Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Century Media igazolta le a VITRIOL zenekart - megérkezett a debüt-album; hamarosan budapesti koncert!

2019-09-15
A Century Media Records kötött világraszóló lemezszerződést a portlandi death metal-trióval.

A Vitriol együttest 2011-ben alapította Kyle Rasmussen énekes-gitáros, Adam Roethlisberger énekes-basszer és Scott Walker dobos. A banda az utóbbi években "eszes technikásságáról, könyörtelen riffjeiről és brutális duál-vokál támadásairól" vált ismertté. Jelenleg Észak-Amerika egyik legígéretesebb death metal-formációjaként tartják számon őket.

A Vitriol legutóbb egy 'Pain Will Define Their Death' című EP-t adott ki (független gondozásban, 2017 végén); 2018 novemberében hivatalosan is megjelent ez a lemez (CD-n, LP-n és digitálisan, az Everlasting Spew Records jóvoltából).

2019 elején a világhírű Century Media Records kötött lemezszerződést a bandával, ami most bejelentette: szeptember 6-án megjelenik az első nagylemez, a 'To Bathe From the Throat of Cowardice'.

Az új album alább látható borítóját egy igazi legenda, Joe Petagno (Motörhead, Krisiun, Angelcorpse) készítette. Amire számítani kell: egy "44 perces, véresen könyörtelen, vad metal-album, ami olyan mértékű radikalitást és személyességet képvisel, amit manapság aligha hallhatunk ezen a műfajon belül".

Rasmussen elmondta: "A Vitriol lelkét a kegyelmet és kompromisszumokat nem ismerő, thrash és punkzenével felvértezett, '90-es évek végi extrém death metal műfaj határozza meg. Ezt hoztuk arra a világra, ami mindenféle élettelen, semmitmondó lemezekkel van tele".

A tracklista:
01. The Parting Of A Neck
02. Crowned In Retaliation
03. Legacy Of Contempt
04. I Drown Nightly
05. The Rope Calls You Brother
06. A Gentle Gift
07. Violence, A Worthy Truth
08. Victim
09. Hive Lungs
10. Pain Will Define Their Death

A 'Victim' és az 'I Drown Nightly' című számok hivatalos klipje alább elérhető, valamint meghallgatható a 'Crowned In Retaliation' című dal és megtekinthető annak playthrough-videója. Ezek mellett lentebb elérhető a kiadvány "kicsomagoló" videója is.

A Vitriol nem sokkal az album megjelenése után csatlakozik a Nile zenekar A Vile Desolate Sands turnéjához. Az európai körút - amin részt vesz a Hate Eternal és az Omophagia is - szeptember 10-én indul és október 6-án végződik.

A turné Budapestet is érinti: szeptember 13-án a Dürer Kertben lépnek fel a zenekarok - erről bővebb infókat itt lehet találni.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.