Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

6 év után új albummal tér vissza a THANATOS - itt az új dal, a 'The Silent War'!

2020-02-18
Hollandia vezető death / thrash bandája a Listenable Records-szal kötött új lemeszerződést.

A Thanatos együttest Hollandia legelső death / thrash metal bandájaként tartják számon. A banda illusztris neve több évtizede kísérti a nemzetközi underground metal-színteret; most pedig - 35 évvel a megalakulás után - újra visszatér a csapat!

Stephan Gebédi énekes-gitáros a következőket nyilatkozta: "Amikor a Thanatos 1984-ban életre kelt, a metalzene nyers és csiszolatlan volt. Volt a dologban valami ‘mi, a világ ellen’ feeling, mind a zenekarok, mind a rajongók részéről. Háborúban álltunk az intézményekkel, a szervezett vallásokkal és a mainstream zenével. A jelenlegi metal-szcénában már nincs meg ez a düh és keménység... Sok banda tökéletesre csiszolt, műanyag hangzással, és kedélyes, politikailag korrekt attitűddel rendelkezik. Hála istennek - vagy inkább a Sátánnak - azonban még mindig maradtak olyan bandák, akik szembeszállnak a konvenciókkal, és ellent mondanak minden trendnek, felidézvén ezzel az eredeti életérzést".

A Thanatos hat évvel a 2014-es 'Global Purification' album megjelenése után tér vissza. Következő nagylemezük - amire a tőlük megszokott, erőszakos death / thrash-őrület került fel - 2020. március 20-án jelenik meg, 'Violent Death Rituals' címen. Az új album kiadása végett a csapat a Listenable Records-szal kötött lemezszerződést. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A 'Violent Death Rituals' album produceri munkáit maguk a bandatagok végezték el; a hanganya keverését pedig a legendás Dan Swanö látta el. A lemezborító Roberto Toderico műve.

Ezen az albumon mutatkozik be a banda színeiben Martin Ooms dobos és Mous Mirer (ex-Melechesh, ex-Liar Of Golgotha) basszusgitáros, akik Paul Baayens gitároshoz és Stephan Gebédi énekes-gitároshzo csatlakoznak a Thanatos felállásában.

 

Az album első két ízelítője, a 'Violent Death Rituals' című szám szöveges videója és a 'The Silent War' audiója lentebb elérhető.

A Thanatos jelenlegi felállása így néz ki:

Stephan Gebédi - ének, gitár
Paul Baayens - gitár
Marco de Bruin - basszusgitár
Martin Ooms - dobok


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.