Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BEHEADED - hatodik albumával tér vissza a máltai death metal banda; itt a teljes stream!

2019-06-13
A máltai brutál death metal-horda új nagylemeze 'Only Death Can Save You' címmel jelenik meg június 14-én, az Agonia Records jóvoltából.

A föld legmélyebb katakombáiból tör elő a Beheaded zenekar; méghozzá egy újabb könyörtelen, brutális alkotással, ami az 'Only Death Can Save You' címet viseli. Egy zsigeri, klasszikus horror-death album született meg a műfaj rajongóinak kedvéért.

Az új lemezcím és a koncepció kapcsán a következőket közölte a banda: "Az 'Only Death Can Save You' albummal az volt a szándékunk, hogy mávészi tekintetben a lehető legmélyebbre ássunk az emberi psziché ösvényei mentén, és felfedezzük az egyén elméjét, miközben az átéli a halállal való szembenézést, vagy az elképzelhető legrémisztőbb borzalmakat, melyeket maga az élet nyújthat számára. Ezt a koncepciót a dalszövegekben és a lemez borítóján fejtjük ki bővebben".

A dalszerzői munka kapcsán továbbá elmondták: "Legutóbbi lemezünk a 'Beast Incarnate' megjelenése óta stabil bandánk felállása; ami azt jelenti, hogy ezúttal erős egységként tudtunk együtt dolgozni; vagyis minden tag beleadta a magáét a dalszerzői munkába. Ebben a kijelentésben benne foglaltatik dobosunk, Davide Billia is, aki nem mellesleg az album producere, hangzás-felelőse volt. Általa sikerült elérnünk azt a hangzást, amit már évek óta igyekszünk előállítani".

"Az 'Only Death Can Save You' más tekintetben is új fejezetet jelent a Beheaded számára; lévén innentől fogva az Agonia Records kötelékébe tartozunk. Nagyon izgatottak vagyunk az új album okán, és alig várjuk már, hogy élőben is előadhassuk ezeket a nótákat. A nyár elején az Incantation és a Hate társaságában indulunk európai turnéra - ott találkozunk!".

Az 'Only Death Can Save You' felvételei és keverése az Mk2 Recording Stúdió falai között zajlottak (ami a dobos Davide Billa tulajdonában áll). A maszterizálást a híres lengyel Hertz Stúdióban végezték el. A lemezborító Daniel Corcuero (Nekronikon) műve.

A tracklista:
01. The Charlatan's Enunciation
02. Evil Be To Him Who Evil Seeks
03. A Greater Terror
04. Unholy Man
05. Embrace Your Messiah
06. The Papist Devil
07. Gallows Walk
08. Only Death Can Save You
09. From The Fire Where It All Began

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. A teljes album audiója itt érhető el, a 'The Charlatan's Enunciation' című szám szöveges videójával egyetemben:

A Beheaded legutóbbi stúdiólemeze, a 'Beast Incarnate' 2017 januárjában jelent meg, a Unique Leader Records jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.