Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

NOT MY GOD - Nero Bellummal állt össze Tim Sköld; itt az indusztriális projekt friss videoklipje!

2020-06-14
A svéd származású multi-instrumentalista, Tim Sköld - aki többek közt játszott Marilyn Manson bandájában, és a KMFDM-ben - egy másik "indusztriális ikonnal" egyesítette erejét.

Tim Sköld (ex-Marilyn Manson, Shotgun Messiah) és Nero Bellum (Psyclon Nine) új projektje, a Not My God február 14-én adta ki debütáló albumát, digipak CD-n, limitált bakeliten és digitális formában, a Cleopatra Records jóvoltából.

Sköld és Bellum nem idegenek egymás számára; ugyanis a páros már évek óta együtt zenél egymás bandájában: Sköld a Psyclon Nine gitárosa; míg Bellum a Skold szóló-projekt billentyűse. Ettől függetlenül a Not My God a két indusztriális metalista zenész első hivatalos közös projektje; vagyis az első alkalom, hogy ketten írják és adják elő a dalokat. A banda debütáló lemezére 13 új szerzemény került fel, az indusztriális / elektronikus - egyben experimentális metal stílus jegyében.

A tracklista:
01. Fiction
02. Until The Pain Is Gone
03. Sowing Discord
04. Murder Suicide
05. Equalizer
06. Birthright
07. Decay, Decay
08. First Blood
09. Nevermore
10. Right Now
11. Persephone
12. Cold Black
13. 13

A Not My God első videoklipje a 'Fiction' című számhoz készült. A Vicente Cordero (Industrialism Films) által rendezett kisfilm lentebb ízelítőképpen megtekinthető az album előrendeléséhez.

Újonnan megjelent a 'Sowing Discord' dal hivatalos videója is, amit szintén Vicente Cordero rendezett.

A produceri / zeneszerzői és programozói tevékenységeiről is ismert Tim Sköld már a kilencvenes évek közepe óta aktívan működteti indusztriális metal-projektjét, a Skold-ot. Ezt megelőzően a gitáros az egyik legsikeresebb '80-as évekbeli svéd metalbanda, a Shotgun Messiah frontembere volt. Skold néven az első albuma 1996-ban jelent meg, rajta olyan népszerű slágerekkel, mint a 'Chaos' és a 'Hail Mary', mely dalokat rendszeresen viszonthallhattuk filmekben és mainstream videójátékokban. Sköld azóta számos világhírű bandában szerepelt: állandó tagja volt a KMFDM-nek és a Marilyn Manson-bandának, valamint a Taime Downe-féle The Newlydeds-szel és Nivek Ogre Ohgr zenekarával turnézott, közben pedig mindvégig önálló dalszerzést folytatott és producerként vett részt olyan modernkori bandák munkájában, mint például a Motionless In White. 

A Skold legutóbbi önálló stúdióalbuma 2016-ban jelent meg, 'The Undoing' címmel. Tavaly pedig eljött az idő ennek folytatására. Tim ezúttal a legendás indie kiadóval, a Cleopatra Reords-szal állt össze, hogy piacra dobhassa legújabb, 'Never Is Now' című stúdióalbumát, amire 15 vadonatúj, "erős ritmusokkal, vad gitár-riffekkel és nyers szintetizátor-témákkal teli, izgalmas indusztriális / elektronikus metal-dal" került fel.

A 'Never Is Now' megjelent CD-n, digipakban, limitált bakeliten és digitális formában, 2019. április 5-én, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Never Is Now
02. Small World
03. Pharmaceuticals
04. Roses
05. Please Remain Calm
06. Ravenous
07. In Another Life
08. This Is The End
09. Idle Hands
10. Temple Of Rage
11. Be Brave
12. American Bluff
13. This Is What You Get
14. Insatiable
15. And So

Az albumot itt lehet megrendelni. Ízelítőképpen júliusban megjelent a 'Small World' hivatalos klipje, amit az Industrialism Films stáb tagjai, Vicente és Fernando Cordero rendezett (akik olyan előadókkal dolgoztak korábban, mint a Queensrÿche, a 3TEETH és Tom Keifer). A gondolatébresztő kisfilmet a kaliforniai sivatagban forgatták.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.