Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

20 év után új dallal tért vissza a DIESEL MACHINE zenekar

2019-05-24
A los angelesi extrém metal banda bemutatta visszatérő dalát.
 

A Diesel Machine együttes tagja AJ Cavalier (Soil, World In Pain) énekes, Patrick Lachman (Halford, Damageplan) gitáros, Rich Gonzales (Recipients Of Death, American Aftermath) basszer és Shane Gaalaas (Cosmosquad, B’z) dobos.

A banda 'Shut It' címmel adta ki visszatérő single-dalát, ami az első felvételük a 2000-ben megjelent, 'Torture Test' című debüt-album óta. Az új dal a Diesel Machine régóta várt, második nagylemezére kerül fel, ami 'Evolve' címmel jelenik meg, várhatóan 2019 őszén.

A 'Shut It' című single kiadása mellett a Diesel Machine idén újra piacra dobja debütáló albumát; méghozzá remaszterizált változatban. Ez azt jelenti, hogy a 'Torture Test' mosta először válik elérhetővé hivatalos digitális formában. ('A maszterizálást Borislav Dimitrov végezte el, a HiZ Productions Stúdióban). Minderről bővebb infók a banda Bandcamp-oldalán találhatók.

A 'Shut It' című szám megjelent szöveges klip, illetve instrumentális, dobos playthrough-videó formájában is, amit Shane Gaalaas prezentál:

A '90-es évek közepén alakult Diesel Machine két los angelesi banda, a World In Pain és az Eleventh Hour hamvaiból jött létre. A csapat egy hatszámos demóval debütált annak idején (még szimplán Diesel néven). Ezután alakult kia végleges felállás, ami 'Torture Test' címmel adta ki első nagylemezét 2000-ben, az SPV/Steamhammer jóvoltából. A pengeéles riffjeiről, súlyos ritmusairól és hardcore-vokáljairól ismert zenekart akkoriban "az új Pantera-ként" tartották számon. A csapat első amerikai turnéját a Soulfly, a Static-X, a Soil, a Prong és a Crowbar előzenekaraként bonyolította le.

A Diesel Machine már a 2000-es évek elején nekilátott második nagylemeze munkálatainak, de ezt félbeszakította Rich Gonzales basszusgitáros 2002-es motorbalesete, amiből kifolyólag négy hónapon keresztül a zenész életéért kellett küzdeniük az orvosoknak (Gonzalez azóta is kereskesszékhez van kötve). A Diesel Machine ezen okból végül feloszlott - Lachman a Halford-banda és a Damageplan tagja lett, később pedig megalapította a The Mercy Clinic zenekart. Cavalier továbbá One Percent Soul néven indított új bandát, majd pedig bevették a Soil élére. Gaalaas Japánban építette tovább karrierjét: a világhírű rockbanda, a B'z menedzsere lett. Emellett Gonzales is visszatért a zene világába: ő az American Aftermath nevű all-star metal-csapatban tevékenykedett az elmúlt két évtizedben.

 

 

20 év után új dallal tért vissza a DIESEL MACHINE zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.