Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SKALDIC CURSE - 10 év után megjelenik a brit prog-black banda 'Devourer' című albuma

2019-02-24
A 2011-ben feloszlott, brit progresszív black metal banda végre hivatalosan is piacra dobja korábban ki nem adott, 'Devourer' című albumát.

A 'Devourer' albumot eredetileg 2009-ben rögzítették, de hivatalosan mindeddig nem jelenhetett meg. 2019-ben végre eljön az idő: egy évtized elteltével a világra szabadul ez az ópusz! A 'Devourer' mind fizikális, mind digitális formában napvilágot lát az Apocalyptic Witchcraft kiadó révén, 2019. május 3-án.

A Skaldic Curse együttest az Akercocke és a Fen egyes tagjai alapították 2001-ben, Londonban, mint "a nemzetközi extrém metal-szcéna újhullámának egyik zászlóvivő bandája. Az aktuális trendeket és divatokat nagy ívben kerülő, öttagú banda rendkívül zord, könyörtelen, intenzív, de ugyanakkor dallamos és ezáltal disszonáns muzsikát játszik.

Néhány demó kiadását követően 2005-ben megjelent a banda debütáló albuma, a 'Pathogen', aminek révén a csapat a progresszív black metal-mozgalom egyik legfontosabb képviselőjévé vált. Ezt követte a 'World Suicide Machine' című nagylemez, ami újabb szintre emelte a "tecnikás extrémitást". 2009-ben továbbá megszületett a Skaldic Curse legjelentősebb mesterműve, a 'Devourer', ami egy "vérbeli, nihilista UK black metal-ópusz", azonban különböző, "banális" okok miatt mindeddig ez az album sosem jelenhetett meg hivatalosan...

Most azonban eljött az idő: május 3-án a világra szabadul a káosz!

Lentebb meghallgatható az új kiadvány első ízelítője, az 'Impact Winter' című szám:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.