenekar; itt az első dal!

2019-02-05
A legendás svéd melodic death metal banda, az Armageddon nevet váltott, és bemutatta új dalát.

A Daughter Chaos egy öttagú melodic death metal banda, amit "magas fokú energia, virtuozitás és nyers erő" jellemez. "Éhesen várjuk, hogy viharként leigázzuk a világot, és a lehető legtöbb helyen ismertessük meg az emberekkel a zenénket" - közölte a banda.

A banda tagjai - még Armageddon néven - olyan világhírű színpadokon játszottak, mint a japán Saitama Super Arena, vagy a mexikói Palacio de Los Desportes; de ugyanakkor nem idegenek számukra a kisebb klubok sem.

Amint az a Daughter Chaos felállásából is leszűrhető, itt nem kispályás zenészekről van szó - annál inkább tehetséges, sokat tapasztalt és legendás muzsikusokról, akik most közösen egy "új szörnyeteget" készülnek a zenei világra szabadítani.

A banda felállása így néz ki:

Antony Hämäläinen (Armageddon, Nordjärvi, Nightrage) - ének
Joey Concepcion (Armageddon, Arch Enemy, Jasta, The Absence) - gitár
Sara Claudius (Armageddon, The Obsessed) - basszusgitár
Andrew Pevny (Armageddon, Framework) - gitár
Yanni Sofianos (Obsession) - dobok

A Daughter Chaos zenekart a Seeing Red Records kiadó igazolta le. A banda debütáló lemezének megjelenése 2019 nyarára várható... de addig is alább meghallgathatjuk az első, 'Intergalactic' című single-dalt:

Az Arch Enemy egykori gitárosa, Christopher Amott karrierje 1995-ben kezdődött; ekkor alapította az Arch Enemy-t, mely az ő vezetésének köszönhetően vált világhírűvé. (Ezzel egyidőben működtette az Armageddon-t is.) 2012 márciusában oszlatta fel a csapatot, mondván, saját szólókarrierjét szeretné kiépíteni. Helyére az Arch Enemy az Arsis-ból ismert Nick Cordle-t vette igénybe. Amott legutóbbi szólólemeze 'Impulses' címmel jelent meg; ez megelőzően azonban 2012 nyarán megalapította a Ghost Ship Octavius zenekart (amiből néhány hónap után ki is lépett).

Az 1997-ben kiadott, sci-fi témájú 'Crossing the Rubicon' albummal befutott svéd Armageddon zenekar ugyanakkor 2015-ben visszatért egy 'Captivity & Devourment' című albummal, ami 10 "zseniálisan kialakított" nótát tartalmaz, tele "pusztító riffekkel, szárnyaló gitár-témákkal ás ökölrázó refrénekkel". Mint most kiderült, ez volt azutolsó Armgeddon album; lévén innentől fogva Daughter Chaos-ként működik a banda.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.