Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HEAVY AS TEXAS - "whiskey-ben áztatott, agresszív metal-projektben" álltak össze az Exhorder tagjai; itt az új videoklip!

2019-08-21
A neves gitáros, Marzi Montazeri és a legendás énekes, Kyle Thomas - akiket a Louisiana-beli pionír banda, az Exhorder tagjaként ismerhettünk meg - Heavy As Texas néven alapítottak új projektet.

A Heavy As Texas bemutatkozó albuma 2019. április 19-én látott napvilágot, a Crunchy Western Records jóvoltából.

A 'Heavy As Texas' albumon egy világszerte elismert dobos, Anup Sastry (Marty Friedman, Jeff Loomis, Skyharbor), valamint egy híres hangtechnikus / multi-instrumentalista / basszusgitáros, Chris Collier (Korn, Prong, Winds of Plague) játszik. A houstoni székhelyű banda tényleges felállását egyébként Lenwood Sonnier basszer és James Goetz dobos teszi teljessé.

A 'Heavy As Texas' album producere maga Marzi Montazeri volt; míg a keverés és a maszter természetesen Chris Collier nevét dícséri.

Montazeri elmondta: "Egyszerűen csak azért indítottam ezt a projektet, mert új muzsikát akartam a világra szabadítani, de ugyanakkor énekelni és komplex ritmusokat egyedül előadni, nem voltam képes. Ezért maradtam annál, amiben erős vagyok: a gitározásnál és a dalszerzésnél! Találtam egy olyan énekest, aki tökéletesen illik ebbe a projektbe - ő nem más, mint az egyetlen Kyle Thomas! Amint Kyle belépett a bandába, zeneileg minden a helyére állt".

A tracklista:
01. To Keep A Promise
02. It’s On
03. Death Of A Prodigy
04. Blind
05. Reality Check
06. King Of Fools
07. From This Day On
08. Love Gets Us All

A 'To Keep A Promise', a 'King Of Fools' és a 'Love Gets Us All' dalok hivatalos klipje (amit Mark Borchardt rendezett) és a 'Blind' szöveges videója lentebb megtekinthető, ízelítőképpen az album rendeléséhez.

Amint az album megjelenik, a Heavy As Texas rögtön neki is lát következő nagylemeze munkálatainak, majd pedig a turnék leszervezésének. Montazeri elmondta: "Szeretném előadni ezeket a dalokat mindenkinek ezen a bolygón! Hűek maradtunk a saját művészetünkhöz, és ezt élőben is éreztetjük a rajongókkal. Az a mi feladatunk, hogy eljutassuk zenénket az embereknek, és együtt ünnepeljük ezt a stílust!".

A tehetségéről és energikus jelenlétéről ismert Marzi Montazeri – művésznevén “A Torzítás Pápája” — egy texasi gitáros / producer / zeneszerző, aki a ‘90-es évek közepén csatlakozott a Superjoint Ritual felállásához; 2010-ben újjáegyesítette erejét Philip H. Anselmo (Pantera, Down) énekessel, hogy részt vegyen annak első szóló-projektjében, a Philip H. Anselmo & The Illegals nevezetű bandában. A The Illegals debütálásként kiadta a 'War of the Gargantuas' című EP-t, ami később a 'Walk Through Exits Only' című nagylemez követett (ez utóbbi 34. helyen végzett a top 100-as Billboard-listán).

2015-ben Marzi Montazeri összeállt a Washburn Parallax Guitars céggel és közösen megtervezték a gitáros saját márkás hangszerét, a The Priestess modellt, melyet végül az ezévi kaliforniai NAMM rendezvényen mutattak be elsőként. Montazeri emellett vendég-előadóként szerepelt többek közt a Prong zenekarban, Doug Pinnick bandájában (Razr 13), a Defiatory-ban és a 'Hell Bent Forever' című Judas Priest tribute-lemezen, amin részt vett Tim “Ripper” Owens (ex-Judas Priest) énekes is.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.