Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DIESEAR - új albumot jelentett be a tajvani melo-death banda; itt az 'Endless Dolour' dal videoklipje!

2019-03-30
Az Entertainment One (eOne) kiadó jóvoltából jelenik meg a tajvani melodic death metal banda, a Diesear új nagylemeze, a 'BloodRed Inferno', 2019. április 12-én.

A 'BloodRed Inferno' a Diesear harmadik nagylemeze; a 2013-as 'Ashes of the Dawn' folytatása. which was released in 2013.

Néhány éven keresztül inkubátorban feküdtünk, de most visszatértünk!" - jelentette a banda. "Sőtmitöbb, még destruktívabb hangzással, könyörtelenebb témákkal és még több dallammal, mivel tudjuk, hogy mindannyian erre vágytok!”.

A Diesear ezzel az új albummal kívánja bebetonozni pozícióját, mint Kelet-Ázsia legbefolyásosabb, legkiemelkedőbb melodic death metal bandája. Egy koncepciónális lemezről van egyébként szó, melynek történeti alapját Dante Alighieri 14. századi költeménye, az Isteni színjáték első felvonása adja. A 'BloodRed Inferno' dalaiban tehát az emberi bűnők allegorikus meséjét hallhatjuk, súlyos metal-kompozíciók formájában.

A 'BloodRed Inferno' albumon a 2007-ben alakul Diesear minden korábbinál erőszakosabb és brutálisabb muzsikát prezentál - mind szónikus, mind dalszövegi tekintetben. Sui gitárszóló még gyorsabbak és technikásabbak; a dallamok minden eddigi fülbemászóbbak; a riffek folyamatosan lüktetnek. A Yen basszusgitárossal és Sathon dobossal kiegészülő banda mérhetetlen szenvedéllyel adja elő melódiákkal és black metla-hatásokkal megspékelt melo-death himnuszait. 

A tracklista:
01. Limbo
02. Across The Acheron
03. Carnal Sinners
04. BloodRed Inferno
05. Blind Faith
06. Endless Dolour
07. Soul Of The Greed
08. Treachery Has No Conscience
09. Hellish Crucifix
10. Purgatorio

Íme az új lemez címadó dalának hivatalos videoklipje:

Újabban megjelent az 'Endless Dolour' dal kisfilmje is, amit Cheng Chung Kai rendezett:

A Diesear az elmúlt években több alkalommal is körbeturnézta Ázsiát (többek közt a Children Of Bodom előzenekaraként); de felléptek Európában is - például a finn Tuska Open Air fesztiválon (ahol megjelent az Emperor, az Anthrax, a Dimmu Borgir, a Satyricon, a Neurosis és a Carcass is). Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/Diesearofficial


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.