Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MÅNEGARM - új albummal térnek vissza a svéd viking metalisták; itt az új klip, az 'Ett sista farväl'!

2019-04-21
A svéd viking metal alakulat 'Fornaldarsagor' címmel adja ki eddigi legváltozatosabb, legdinamikusabb albumát, amivel "hosszú idő után életre keltik a pogány tüzeket".

Az április 26-án (a Napalm Records jóvoltából) megjelenő 'Fornaldarsagor' nyolc "dühös viking metal-himnuszt" tartalmaz, mellyel a banda "új életet lehel a kereszténység előtti, pogány idők meséibe, bemutatván, miképpen vált Skandinávia olyanná, amilyennek ma ismerjük". A Månegarm egyébként részletességbe menően mutat be minden új dalt a közönségnek: a csapat Facebook-oldalán megismerhetjük az egyes nóták történetét.

A 'Fornaldarsagor' megjelenik többféle változatban; többek közt 4-felé nyitható digipakban, szimpla bakeliten és deluxe CD-boxban (ajándék zászlóval, nyaklánccal és két kislemezzel kiegészítve) - minderről bővebb infókat itt lehet találni.

A Månegarm jelenlegi felállását Erik Grawsiö énekes-basszusgitáros, Markus Andé gitáros és Jakob Hallegren dobos alkotja.

Íme az új album borítója és dallistája:

01. Sveablotet
02. Hervors arv
03. Slaget vid Bråvalla
04. Ett sista farväl
05. Spjutbädden
06. Tvenne drömmar
07. Krakes sista strid
08. Dödskvädet
09. (Don’t Need) Religion (Motörhead feldolgozás) [bónusz]
10. Day Star, Son Of Dawn (újrarögzített, korábban kiadatlan, 1995-ös dal) [bónusz]

Az első ízelítő, a 'Sveablotet' című szám szöveges videója, plusz a 'Hervors arv' és az 'Ett sista farväl' hivatalos videója itt elérhető:

A Månegarm legutóbbi nagylemezét - amit 2015 novemberében adott ki a Napalm Records - a bandáról nevezték el. Erről bővebben itt írtunk.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.