Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Szimfónikus koncertlemezzel jelentkeznek az ENTOMBED eredeti tagjai, a 'Clandestine' album negyed évszázada alkalmából

2019-04-18
A legendás svéd thrash banda eredeti tagjai - Nicke Andersson, Uffe Cederlund és Alex Hellid - egy különleges koncertalbummal ünnepli klasszikus 'Clandestine' albuma 25. évfordulóját.

A Threeman Recordings sorozatának újabb része egy két részből álló Entombed-koncertlemez, ami teljes egészében a svéd legenda 1991-es 'Clandestine' albumán alapszik. E speciális koncerten teljes egészében elhangzott az album, a 'Living Dead' című daltól egészen a 'Through The Collonades'-ig.

A koncertlemez első felvonásán a Malmö-i Szimfónikus Nagyzenekar és Kórus játssza a 'Clandestine'-t, Thomas Von Wachenfeldt komponista és Josef Rhedin karmester vezénylése alatt, az Entombed eredeti tagjaival (valamint Robert Andersson énekessel és Edvin Aftonfalk basszusgitárossal) kiegészülve; míg a második részben a banda adja elő a teljes albumot (első alkalommal, lévén korábban sosem fordult elő ilyen).

Alex Hellid gitáros így szólt: “Fantasztikus élményt nyújtott számunkra ez a zenei kaland, amit egy nagyzenekarral közösen éltünk át. Hihetetlenül jól éreztük magunkat”.

A 'Clandestine - Live' című koncertlemez megjelenik normál CD-n, box-szettben (CD + póló) és dupla LP-n (poszterrel kiegészítve). A Threeman Recordings május 17-én dobja piacra a kiadványt, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Intro / Living Dead / Sinners Bleed
02. Evilyn / Blessed Be
03. Stranger Aeons
04. Chaos Breed
05. Crawl / Severe Burns
06. Through The Colonnades
07. Left Hand Path

Íme a 'Sinners Bleed' és a 'Stranger Aeons' dalok koncertfelvétele:

Fontos megjegyezni, hogy ez az Entombed zenekar nem összekeverendő az Entombed A.D. néven működő bandával. A szimplán Entombed néven működő formáció az eredeti együttes jogi örököse.

Az Entombed A.D. 2014-ben jött létre. A banda eddig megjelent két albumát egy jogi vita okán rögzítették ezen a néven, ami a banda jelenlegi tagjai - Lars Göran Petrov (énekes), Olle Dahlstedt (dobos), Nico Elgstrand (gitáros) és Victor Brandt (basszusgitáros) -, valamint eredeti szerzői, Alex Hellid és Ulf "Uffe" Cederlund gitárosok között robbant ki. Hellid állítólag megfenyegette a Petrov-féle Entombed tagjait, hogy amennyiben a továbbiakban is használják az eredeti nevet, bírósági perre számíthatnak. Bővebben egyik fél sem nyilatkozott az esetről, habár annyit lehet tudni, hogy az Entombed nevet jelenleg Hellid-ék használhatják. Ennek okán változtatott nevet az alap-banda.

Az eredeti énekes, Petrov a Neuweltmusic magazinnak adott interjújában nyilatkozott arról, honnan jött az A.D. utótag ötlete: "Ki kellett adnunk egy lemezt, és szemben álltunk egy csomó szükségtelen jogi procedúrával. Ezért úgy döntöttünk mindezt kikerüljük, és hozzá tesszük a nevünkhöz az A.D. jelzőt, ami jelenthet 'After Death'-et, de jelenthet 'Anno Domini'-t is... ahogy nektek tetszik. De ettől függetlenül ugyanazt csináljuk, amit más banda is: kiadjuk a lemezt és turnéra indulunk vele. Szóval nagyjából ennyi lenne az egész történet. Ez a frusztráció persze sok éven keresztül tartott, de most itt vagyunk - példának okáért - Dublinban, és alapvetően azt tesszük, amit más banda is tesz. Gyakorlatilag ugyanaz a zenekar vagyunk; mindössze egy tag esett ki, de helyette van egy másik zenész. A legfontosabb viszont az, hogy nem tűntünk el; itt vagyunk, és zenélünk".


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.