Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Lou Gramm vendégeskedik Alan Parsons új szólóalbumán - "fény derült a Titokra"

2019-04-27
A Frontiers Music Srl kiadó április 26-án dobta piacra az új Alan Parsons albumot: a 'The Secret' című lemezen több neves vendég is szerephez jutott.

Alan és a Frontiers kiadó kapcsolata 2010 óta gyümölcsözik - ekkor jelent ugyanis meg a zenész 'Eye 2 Eye - Live in Madrid' című koncertlemeze. A két fél azóta is szoros kapcsolatban áll - most éppen egy vadonatúj stúdióalbumot eredményezett a kollaboráció. Alan szerint a 'The Secret' egy "rendkívül különleges" album; lévén a munkálatok során "minden eredeti terv és ötlet a helyére került".

Az április 26-án megjelent 'The Secret' kapcsán Parson közölte: "Olyan dalszövegi és zenei témák találhatók ezen az albumon, melyek mérhetetlenül közel állnak a szívemhez, és hűen tükrözik szenvedélyemet és érdeklődési köreimet".

Íme a 'The Secret' borítója és dallistája, amiből kiderült, hogy a lemezen több neves vendég is szerephez jutott - köztük az egykori Foreigner énekes Lou Gramm, valamint Jason Mraz szóló-előadó:

01. The Sorcerer’s Apprentice (instrumentális)
02. Miracle (ének: Jason Mraz)
03. As Lights Fall (ének: Alan Parsons)
04. One Note Symphony (ének: Todd Cooper)
05. Sometimes (ének: Lou Gramm​)
06. Soiree Fantastique (ének: Todd Cooper, Alan Parsons)
07. Fly To Me (ének: Mark Mikel)
08. Requiem (ének: Todd Cooper)
09. Years Of Glory (ének: Pj Olsson)
10. The Limelight Fades Away (ének: Jordan Huffman)
11. I Can’t Get There From Here (ének: Jared Mahone)

Az első nyilvános dalt február végén tették közzé - íme a Jason Mraz-zal közös 'Miracle':

Márciusban bemutatták a Jared Mahone-nal közös 'I Can't Get There From Here' dal hivatalos klipjét (ez a dal egyébként az 5-25-77 című film elsőszámú betétdala).

Áprilisban továbbá közzétették a Gramm-mel közös 'Sometimes' dalt és az 'As Lights Fall' című szám Patrick Read Johnson által rendezett videoklipjét is:

Alan Parsons zenei karrierje 19 éves korában kezdődött - már ekkor feltűntették nevét a The Beatles 'Abbey Road' albumán (mint asszisztens hangmérnök). A későbbiekben hatalmas tiszteletnek örvendő hangtechnikus / producer lett belőle - többek közt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Paul McCartney, a Pilot, Steve Harley, John Miles, Al Stewart és a The Hollies. A közönség elsősorban a legendás Pink Floyd-mestermű, a 'The Dark Side of the Moon' hangmérnökeként ismeri nevét. Ezt a klasszikus albumot 1972-ben rögzítették Parsons segítségével, aki olyan előrehaladott technológiával dolgozott, ami abban a korban is rendkívül modernnek számított.

1975-ben megalapította a The Alan Parsons Project-et, melyben aktívan részt vett dalszerző- / énekes-társa, Eric Woolfson is. A Project egyébként neves stúdió- és session-zenészekből / -énekesekből állt; többek közt Alan korábbi munkatársai, Ian Bairnson, Stuart Tosh, David Paton (Pilot) és Stuart Eilliott vett részt rendszeresen az együttesben.

A The Alan Parsons Project összesen 10 nagysikerű stúdióalbumot adott ki, de a kezdetekben nem lépett egyszer sem színpadra (csak azután, hogy számos amerikai és európai top 20-as slágert jegyeztek a banda neve mellett). A Project utolsó albuma, a 'Gaudi' a '80-as évek végén jelent meg. Alan azóta szólóban rögzít újabb lemezeket, többnyire azokkal a zenészekkel, akik részt vette a “Project" kiadványain is.

Amellett, hogy Parsons számos arany- és platinalemezt tudhat magáénak, a zenész összesen 11 Grammy-jelöléssel büszkélkedhet, köszönhetően hangmérnöki / produceri munkái sikereinek. 2007-ben például az 'A Valid Path' című Persons-albumot jelölték a 'Legjobb Surround hangzású album' kategória esélyesének.

Alan Parsons 1994-ben kezdett turnézni a The Alan Parsons Live Project bandával. Ezen molinó alatt számos koncertfelvétele is megjelent hivatalos formában (CD-n és DVD-n egyaránt). Koncertjeivel a mai napig rendre lenyűgözi a nagyközönséget, globális szinten.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.